Šogad autoceļu būvniecībā administratīvi teritoriālās reformas kontekstā investēs 91,9 miljonus eiro 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.aprīlis 2021 12:17

Kopumā šogad autoceļu būvniecībā administratīvi teritoriālās reformas kontekstā investēs 91,9 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Ministrijas virzītajai autoceļu investīciju programmai administratīvi teritoriālās reformas kontekstā Ministru kabinets (MK) ceturtdien apstiprinājis 36,906 miljonus eiro piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Tādējādi kopumā šim mērķim šogad būs pieejami 91,9 miljoni eiro.

"Atjaunojot un pārbūvējot autoceļus administratīvi teritoriālās reformas kontekstā, tiek sniegts būtisks ieguldījums kopējai Latvijas ekonomikas atveseļošanai un nodrošināta novadu administratīvo centru labāk sasniedzamība, uzlabota piekļuve valsts un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem un darbavietām," uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Finansējuma apmērs valsts autoceļu attīstībai saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu tiks piešķirts tiem valsts reģionālo un vietējo autoceļu posmiem, ko ministrija ir identificējusi informatīvajā ziņojumā "Par investīciju programmas valsts autoceļu attīstībai administratīvi teritoriālās reformas kontekstā īstenošanu", kas MK apstiprināts 18.marta sēdē. Šī informatīvā ziņojuma pielikuma norādīti valsts autoceļu posmi, kuru atjaunošana vai pārbūve nepieciešama veiksmīgas administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai un tos iespējams realizēt 2021.gadā.

Jau ziņots, ka valdība ceturtdien atbalstījusi Satiksmes ministrijas priekšlikumu par papildu līdz 100 miljonu eiro piešķiršanu šogad īstenojamiem autoceļu atjaunošanas projektiem no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Tostarp ne mazāk kā 36,906 miljonus eiro piešķirs valsts autoceļu attīstībai saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu.

 
Visi komentāri
 
ezis71 9.aprīlis 2021 19:11
0 0 Atbildēt

Mjā,cik zems līmenis jo šitā bilde jau ir bijusi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti