CSDD darbinieki novērš viltotas vadītāja apliecības maiņu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 8.aprīlis 2021 8:17

Pagājušajā nedēļā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rīgas Klientu apkalpošanas centrā kāds vīrietis mēģināja apmainīt viltotu Polijas vadītāja apliecību.

Saņemot dokumentu pārbaudei, CSDD darbiniekiem radās šaubas par tā autentiskumu. Pārbaudot datus Eiropas Savienības vadītāja apliecību datu pārbaudes sistēmā un uzdodot papildjautājumus, tika konstatēts, ka minētā persona nav Polijā saņēmusi vadītāja apliecību.

Pateicoties CSDD darbinieku profesionālai rīcībai, vīrietis ar viltoto dokumentu tika aizkavēts, kā laikā par notikušo tika informēta Valsts policija, kuras kompetencē būs tālāko izmeklēšanas darbību veikšana.

CSDD aicina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem un neveikt prettiesiskas darbības, kas saistās ar dokumentu viltošanu. Visa informācija ir atrodama CSDD un starptautiskajos vadītāju reģistros un viltojuma atklāšana ir tikai laika jautājums. Turklāt CSDD darbinieki ir labi apmācīti atšķirt viltojumus no oriģināliem. Pirms jebkura pakalpojuma sniegšanas tiek rūpīgi pārbaudīti visi iesniegtie dokumenti.

Lai izskaustu dokumentu viltošanu Latvijas un citu valstu vadītāju apliecībās ir iestrādāti augsta līmeņa pretviltošanas elementi, piemēram hologrammas, mainīgi lāzergravēti attēli. Tāpat CSDD darbinieki regulāri saņem informāciju par to, kādas ir citās valstīs izsniegtās apliecības un kādi ir tajās iestrādātie pretviltošanas elementi.

Lai nepieļautu šādus un līdzīgus gadījumus, CSDD gadu gaitā ir veikusi nopietnu darbu - izveidots Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrs, kurā pieejama visa informācija par autovadītājiem vai to īpašumā esošiem transportlīdzekļiem, kā arī ir izstrādāta pretkorupcijas sistēma, lai novērstu šādus gadījumus. Tāpat liela uzmanība tiek pievērsta tam, lai netiktu viltotas Latvijas vadītāja apliecības, pastāvīgi nodrošinot to atbilstību jaunākajām prasībām un tehnoloģijām dokumentu izgatavošanas jomā.

Papildus CSDD iedzīvotājiem vērš uzmanību uz privātpersonu krāpniecības mēģinājumiem sociālajos tīklos vai sludinājumu portālos, piedāvājot saņemt autovadītāja apliecību. Šādi krāpniecības mēģinājumi visbiežāk saistīti ar sensitīvu personas datu iegūšanu un naudas līdzekļu izkrāpšanu. Lūgums vērsties Valsts policijā, saskaroties ar šāda veida krāpniecību vai tās mēģinājumiem. 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 9.aprīlis 2021 10:07
1 0 Atbildēt

Paldies par ieteikumu, tagad zināsim kā tikt pie legālas LV apliecības.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti