TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Elektriskais Peugeot e208 rāda līdera cienīgu sniegumu (+VIDEO) 13

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 20.oktobris 2020 6:52

Šis elektrozilais brīnums ir Peugeot e208. Pilnībā elektriska automašīna, kas maksā tikpat cik visiem zināmā Renault Zoe. Izskatās atraktīvāk. Jautājums, vai atraktīvāk arī brauc?

Lai to noskaidrotu, sāksim ar tehniskajiem datiem. Elektriskā 208tā paātrinājums ir pat labāks nekā jaudīgākajam benzīna modelim, kuru tā vien gribējās salīdzināt ar rallijkrosa automašīnu ielai. Pilnībā elektrisks, taču ne švaks. 100 kilovati, tas ir apmēram 136 zirgspēki. Elektriskais Peugeot pēc dinamikas līdzinās ja nu ne gluži karstajam tad siltajam hečbekam. Jāņem vērā viens - mašīna ir smagāka.

Pie tam konkrēti smagāka. Peugeot 208 ar 131 zirgspēka turbomotoru un automātisko kārbu ir 300 kilogramus vieglāks, bet ne ātrāks. Lūk ko spēj elektrība. Uz autobāņa gan spēku samērs ir pretējs, jo e208 spēj traukties vien ar 150 km stundā. Tātad Latvijā tam vispār nav nozīmes. Toties sniedzamībai ar vienu uzlādi - gan. Pēc elektromobiļu standartiem Peugeot e208 ir diezgan ekonomisks - zem 15 kwstrundām uz 100 kilometriem. Gaitas akumulatora ietilpība ir 50 kilovatstundas, tātad tikpat cik cenas ziņā līdzīgajai Zoe. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
20.oktobris 2020 8:36
3 4 Atbildēt

Elektroauto ir viens liels pūļa ap****ns, sak, rādu triku. Bet kurš seko rokām?

Garaam 20.oktobris 2020 9:38
3 0 Atbildēt

Kaut vai ergonomika, nesaprotu ka Avotins ar tadu pieredzi to nepiemin. Divvietigs, paatrinajums un sniefzamiba ari nekas ipass. Tada ir daudziem. Vienigais trumpis - dizains. Bet uz to jau kadreiz daudzi iekritusi

felix 20.oktobris 2020 9:44
3 4 Atbildēt

Tu nezini, bet tev ir viedoklis. Elektro auto normāli braucot bremzēšani neizmanto bremžu klučus, bet gan elektromotoru. tikai, kad auto ir gandrīz apstājies, tas uz vietas tiek noturēts ar tradicionālajām bremzēm. Šī funkcija ir īpašnieka laime un nelaime. No retas bremžu lietošanas tās neizžust, jo nesakarst, kā rezultātā rūsē kustīgās daļas un diski. KUR PASTIPRINĀTI RODAS BREMŽU PUTEKĻI?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti