Rīgas Aviācijas muzeju pārcels uz lidostas "Rīga" teritoriju Skultes pusē 3

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 31.marts 2021 11:43

Rīgas Aviācijas muzeju pārcels uz lidostas "Rīga" teritoriju Skultes pusē, aģentūrai LETA pavēstīja lidostas pārstāve Laura Kulakova.

Viņa informēja, ka lidosta "Rīga" un privātā Rīgas Aviācijas muzeja īpašnieks Viktors Talpa ir panākuši vienošanos par muzeja pārcelšanu uz teritoriju Skultes pusē. Lidostas īpašumā esošais zemes gabals, uz kuru muzejam tiks piešķirtas ilgtermiņa nomas tiesības, atrodas blakus autoceļam V14 Skulte-Jaunmārupe.

Tāpat Kulakova pauda, ka lidosta sniegs muzeja īpašniekam tehnisko atbalstu teritorijas labiekārtošanai un eksponātu pārvietošanai, tomēr Talpam finansējums, kas tiks ieguldīts no lidostas puses vēlāk būs jāatmaksā.

Vienlaikus lidostas pārstāve atzina, ka pagaidām nav zināms, kad notiks muzeja eksponātu pārvietošana.

Jau ziņots, ka Rīgas Aviācijas muzejam līdz 31.martam bija jāatbrīvo tā pašreiz izmantotā teritorija, kas atrodas blakus starptautiskās lidostas "Rīga" centrālajai ēkai.

Teritorijas atbrīvošana nepieciešama saistībā ar "airBaltic" tehniskā angāra būves celtniecību, kā arī noteiktā teritorija ietilpst dzelzceļa projekta "Rail Baltica" un "Latvijas gaisa satiksmes" (LGS) jaunā torņa būvniecības plānos.

Atbilstoši līguma nosacījumiem Talpa pirms diviem gadiem oficiāli tika brīdināts, ka viņam attiecīgā teritorija būs jāatbrīvo. "To, ka šī teritorija būs jāatstāj, īpašnieks zināja vēl pirms oficiālā brīdinājuma - sarunas par iespējamajiem risinājumiem dažādos formātos ilgst jau vismaz piecus līdz sešus gadus," iepriekš sacīja Kulakova.

Informācija muzeja mājaslapā liecina, ka tas oficiāli pastāv kopš 1997.gada. Kopumā muzejā ir gandrīz 50 eksponātu, tostarp muzejā aplūkojama padomju aviācijas tehnikas kolekcija. Kolekciju var aplūkot, iepriekš vienojoties par apmeklējuma laiku. 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 31.marts 2021 13:58
5 1 Atbildēt

Skatoties uz šo attēlu, man radās jauna startapa ideja - Atkritumu muzejs!

Slinkais 31.marts 2021 19:27
4 0 Atbildēt

Lūžņi, jā. Bet lūžņi reti, apkopoti vienā tematā un bagātīgā klāstā. Pie labas ekspozīcijas un zinoša gida pavadībā nebūt ne sliktākais muzejs. Esoša kārtība gan ir auzas. Pretlatviski noskaņotais īpašnieks kas nolādē visu izņemot krievijas matušku un haotiski izmētāti bleķi

Laba ideja 31.marts 2021 14:43
1 1 Atbildēt

Kur tu dzīvo?, brauksim skatīt!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti