Linkaits: Lielākās apdzīvotās vietās ar saspiesto dabasgāzi darbināmi autobusi ir nākotne 5

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 13.oktobris 2020 14:49

Lielākās apdzīvotās vietās ar saspiesto dabasgāzi (CNG) darbināmi sabiedriskie autobusi ir nākotne, šodien paneļdiskusijā "Transports un gāze. Mīti. Realitāte. Ieguvumi" teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš pauda, ka ar katru dienu arvien ambiciozāki kļūst Eiropas Savienības klimata mērķi, kas īpaši ambiciozi šķiet tieši Latvijas kontekstā.

Linkaits stāstīja, ka Latvijā ir trīs galvenie bloki, lai veicinātu izmešu samazināju transporta sektorā. Pirmais ir sabiedriskais transports, kur orientēšanās ir gan uz dzelzceļu kā pārvadājumu sistēmas mugurkaulu, gan elektroautobusu un CNG autobusu ieviešana tur, kur tas ir iespējams. 

"Lielākās apdzīvotās vietās CNG autobusi ir nākotne. Piemērs ir Jēkabpils autobusu parks, kur var redzēt 30% ekonomiju izmaksās. Līdzīgu programmu ar līdzīgu mērķi mēs piedāvāsim arī Daugavpilī, jo redzam, ka Daugavpils autobusu parks ir novecojis, varēs ekonomēt arī uz rezerves daļām," stāstīja ministrs. 

Kā otru virzienu ministrs norādīja mikromobilitāti un tai paredzētās infrastruktūras attīstību. 

"Trešais bloks ir privātais transports un tā pāreja uz videi draudzīgāku transportu," teica Linkaits, stāstot, ka valsts budžetā paredzēts no nākamā gada samazināt akcīzes nodokli dabasgāzei, kas varētu veicināt šādu auto izmantošanu. Viņš gan piebilda, ka ir jādomā par veidiem, kā veicināt auto nomaiņu uz videi draudzīgāku privātajā sektorā.

"Domāju, ka tie nav vienīgi rīki, kā mudināt sabiedrību izmantot videi draudzīgāku transportu, tai skaitā CNG transportu," teica ministrs. 

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Alda Ozola teica, ka Eiropas Savienības ekspertu modelējumi rāda, ka dabasgāzes kopējais īpatsvars transporta nozarē varētu nepārsniegt 3% no kopējā degvielas apjoma 2030.gadā, kas ir diezgan pieticīgi. 

Viņa uzsvēra, ka kopēja loma dabasgāzei ilgtermiņā netiek saredzēta kā ļoti liela, bet īstermiņā un vidējā termiņā tas noteikti palīdzētu samazināt emisijas, uzlabot gaisa kvalitāti, kā arī dotu citus pozitīvus blakusefektus.

 
Visi komentāri
 
hm 13.oktobris 2020 15:17
0 0 Atbildēt

apdzīvotās vietās ar saspiesto dabasgāzi...bet ja dabasgāzes tajā vietā nav? vai tā nav saspiesta?

Liekuļi 13.oktobris 2020 15:17
6 2 Atbildēt

Vai atgādināt Linkaiša kungam, ka agrāk Latvijas gāzei bija CNG uzpildes stacijas Rīgā, Liepājā un Daugavpilī, kas ar valsts svētību tika slēgtas. Tagad varēs tērēt naudu un būvēt visu pa jaunu, Bravo!

Kanibaals 13.oktobris 2020 23:41
0 0 Atbildēt

Ar urānu vai poloniju ir nākotne.

albaregia 14.oktobris 2020 12:21
0 0 Atbildēt

Un kur ta paliek sašķidrinātā gāze,ar kuru jau sen brauc ?

Un kā kādreiz bija rakstīta,Niderlandē jau tuvu 70%

auto brauc izmantojot gāzi.Un turklāt bija dažādas atlaides nodokļos tādu auto īpašniekiem.Vai tās būtu bijušas nepareizas ziņas?

gunbox 15.oktobris 2020 13:19
0 0 Atbildēt

Viņu bijušais kolēģis dabazgāzi uzskatīja par pagātni jau 10 gadus atpakaļ, kad sāka iepirkt ūdeņraža autobusus. Ko ministrs taisās darīt ar RS 20 neracionāliem dzelžiem? Varbūt tos ielaist vagonu rūpnīcā, lai zelta roku Koļas pārtaisa uz CNG?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti