Ārkārtējās situācijas laikā atļauta tikai attālināta automašīnu tirdzniecība 11

 

Foto: iAuto.lv

MK | 20.janvāris 2021 14:54

Valstī izsludinātā ārkārtējās situācijas laikā transportlīdzekļu tirdzniecība ir pieļaujama tikai gadījumos, ja tiek ievēroti vairāki svarīgi epidemioloģiskās drošības nosacījumi.

Atļauta ir transportlīdzekļu attālināta tirdzniecība, izmantojot distances saziņas līdzekļus, kā arī atļauta transportlīdzekļu izsniegšana tirdzniecības vietā, ja transportlīdzekļi iegādāti, izmantojot distances saziņas līdzekļus vai arī ir iegādāti attālināti.  Līdzīgi ir arī transportlīdzekļu rezerves daļu tirdzniecība –  atļauta ir tikai attālināta tirdzniecība.

Transportlīdzekļu tirdzniecības salons vai tirdzniecības laukums ir uzskatāmi par tirdzniecības vietām (veikalu) un transportlīdzekļu tirdzniecība šajās vietās ārkārtas situācijas laikā klātienē nav atļauta.

Transportlīdzekļu attālinātu tirdzniecību var nodrošināt, ja tirdzniecības pakalpojuma sniedzējs un pircējs izmanto attālinātu dokumentu apriti (piemēram, izmantojot ar elektronisko parakstu  noformētus dokumentus). Jāņem gan vērā, ka gadījumā, ja preču iegāde tiek nodrošināta ar distances līgumu (vienošanās ir notikusi patērētājam un tirgotājam fiziski klāt neesot), tad attiecībā uz tiem ir atsevišķs regulējums.

Iespēja potenciālajam pircējam atrādīt transportlīdzekli pastāv, ja notiek vienošanās ar klientu, ka tiek organizēta attālināta transportlīdzekļa apskate, piemēram, izvairoties no kontakta, atslēgas nododot, novietojot transportlīdzekli ārpus tirdzniecības zonas, piemēram, klientu stāvvietā.

Rekomendēts transporta līdzekļa tirdzniecības vietās iespēju robežās darbu organizēt attālinātu, kā arī, ja darbs tiek organizēts darbiniekiem atrodoties darba vietā, jāvērš uzmanība, lai tiktu pēc iespējas samazināti darbinieku savstarpējie kontakti - netiek rīkotas klātienes sapulces, vienā telpā darba laikā vienlaicīgi atrodas 1 persona, darbinieki izmanto sejas maskas, dezinficē rokas u.c..

Ārkārtējās situācijas laikā “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) turpina sniegt pakalpojumus, tāpat pakalpojumu saņemšanai vēlams pieteikties iepriekš. Lielāko daļu no pakalpojumiem iespējams veikt attālināti, izmantojot e-CSDD..

Vienlaikus transportlīdzekļu remonta un apkopes darbnīcas, auto servisi savu darbību var īstenot kā līdz šim, ja tiek ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības pakalpojuma sniegšanas vietā, attiecīgi nodrošinot apmeklētājiem nepieciešamo brīvo platību, apkalpojot apmeklētājus tikai maskās, organizējot apmeklētāju plūsmu, lai telpā vienlaicīgi esošo apmeklētāju skaits būtu ierobežots u.c..

Atbilstoši 2020. gada 6. novembra Ministru kabineta rīkojumam nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, norādītā kārtība ir spēkā ārkārtējās situācijas laikā, kas šobrīd ir spēkā līdz 2021. gada 7. februārim.

 

 
Visi komentāri
 
darklight 21.janvāris 2021 0:04
12 2 Atbildēt

B*e, man vairs nav vārdu, lai pateiktu, kā visi šie murgi ir izbesījuši.

wes 21.janvāris 2021 1:13
13 1 Atbildēt

Un pats galvenais- tas viss ne sūda nepalīdz! Ne kretīniskās maskas, ne ierobežojumi, NEKAS! Kā bija ap1000 dienā, tā paliek. Atbilde ir viena- kamēr nebeigsies masku iepirkumu krājumi, nebeigsies arī covids!

Pļurkt 21.janvāris 2021 9:10
7 0 Atbildēt

Man pat par velti nav vajadzīgs tāds auto kurā es nevaru iekāpt un vismaz apčamdīt!

Motorolers 21.janvāris 2021 11:19
5 0 Atbildēt

Kārtējais murgs! Neesmu auto tirgonis, strādāju citā jomā, bet arī nedrīkst apkalpot klientus klātienē! Lai tak viņi iet di...! Kā viņi iedomājās tikt pēc tam ārā no šī visa, daudzi tūlīt bankrotēs, kas to visu nokops? Ar tiem saviem dīkstāves pabalstiem lai viņi paši izdzīvo! Kur problēmas pārdot auto? Lielāko daļu šie darījumi notiek plašās telpās vai pat uz ielās, kā arī drūzmēšanās tur noteikti nav!

msh 21.janvāris 2021 18:41
3 0 Atbildēt

Valdībai jāimitē darbība, jopcik.

kasinsh79 22.janvāris 2021 9:30
4 0 Atbildēt

Idiotisms. Ja es meklētu jaunu auto (un nebūtu ar to ne īsti redzējis klātienē, ne izbraucis braucienā), es nemūžam nepirktu to internetā. Pilnīgi noteikti NĒ! Kā saprast akustisko komfortu, vadāmību, dinamiku utt.?

Iepriekš 650 domu grauds gan patika - " 2ned laikā pārdomāt un "norādot iemeslu,atteikties no internett-pirkuma" JĀ!

650 22.janvāris 2021 21:52
0 0 Atbildēt

Ā,Jā!! Jopciok,nu tak kā tad,nepārprottami prottams! Tos mašīntirgojošos/atlikušos oficiālos/Lohus taču vaig sipt visiem spēkiem un no visām/pusēm.Itin īpaši ja Lietoto tirgoņus.Lai viņi tagd ēd dzelteno sniegu no tiem saviem apsnigušajiem hlamiem! Lai dzīvo izmanīgās beznodoļu ssa (joprojām veiksmīgi) tirgojošās privātpersonas- no kurām neviens nav aizliekts un nekam nekas nav aizliegts!

650 21.janvāris 2021 15:20
2 0 Atbildēt

Gadījumā vai kādam neliekas, ka (vismaz daļa) "rūpīgi istrādāto" noteikumu tīšām ir domāti priekš tam, lai Kāds bankrotētu??

Cik ir sodīto par friziera apmeklējumu lieguma laikā?Kad milicija bez ierastās riepu baudes vienureiz pārbaudīs arī frizūras/sasukas? Ja 1 mājsaimniecībā ir gan frizieris, gan sasuūkātais- ko tad?

Ja "nenotiek" auto tirdzniecība- kā (un/vai) "notiek" cssd darbība? Ja (Lohs) pērk auto ssā no privātpersonass (Loha) - kā abiem jārīkojas? Mašīna j-pilī, pircējs rīgā.Aizkraukles stacijā zem miskastes attālināti noliek atslēgas? Pircējs varbūtt vēlas to "pārbaudīt servisā".Kā tas notiek? Attālināti nopirka- vai darbojas arī "tiesības" 2ned laikā pārdomāt un "norādot iemeslu,atteikties no internett-pirkuma"??

Freijers 22.janvāris 2021 23:01
0 0 Atbildēt

SSa sludekļi gan nevaid miruši...tur šķiet, ka ja vien nav avto par 200-300 eiro, darījumi nenotiek "attālināti", skatīšanās ar nē, ja nu vienīgi kādi pārdevēji gāzenēs un skafandros savas mantas piedāvā.

Ja jau par auto - nez kāds skrūvē Koļas garāžās arī maskās ?

Puškins 23.janvāris 2021 20:43
0 0 Atbildēt

Nu kurš pi - rass to izdomāja?! Moš drīz attālināti drātēsimies caur internetu vai no kokiem sasaucoties?! IDIOTI!!!!

650 23.janvāris 2021 22:41
0 0 Atbildēt

Jā.Nē.Ir ok.No 1dienas/25 jebkura eļļass maiņa tikai attālināti! Nekādas plānotās apkalpes! Pārbaudīt cssd visus ss un privāt pirkumus kopš mājsēdes sākuma- kurš nopircis neattālināti,tam 2k+uttilizācija.Visus lohus izsēdināt pa RS trlīdzkļiem, ne mazāk pietuvināti kā 99 attālinātass mājsaimniecības/vienā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti