B kategorijas autovadītāja praktiskās apmācības sākumu šobrīd gaida apmēram 9000 cilvēku

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 22.aprīlis 2021 12:26

Latvijā B kategorijas autovadītāja praktiskās apmācības sākumu šobrīd gaida apmēram 9000 cilvēku, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Patlaban atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai praktiskās mācības drīkst veikt tikai kursanti, kuri braukšanas nodarbības sākuši līdz pagājušā gada 20.decembrim, bet tie, kuri vēlāk, - mācās tikai tiešsaistē.

Tāpat CSDD pauda, ka zināmas problēmas novērojamas arī pirmās palīdzības kursu apguvē, kur pašlaik klātienes praktisko daļu kursanti drīkst kārtot tikai individuāli, līdz ar to uz šādām nodarbībām izveidojušās garas rindas.

Jau vēstīts, ka CSDD šogad pirmajos trijos mēnešos izsniedza 2544 jauniegūtas autovadītāja apliecības, kas ir par 34,9% mazāk nekā 2020.gada attiecīgajā periodā. Taču, piemēram, 2019.gada pirmajos trijos mēnešos, kad vēl nebija sākusies Covid-19 pandēmija, tika izsniegtas 4182 transportlīdzekļu vadītāja apliecības.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti