Automašīnām kļūstot sarežģītākām jāpielāgojas arī motoreļļām 21

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 29.novembris 2020 19:36

Mūsdienās automašīnas ir jau kļuvušas tik sarežģītas, ka arī motoreļļu tām nedrīkst izvēlēties vienkārši pēc viskozitātes indeksa.

 

“Šodien vairs nepietiek, ka autoīpašnieks zina, ka ir nepieciešama 5W30 motoreļļa. To klāsts ir ļoti plašs. Mūsdienās viss kas vajadzīgs ir auto tehniskā pase un labs speciālists. Tas noteikti atbrīvos no liekām galvassāpēm,”norāda  Senson Auto pārdošanas nodaļas vadītājs Andrejs Brīvkalns. Viņš piebilda, ka uzņēmums Senson auto ir uzsācis ZIC zīmola eļļu tirdzniecību un ZIC zīmola arsenālā ir septiņi veidi 5W30. Šis zīmols pieder Dienvidkorejas naftas pārstrādes gigantam SK Lubricants, kas šajā biznesā darbojas jau kopš 1968. gada. SK Lubricants veic pilnu produkta ražošanas ciklu no  naftas ieguves līdz gatavai motoru un transmisijas eļļai.  Augstvērtīgas izejvielas un inovācijas panāk to, ka ZIC eļļas ne tikai atbilst autoražotāju prasībām, bet ievērojami tās pārsniedz. Apliecinājums - ZIC ir tā sauktā konveijera jeb OEM eļļa ne tikai lielākajiem korejiešu autoražotājiem Hyundai un Kia, bet arī vācu zīmoliem BMW, Mercedes un pat Porsche. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jumu 30.novembris 2020 0:39
12 7 Atbildēt

Jebkuram vieglajam autiņam, neatkarīgi no tā, kas rakstīts instrukcijā, motora eļļa jāmaina ne retāk kā pēc 10000 km nobraukuma. Kurš nepiekrīt ?

s 30.novembris 2020 9:36
9 3 Atbildēt

Tu jau pats pastāstīji cik "gudrs" esi.

Forši, ka kk mehānismā nav atšķirības, tas nekas ka slodze daudz lielāka, plus turbīnas etc. Agrāk parastam 2.0 8v 4cilindru motoram bija ~100-120zs, 16v vidēji 140-150zs, tad mīsdienu turbīniekiem (ja vel 2-3 turbīnas) ir stabili 200+zs, atsevišķos gadījumos vis 300+zs. Nemaz nerunājot par izmešu normām!

Bet nu jā atšķirības jau nav, jā! Kārbās arī vēlams nemainīt eļļu NEKAD, jo kaut tā paša ford lietotāja rokasgrāmatā ir norādīts, ka eļļa ir paredzēta priekš auto "lifetyme" kas ir pieci gadi!

Protams, ja auto ir operatīvajā līzingā ņemts nisans, peugeot, vai tamlīdzīgs mēsls, tad vienalga, līzinga laiku viņš izturēs, pēc tam tāpat mainī to auto, kāda jēga pārmaksāt par apkopēm, tā jau naudad nav.

Tas protams vienalga, katrs dara kā uzskata par pareizu un pārmest arī nav ko.

Ots 30.novembris 2020 6:31
8 5 Atbildēt

Auto sarežģīti??? Esmu remontējis dučiem motoru, un kloča-klaņa mehānismā nav nekas mainījies vismaz gadus 80....parvērtības ir degkamerā, un ārpus tās......ko eļļa maz ietekmē. maini reizi 10000km ,un nečakarē prātu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti