78% Latvijas autopircējiem ir svarīga pārdevēja reputācija

 

Foto: iAuto.lv

GolinRiga | 25.aprīlis 2021 13:29

Auto pirkums parasti ir ilgtermiņa investīcija un liela nozīme ir pārdevēja reputācijai, ko apliecina arī lietoto auto tirgotāja “Longo Latvia” pērnā gada nogalē veiktais Baltijas pētījums .

Autovadītāju viedokļa aptauja liecina, ka visvairāk par auto pārdevēja reputāciju interesējas Igaunijā – 81% no aptaujātajiem tā ir svarīga, savukārt Latvijā 78% un Lietuvā 74% no respondentiem.

Baltijas autobraucēju vēlmes arī saistībā ar iespēju saņemt konsultāciju no zinoša automašīnu speciālista ir salīdzinoši līdzīgas – sevi par lielākiem ekspertiem uzskata Lietuvas iedzīvotāji, jo ceturtā daļa jeb 25% no viņiem nav svarīga papildu konsultācija. Visvairāk eksperta ieteikumus novērtē Igaunijā – 80% no aptaujātajiem autobraucējiem, līdzīgi arī Latvijā jeb 79%, kam seko Lietuva ar 75% no aptaujas dalībniekiem.

Edgars Cērps, lietoto automašīnu tirgotāja “Longo Group” valdes priekšsēdētājs: “Tā kā pandēmijas ietekmē mainīja auto pirkšanas paradumus – tika pilnībā ierobežotas iespējas klientiem klātienē tikties ar auto tirgotāju pārstāvjiem un pirkšanas-pārdošanas process notika tikai un vienīgi attālināti, transportlīdzekļa iegādes lēmuma pieņemšanai bija jāizvēlas citi kritēriji nekā iepriekš. Vēl pērnā gada nogalē gandrīz visiem pircējiem svarīga bija iespēja pašiem veikt testa braucienu, bet šī gada pirmajos trīs mēnešos novērojām, ka Covid-19 ierobežojumu dēļ apmēram 30% pircēju savu auto klātienē redzēja tikai tad, kad tas viņiem jau pēc tika piegādāts dzīvesvietā vai norādītajā adresē jebkurā punktā Latvijā.”

“Longo Group” eksperti saistībā ar dažādajiem ierobežojumu Baltijā novērojuši, ka privāto automašīnu attālinātās iegādes paradumi saglabājas arī pēc tam, kad klātienes pirkumi tiek atkal atļauti. Balstoties uz pirmo nedēļu rezultātiem Lietuvā, kad autotirgotājiem jau atkal bija atļauts klientus apkalpot klātienē, aptuveni 20 līdz 25% pircēju transportlīdzekļus iegādājas attālināti un vēlas arī piegādi uz mājām. Tā kā kopš 7. aprīļa arī Latvijā varam strādāt klātienē – paredzam, ka tendence būs līdzīga kā Lietuvā.

Attālinātā auto iegāde ir nozīmīgi palielinājusi interesi par ļoti detalizētas informācijas saņemšanu saistībā ar auto. Pēc “Longo” ekspertu vērtējuma pēdējā gada laikā pircējiem kļuvušas svarīgas vissīkākās detaļas – gan kopējais skats, gan dažādas tehniskās nianses un tas, cik ērti auto jūtas dažāda auguma cilvēki. Arī pirmreizējā informācija par ieinteresējušo transportlīdzekli tirgotāja mājaslapā pandēmijas ietekmē kļuvusi plašāka. Baltijas autobraucēju pētījums rāda, ka detalizētu sākotnējo informāciju par auto kā svarīgu vērtē 87% Igaunijas, 85% Lietuvas un 74% Latvijas autobraucēju.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti