Linkaits: Ceļiem jābūt ērtiem un drošiem visiem lietotājiem 3

 

Foto: iAuto.lv

SM | 30.aprīlis 2021 10:56

“Šis laiks ir devis iespēju valdībai vairāk kā jebkad agrāk investēt ceļu infrastruktūrā, apzinoties multiplikatora efektu, ar kādu šīs investīcijas atgriežas ekonomikas apritē, garantējot darba vietas, stimulējot patēriņu un reģionālo attīstību,” ikgadējā ceļu nozares konferences atklāšanā atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Ministrs arī uzsvēra, ka nevaram koncentrēties tikai uz īstermiņa attīstību: “Autoceļu padomē ir apstiprināta Latvijas valsts autoceļu ilgtermiņa attīstības stratēģija līdz 2040. gadam, kas attiecībā uz valsts galvenajiem autoceļiem Rīgas aglomerācijā jau uzsākta īstenot dzīvē. Lielajiem autoceļu projektiem jāpiesaista ES fondu un privātās partnerības līdzekļi.”

“Tikpat mērķtiecīgi ceļu attīstības plānošanā šogad pievērsīsimies reģionālo un vietējo ceļu nākotnei, sastrukturējot tos prioritārajos, sekundārajos un pašvaldībām nododamajos. Šāda plānošana ieviesīs lielāku skaidrību prioritātēs un uzrādīs racionāli nepieciešamo finansējumu autoceļiem,” teica ministrs.

“Ceļu satiksmes negadījumos uz valsts ceļiem diemžēl joprojām par daudz cieš mazaizsargātie satiksmes dalībnieki – gājēji, velobraucēji, tagad arī satiksmes dalībnieki ar skrejriteņiem,” atzina satiksmes ministrs Tālis Linkaits. “Tāpēc svarīgi nākotnē panākt, lai ceļš ir ne tikai tehniski kvalitatīvi uzbūvēts, bet arī ērts un drošs visiem lietotājiem: autobraucējiem, riteņbraucējiem un gājējiem.”

“Sarunās ar “Rail Baltica” projektētājiem bieži dzirdu par principu “dig once” – burtiski tulkojot, projektējam un būvējam visu, kas konkrētajā vietā ir nepieciešams. Es šo principu paplašinātu, sakot, ja kaut ko darām uz ceļa, tad darām to pamatīgi un paliekoši. Ja zinām, kur nākotnē būvēsim autostrādi, savlaicīgi tai gatavojamies. Labāk ieguldām vairāk līdzekļu, bet projektējam un būvējam ilgtspējīgi,” teica ministrs.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Msh 30.aprīlis 2021 11:50
3 0 Atbildēt

Labāk lai izstāstā cik saņēma par autotransporta "konkursu", un cik plānots saņemt par ostu prihvātizāciju.

?!? 30.aprīlis 2021 12:32
2 1 Atbildēt

Nevar būt...cilvēce ir aizdomājusies līdz tam, ka katra vada racējam tas nav jādara uz savu galvu, neskaņojot centralizēti, kas dod iespēju izrakt bedri vienreiz, nevis 5-7x? Nu, apsveicu....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti