Prasību par periodisku dabasgāzes balonu pārbaudi automašīnām piemēros no nākamā gada 13

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 14.janvāris 2021 16:56

Prasību par periodisku dabasgāzes balonu pārbaudi automašīnām piemēros no 2022.gada 1.janvāra, nevis no šā gada sākuma, kā tas bijis paredzēts iepriekš, ceturtdien lēma valdība.

Prasības stāšanās spēkā pārcelta saistībā ar to, ka līdz 2021.gada 1.janvārim, kad noteikumiem bija jāstājas spēkā, neviena iestāde Latvijā akreditācijas procesu pienācīgai pārbaudei nav noslēgusi, ņemot vērā atsevišķu akreditācijas procesa elementu ierobežoto pieejamību.

Kā viens no būtiskākajiem akreditēšanas priekšnoteikumiem ir darbinieku apmācība nepieciešamās kvalifikācijas iegūšanai, ko ievērojami aizkavējuši ar Covid-19 saistītie ierobežojumi.

Vienlaikus grozījumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa lemts veikt precizējumus attiecībā uz autovadītāju apmācībai paredzētu transportlīdzekļu aprīkošanu ar papildus atpakaļskata spoguļiem.

Tāpat aktualizētais tiesību akts tehniskās apskates un tehniskās kontroles uz ceļa veikšanai turpmāk nosaka arī citus tehniskus precizējumus attiecībā uz automobiļu gaismas ierīču iestatījuma novērtēšanu un uzstādīšanu.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 14.janvāris 2021 18:15
3 1 Atbildēt

Kāpēc bildē naftas gāzes uzpildes aparāts?

msh 15.janvāris 2021 12:28
3 0 Atbildēt

Problēma ir spiediens, un mūsdienu mode izmantot kompozītmateriālu balonus, jo vieglāki - kaut kad pasen viens bija ielicis viģiku, no krievijas laikam, kur bija uzfilmēta mašīna kurā bija sprādzis balons; no virsbūves īpaši daudz nekas nebija palicis pāri...

HE 15.janvāris 2021 12:38
2 2 Atbildēt

CNG balonu pareizi būtu japarbauda zem spiediena, tātad jademontē no auto un drošā kamerā jatestē, izmaksas paši saprotiet vismaz 300eur, tas ko kundziņi piedāvā pārbaudīt kaut kādus VIN u.c. derīguma termiņus ir smieklīgi, un nedroši, tikko Pārdaugavā viens balons jau pusi no mājas nojauca, tad padomājiet kas paliks pāri no auto ja sprāgs .

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

Kas īsti notika? - uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos (PAPILDINĀTS 17.00) 6

Sestdien, 4.maijā, uz Tallinas šosejas pie Ādažiem avārijas nosēšanos veikušo lidmašīnu pilotēja instruktors, kurš kopā ar pasažieri bija devies privātā lidojumā, noskaidroja aģentūra LETA. Lasīt vairāk

 

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 36

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Nissan X-Trail N-Trek – jauna versija ekstrēmāku izbraucienu cienītājiem (+ FOTO) 5

Nissan laidis klajā jaunu krosovera X-Trail versiju N-Trek, kas būs piemērota izbraucieniem pie dabas, nebaidoties arī no sarežģītākiem maršrutiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti