Ārkārtējās situācijas laikā atļauta tikai attālināta automašīnu tirdzniecība 11

 

Foto: iAuto.lv

MK | 20.janvāris 2021 14:54

Valstī izsludinātā ārkārtējās situācijas laikā transportlīdzekļu tirdzniecība ir pieļaujama tikai gadījumos, ja tiek ievēroti vairāki svarīgi epidemioloģiskās drošības nosacījumi.

Atļauta ir transportlīdzekļu attālināta tirdzniecība, izmantojot distances saziņas līdzekļus, kā arī atļauta transportlīdzekļu izsniegšana tirdzniecības vietā, ja transportlīdzekļi iegādāti, izmantojot distances saziņas līdzekļus vai arī ir iegādāti attālināti.  Līdzīgi ir arī transportlīdzekļu rezerves daļu tirdzniecība –  atļauta ir tikai attālināta tirdzniecība.

Transportlīdzekļu tirdzniecības salons vai tirdzniecības laukums ir uzskatāmi par tirdzniecības vietām (veikalu) un transportlīdzekļu tirdzniecība šajās vietās ārkārtas situācijas laikā klātienē nav atļauta.

Transportlīdzekļu attālinātu tirdzniecību var nodrošināt, ja tirdzniecības pakalpojuma sniedzējs un pircējs izmanto attālinātu dokumentu apriti (piemēram, izmantojot ar elektronisko parakstu  noformētus dokumentus). Jāņem gan vērā, ka gadījumā, ja preču iegāde tiek nodrošināta ar distances līgumu (vienošanās ir notikusi patērētājam un tirgotājam fiziski klāt neesot), tad attiecībā uz tiem ir atsevišķs regulējums.

Iespēja potenciālajam pircējam atrādīt transportlīdzekli pastāv, ja notiek vienošanās ar klientu, ka tiek organizēta attālināta transportlīdzekļa apskate, piemēram, izvairoties no kontakta, atslēgas nododot, novietojot transportlīdzekli ārpus tirdzniecības zonas, piemēram, klientu stāvvietā.

Rekomendēts transporta līdzekļa tirdzniecības vietās iespēju robežās darbu organizēt attālinātu, kā arī, ja darbs tiek organizēts darbiniekiem atrodoties darba vietā, jāvērš uzmanība, lai tiktu pēc iespējas samazināti darbinieku savstarpējie kontakti - netiek rīkotas klātienes sapulces, vienā telpā darba laikā vienlaicīgi atrodas 1 persona, darbinieki izmanto sejas maskas, dezinficē rokas u.c..

Ārkārtējās situācijas laikā “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) turpina sniegt pakalpojumus, tāpat pakalpojumu saņemšanai vēlams pieteikties iepriekš. Lielāko daļu no pakalpojumiem iespējams veikt attālināti, izmantojot e-CSDD..

Vienlaikus transportlīdzekļu remonta un apkopes darbnīcas, auto servisi savu darbību var īstenot kā līdz šim, ja tiek ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības pakalpojuma sniegšanas vietā, attiecīgi nodrošinot apmeklētājiem nepieciešamo brīvo platību, apkalpojot apmeklētājus tikai maskās, organizējot apmeklētāju plūsmu, lai telpā vienlaicīgi esošo apmeklētāju skaits būtu ierobežots u.c..

Atbilstoši 2020. gada 6. novembra Ministru kabineta rīkojumam nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, norādītā kārtība ir spēkā ārkārtējās situācijas laikā, kas šobrīd ir spēkā līdz 2021. gada 7. februārim.

 

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wes 21.janvāris 2021 1:13
13 1 Atbildēt

Un pats galvenais- tas viss ne sūda nepalīdz! Ne kretīniskās maskas, ne ierobežojumi, NEKAS! Kā bija ap1000 dienā, tā paliek. Atbilde ir viena- kamēr nebeigsies masku iepirkumu krājumi, nebeigsies arī covids!

darklight 21.janvāris 2021 0:04
12 2 Atbildēt

B*e, man vairs nav vārdu, lai pateiktu, kā visi šie murgi ir izbesījuši.

Pļurkt 21.janvāris 2021 9:10
7 0 Atbildēt

Man pat par velti nav vajadzīgs tāds auto kurā es nevaru iekāpt un vismaz apčamdīt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti