TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Citroen C5 Aircross pieslēdzas elektrībai un audzē jaudu(+VIDEO) 2

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 18.novembris 2020 6:52

Citroen C5 Aircross ir tradicionālajiem krosoveriem alternatīva izvēle. Ļoti lādzīgs automobilis, tikai mazliet nesaprasts. Pēc idejas tas sen varēja kļūt elektrisks. Tik tālu Citroen pagaidām nav ticis, bet lādējamo hibrīdu gan viņiem izdevies uztaisīt.

Tajā apvienots no benzīna versijas jau pazīstamais 1,6 litru turbodzinējs un astoņpakāpju automāts, starp kuriem integrēts 80 kilovatu elektromotors. Sistēmas summārā jauda ir 225 zirgspēki, padarot hibrīdu par līdz šim jaudīgāko C5 Aircross. Atšķirībā no radniecīgā Peugeot hibrīda, elektrificētais Citroen palicis uzticīgs priekšējo riteņu piedziņai. No kārtīga Walbox C5 Aircross Hybrid baterija būs pilna jau pēc 2 stundām, bet mājas rozete ar pilniem 14 apmēriem prasīs divreiz vairāk. Labi, ka PSA grupa ir pielaidīga pret sadzīves tīklu - lādētājam pietiek ar 8 ampēriem. Tiesa gan, arī pilna uzlāde tad aizņems 7 - 8 stundas jeb visu nakti. C5 Aircross Hybrid ir jaudīgs, dinamisks, stabils, ātrs un brīžiem pat ļoti ātrs. Tas ir komfortabls un derīgs mūsu draņķīgākajiem ceļiem. Tas ir arī moderns, jo ir plug in hibrīds, tātad var braukt ar elektrību vien. Bet - šis prieks dārgi maksā. 38 000 eiro varbūt nav daudz par plug in hibrīdu, bet tas ir diezgan daudz par Citroen. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Nu redz 19.novembris 2020 15:15
0 0 Atbildēt

Man Tiguan ar 1.4tsi motoru un 6dsg 2 gadus atpakal pirkts par 26700 eur. Degvielu pec bakas metodes ir terejis videji 6.7 l/100 70% braucot pilseta. Citroen ir par 11300 eur dargaks. Nemot vera ka plugin nav elektro auto prieksrocibas un realais paterins nu nekadi nebus 1.8 l/100. Gada nobraucot 13000 km un degviela samaksajot ~1050 eur par so starpibu varu braukt teju 11 gadus. Kur izdevigums pat ja pienem ka Citrond tere uz pusi mazak un tas ir Citroen ???

aizejošais 19.novembris 2020 21:01
0 0 Atbildēt

13. kwh baterija. Kādus 50 km droši vien var nobraukt tikai ar elektrību. Bet cena kož un kodīs, kamēr pērkot hibrīdu jāpārmaksā par 2 motora iekārtu pirkšanu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti