Honda teiks ardievas arī benzīnmotoriem un "spiedīs" uz hibrīdiem 4

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 12.novembris 2020 11:22

Honda jau ir teikusi ardievas dīzeļmotoriem un drīzumā tiem sekos arī benzīnmotori. Attiecīgi elektrovāģi un hibrīdmašīnas Eiropā, tostarp Latvijā būs galvenā prece no japāņu ražotāja apcirkņiem.

Hibrīdautomašīnas, kas šobrīd ir katra sevi cienoša autoražotāja klāstā, mūsu apziņā saistās ar Toyota un Lexus, kas arī ir loģiski, jo tie visilgāk noņemas ar šāda tipa motoriem. Taču ir vēl viens japāņu autoražotājs, kas hibrīdus ražo tikpat ilgi kā Toyota un vēl kādu pusgadu ilgāk. Tā ir Honda.

Iekšdedzes motoru ziedu laikos hibrīdi spēlēja niecīgu lomu Hondas modeļu gammā, - it sevišķi Eiropā. Tomēr uzskatīt Hondu par iesācējiem būtu augstākā mērā kļūdaini. Pirmais sērijveida modelis ar hibrīdiekārtu Honda Insight iznāca 1999. gada novembrī- septiņus mēnešus pirms leģendārā Toyota Prius starta. Viens no iemesliem, kāpēc Hondas sasniegumi hibrīdiekārtu tehnoloģijās mums palikuši nezināmi, ir ierobežotais modeļu skaits Eiropai. Šobrīd hibrīdmodeļu ciltskoku sākam ar Jazz hibrīdu, tad turpinām ar Jazz Crosstar, kas ir SUV tipa mašīna, taisīta no tā paša Jazz. Pašā augšā ir lielākais Honda hibrīds- CR-V Hybrid.  Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jumu 12.novembris 2020 12:25
3 1 Atbildēt

Lai pirktu hibrīdu ļoti maz objektīvas informācijas. Tikai divas galējības: vai brīnišķīgi reklāmas stāsti, vai briesmu stāsti par akumlatoru batarejām, kuras ātri nobeidzas un nedrošas, nav speciālistu, kas spēj veikt remontu utt.

Raivo 12.novembris 2020 15:30
3 2 Atbildēt

Tev tik un tā nenopirkt ne vienu, ne otro mužām

WALA 12.novembris 2020 12:54
1 1 Atbildēt

Nu pie visa klat nāk "mild hybrid", kuros motoram piepalīdz starterģenerators utt. Bet Japīšiem ļoti labi kalpo hibrīda baterijas, bet pretenzijas ir pret to ka šādos auto liek Atkinsona cikla motorus, un tie ir manā skatījumā "izcili" vārguļi ... jaudas ziņā ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 11

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti