Menti, kruķi, pogainie... Kā radušās policistu iesaukas? (+ VIDEO) 13

 
4 Studija | 6.decembris 2020 13:19

Kā radušās policistu iesaukas, kādēļ tās pielipušas un, cik ilgi turas, laika ritumam ejot uz priekšu.

 
Visi komentāri
 
Eduards 6.decembris 2020 15:17
6 0 Atbildēt

TO< Policijai. Policists bez LR likuma vispārīgiem noteikumiem, pienākumiem par policiju ir piemērs sabiedrībai, savā rīcībā, kas dažkārt netikai tiek aizmirsts, bet tiesību ievaros, tiek pārkāpts, vai izmantots pašlabuma nodrošināšanas nolūkos. Kas ir par iemeslu iespējamajiem neciliem apzīmējumiem.

Pļurkt 6.decembris 2020 15:37
0 0 Atbildēt

Ments ir lamuvārds!

Policists - pagodinājums.

viencexperc 6.decembris 2020 15:54
5 8 Atbildēt

Bandīti sauc - menti, normāli cilvēki - policisti.

Tā kā 90 procenti Latvijas cilvēki ir bandīti, un kad es kļūšu diktators, es nošaušu, tāpēc tik daudz negāciju pret likuma izpildītājiem.

Pietiek šeit auto, arī atvērt kādu rakstu un palasīt komentārus lai viss būtu skaidrs - cik degradēta sabiedrība.

Atceros, kā visi aizstāvēja bandītu, kurš aizstājās priekšā foto radaram.

Kanibaals 6.decembris 2020 20:28
0 2 Atbildēt

Šoferi ari sauc menti, jo tā vini stādās priekšā: Labdien, Doku Menti!

taaneko 6.decembris 2020 21:19
1 2 Atbildēt

Un to rakstapelēks aprobežots cilvēciņš, kurš pat gatavot nemāk, piedevām dzīves izkrāsošanai un emociju gūšanai nepieciešans vērot mākslīgi radītas emocijas.

Musari seksuāli izmanto mazus bērnus 19.janvāris 2022 5:54
0 0 Atbildēt

Tu, lielais šāvēj, sabruktu pēc puspisaka. Varēsi pēc tam laizīt musaro pidaru zābakus, kad raudāsi tiem pēc palīdzības.

Vaņa 6.decembris 2020 16:57
0 2 Atbildēt

Par to kā radies žargonā =menti= ir šāds.Vēršoties pie pārkāpēja policisti ļoti bieži lieto frāzi-Lūdzu uzrādiet dokuMENTUS. Arī krieviski skan ļoti līdzīgi.

kasspars 6.decembris 2020 18:04
0 1 Atbildēt

Eži un viss!!!

650 6.decembris 2020 20:14
1 0 Atbildēt

Viens otrs te labāk varēja pieturēt muti- kamēr nav atkārtoti iztirzāts tas,ko viņš nesen muldēja tepat sarunu tēmā par sibīriju un izsūtīšanu.Kas (diemžēl) aktīvi notika ar dažādu tālaika skaidrā/LViešu valodā runājošo "musaru" un "eks/kri/mentu" aktīvu līdzalību,ieskaitot paaugstinātu personisko dedzību un īpašas iniciatīvas izrādīšanu.Tfu..

Kaut gan, ja atmest nacionālo aizvainojumu,īstenībā tas jēdziens "ments" jau krietnu laiku kā nav viennozīmīgi uzskatāms par lamu vai nicinājumu.Pat pēc dažu krievijas profesoru beidzamās 2desmitgades "pētījumiem".Tas drīzāk ir jau tāds kā "tautas" iesauka- ja "španai" būs darīšana ar "mentu"- tas vienaldzīgi nepaies garām.Zaglim būs grūti piemānīt pieredzējušu mentu (atšķirībā no musara).Apusēji "cienīgs" žargons, par kura izcelsmi jau pagājušā gs sākumā ir strīdējušies,bet tā arī nav vienprātības.Interesanti, tad no kurienes lai tā apskaidrība būtu radusies LVvalodniekiem. Līdzīgi kā par daudziem citiem viscaur/krieviskās zagļuvārdnīcas jēdzieniem.

Cita lieta gan ir "musars"- savulaik veiksmīga burtu sakritība, lai pēc iesp nicinošākā vārdā nosauktu msk kriminālmeklēšanas darbiniekus.Tas jau ir vairāk kā "kara" sauklis.Galēji nepiemērots, lai to izteikušais zaglis vai huļigāns vispār "cerētu" uz kādu pretējās puses iejūtību vai kur nu vēl abpusēju "cieņu".

Nelabojams 7.decembris 2020 18:46
1 0 Atbildēt

Ne velti tur pie viņiem saka - "musora" prisvajuvajut, a "menta" zasluživajut!

Kito 6.decembris 2020 21:52
20 3 Atbildēt

Visa tā policistu apsaukāšana radās padomju laikā, kad policiskajā valstī katrs učastkovijs varēja sabojāt cilvēka likteni tikai par ka paskatījās ne tā kā vajag.

Demokrātiskā valstī policisti ir priekš tam, lai palīdzētu cilvēkiem, tāpēc arī pret tiem ir cita attieksme un liela uzticība.

Savukārt, piemēram totalitārā valstī pie lukašenko policisti ir lukašenko rezīma sargātāji un sabiedrība tādus cilvēkus nekad negribēs saukt normālos vārdos.

Kanibaals 7.decembris 2020 11:06
1 0 Atbildēt

Kāda var būt attieksmes maiņa, ja ieejot VP iecirknī ir joprojām PSRS elpa. Kā neapsaukāsies, ja tie darbinieki nav spējuši izsist normālus darba apstākļus ne arī domāšanā ir gājuši līdzi laikam. Arī pati strausa politika(nav iesniegums nav problēma) neveicina nekādu uzticēšanos. Tagad jaunās sportiskās formas ļoti atbilst nēsātājiem.

Pļurkt 7.decembris 2020 20:03
1 0 Atbildēt

Tipiska mentu uzvedība!

www.youtube.com/watch?v=1IDB0rx9HhY

Piekasīties pie dajebkā, ka tik izspiestu kukuli!!

Šie par policistiem nekādi nevar saukties - tikai un vienīgi menti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti