Auto rezerves daļu tirgotājs turpina audzēt apgrozījumu – pērn sasniedza 90 miljonus eiro

 

Foto: Publicitātes attēls

Inter Cars | 30.aprīlis 2021 11:59

Latvijas vadošais auto un motociklu rezerves daļu tirgotājs “Inter Cars Latvija” pērn sasniedzis apgrozījumu 90 miljoni eiro, kas ir par 8% vairāk nekā 2019. gadā, informēja uzņēmuma vadītājs Kaspars Viļumsons.

Viņš arī piebilda, ka atbilstoši operatīvajiem un auditētajiem rezultātiem 2020. gadā peļņa pēc nodokļu nomaksas ir divi miljoni eiro – arī par 8% vairāk nekā 2019. gadā.

“2020. gadā mēs spērām vairākus soļus, kas būtiski palīdzēja uzlabot biznesa sniegumu un konkurētspēju. Pirmkārt, mēs trīs reizes paplašinājām un modernizējām mūsu loģistikas centru Mārupē, kas ļauj mums veidot plašākus preču uzkrājumus, līdz ar to uzlabojas pieejamība un mēs varam ātrāk piegādāt nepieciešamās rezerves daļas mūsu klientiem. Otrkārt, sekojot globālajām tendencēm, mēs nostiprinājām un uzlabojām savu e-komercijas kanālu “IC24.lv”, kur arī pērnā gada otrajā pusgadā redzējām strauju izaugsmi,” skaidroja Viļumsons.

Viņš arī piebilda, ka “Inter Cars Latvija” ir modernizējis vairākas funkcijas, kas ļāva uzlabot darbības efektivitāti.

“Pēc mūsu novērojumiem, tiešsaistes pārdošana auto rezerves daļu nozarē tikai nostiprināsies, tāpēc arī šogad turpinām attīstīt savus e-komercijas kanālus, vienlaikus plānojam arī gada laikā atvērt vēl vairākas reģionālās filiāles,” pastāstīja Viļumsons.

Pēc uzņēmuma vadītāja paustā, reģionālā pārstāvniecība vienmēr ir bijusi viena no “Inter Cars Latvija” stiprajām pusēm, jo tas ļauj būtiski saīsināt piegādes ķēdi.

Atšķirībā no citām nozarēm, Covid-19 auto un moto rezerves daļu tirdzniecības apjomu vai sezonalitāti nav ietekmējis.

“Mūsu nozarē būtiskākā sezonalitāte ir saistīta ar laikapstākļiem un normatīvajām prasībām, kas ir jāievēro autobraucējiem, piemēram, riepu maiņa – tas tipiski rada augstāku pieprasījumu pavasarī un arī rudenī. Nedz pērn rudenī, nedz šajā pavasarī būtiskas izmaiņas pirkšanas paradumos nenovērojām,” teica Viļumsons.

Atbilstoši Auto asociācijas izplatītājiem datiem vēl 2021. gada janvārī, salīdzinājumā ar 2020. gada janvāri kritumu piedzīvojis gan jauno auto tirgus – par 32%, gan lietoto auto tirgus – par 34%. Tikmēr palielinājušies smagā komerctransporta pārdošanas apjomi šā gada janvārī pieauguši par 90%, salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pērn, kamēr vieglā komerctransporta pārdošanas apjomi mazinājušies – jaunie par 16%, bet lietotie par 22%.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti