Īsfilma par BMW i3 elektroauto un Kitijas gaitām Rīgā (+ VIDEO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

BMW | 6.maijs 2021 11:45

Turpinot atzīmēt BMW i3 septiņus gadus tirgū un 200 000 saražotās vienības, BMW Latvija caur īsfilmu sēriju piedāvā iepazīties ar BMW i3 lietotājiem Latvijā.

Otrās īsfilmas galvenā varone ir Kitija, kas ar savu elektroauto lieliski jūtas gan dinamiskajā pilsētas vidē, gan arī mierīgākā lauku gaisotnē.

Šajās īsfilmās BMW i3 īpašnieki un lietotāji atklāj savu pieredzi ar elektrisko premium spēkratu un to, kādēļ izvēlējušies tieši BMW i3. Pirmajā no tām iepazīstinājām ar Gvido un viņa ģimeni, kas savu elektroauto izmanto ne vien pilsētai, bet arī aktīvai atpūtai ārpus tās. Ar pirmo sēriju var iepazīties šeit - https://youtu.be/KkcE-8_rLNE.

Otrajā sērijā galvenā darbība norisinās tūrisma tehnoloģiju uzņēmuma vadītājas Kitijas ikdienas vidē – Rīgas centrā. Viņas dzīves ritms ir dinamisks un BMW i3 lieliski to papildina. Tomēr arī izbraucieni ārpus Rīgas nav sveša lieta un tajos bez problēmām var piedalīties arī Kitijas četrkājainais mīlulis.

Jāatzīmē, ka BMW oficiālais pārstāvis Latvijā – Inchcape Motors Latvia – kopš 2014. gada Latvijā ir pārdevis vairāk nekā 50 jaunus BMW i3 un BMW i3s, no kuriem deviņi klientiem tika piegādāti 2020. gadā. Kopumā Latvijā reģistrēti vairāk nekā 300 BMW i3 un BMW i3s, parādot, ka BMW elektroauto ir iecienīti arī otrreizējā tirgū.

BMW i3 tika attīstīts kā revolucionārs transporta līdzeklis urbānās vides individuālajai mobilitātei. Ar BMW i3 BMW grupa radīja būtisku impulsu izmaiņām pilsētas iekšējā transportā, tas iedvesmoja arī citus auto ražotājus pievērst uzmanību elektriskajai mobilitātei. Šobrīd BMW i3 ir ne tikai labāk pārdotā premium automašīna savā segmentā, bet arī  pasaulē pazīstama kā simbols braukšanai bez emisijām gan pilsētā, gan ārpus tās.

Balstoties uz 2019. gada Vācijas automašīnu kluba (ADAC) pētījumu, klienti vēlas gūt ne tikai ekoloģisku labumu, bet arī ekonomisku labumu. Balstoties uz aprēķiniem, kopējās BMW i3 vai BMW i3s izmaksas ir par 20% mazākas nekā BMW modeļiem ar iekšdedzes dzinēju, kurus iespējams salīdzināt pēc motora veiktspējas un aprīkojuma. Šajā aprēķinā tika ņemti vērā visi izdevumi - transportlīdzekļa iegāde, darbība un nolietojums (5 gadu lietošanas periodā un ar nobraukumu 75 000 kilometri).

Papildus tam BMW i3 pārstāv jaunu izpratni par premium mobilitāti, kuru spēcīgi raksturo ilgtspējība un veido tīri elektriskā piedziņa. Tā jumts ir izgatavots no BMW grupas Leipcigas ražotnē pārstrādāta CFRP. Tā ārējās plastmasas krāsošana prasa par 75% mazāk enerģijas un par 70% mazāk ūdens salīdzinājumā ar parastajiem procesiem.

25% no termoplastikas ārējās daļas materiāliem ir izgatavoti no pārstrādātiem vai atjaunotiem resursiem. Liela daļa no salona detaļām ir izgatavota no atjaunotām izejvielām vai pārstrādātiem materiāliem. BMW i3 ražošana BMW grupas Leipcigas ražotnē ir 100% CO2 neitrāla. Vēja turbīnas ražošanas telpām nodrošina vajadzīgo elektroenerģiju.

 

 

 
Visi komentāri
 
rupicii 6.maijs 2021 21:08
0 0 Atbildēt

nospiedums elektrībai joprojām ir. "blendreris" iespārda. ļoti trāpīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti