Ar ALTUM zaļo finansējumu Latvijā saražoti pirmie elektriskie mikroautobusi pasažieru pārvadāšanai (+ VIDEO) 9

 
Altum | 12.maijs 2021 8:33

Auto pārbūves uzņēmums SIA Electrify Ventspils pasažieru pārvadāšanas vajadzībām ir uzbūvējis pirmos elektriskos mikroautobusus, un to pārbūves darbi tiek pilnībā veikti Latvijā.

Kopējās investīcijas projektā ir 4,4 miljoni eiro, no kuriem 1,6 miljoni eiro ir Attīstības finanšu institūcijas ALTUM  aizdevums energoefektivitātes projektiem.

No ražotnēm Jelgavā un Ogrē uz Ventspili devušies pirmie divi Mercedes-Benz Sprinter mikroautobusi, savukārt nākamie divi mikroautobusi ar 21 pasažieru sēdvietām Ventspilij tiks piegādāti tuvāko nedēļu laikā, bet atlikušie desmit līdz šī gada beigām.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs: “Latvija kļūst “zaļāka” un  videi draudzīgāka, un tas notiek pateicoties mūsu uzņēmēju ilgtspējīgām idejām un spējai realizēt ambiciozus plānus. Investīcijas jaunos produktos,  īpaši tajos, kas saistītas ar “klimatam draudzīgu” procesu izstrādi, palīdz radīt jaunas darba vietas, dod impulsu tautsaimniecības attīstībai, kā arī ir mūsu nākotnes konkurētspējas iespēja. Šim mērķim Eiropas Atveseļošanās un noturības mehānisma plānā esam paredzējuši līdzekļus tieši “zaļā” biznesa veicināšanai. Jo uzņēmēji novērtē un izmanto valsts sniegto atbalstu. To redzam arī SIA Electrify stāstā, kuram ar ALTUM atbalstu ir izdevies Latvijā radīt un īstenot videi draudzīgu projektu, kas aizsāks veselu ēru sabiedriskā transporta nozarē, vienlaikus – gādāt par Latvijas pienesumu Eiropas “zaļā kursa” mērķu sasniegšanai.”

Šie ir pirmie elektriskie mikroautobusi, kuru inženiertehniskie darbi ir pilnībā veikti Latvijā, un ir sertificēti piedalīties satiksmē. Pasažieru pārvadāšanas vajadzībām pielāgotie mikroautobusi sākotnēji tiek pārbūvēti Jelgavas uzņēmuma SIA Universals LTD rūpnīcā, savukārt pēc tam aprīkoti ar Latvijas auto inženieru Andra Dambja un Kristapa Dambja (SIA eO) ražotu elektropiedziņas instalāciju, kas ir izpelnījusies atzinību arī starptautiskajos tirgos.

SIA Electrify līdzīpašnieks Agris Amoliņš: “ALTUM aizdevums bija būtisks pagrieziens, lai nodrošinātu nepieciešamos apgrozāmos līdzekļu ražošanas jaudas palielināšanai. Ja pirms tam mēneša laikā saražojām vienu līdz divus mikroautobusus, tad pēc aizdevuma saņemšanas strādājam ar jaudu vidēji pieci mikroautobusi mēnesī. Būtiski, ka ar ALTUM atbalstu esam varējuši piesaistīt un noslēgt līgumus ar klientiem jaunos tirgos.”

1,6 miljonu eiro finansējums pilnsabiedrībai Universāls Electrify piešķirts ALTUM energoefektivitātes programmas ietvaros, kas tiek finansēta no ALTUM zaļo obligāciju emisijā piesaistītajiem resursiem savukārt pārējo finansējumu veido aizņēmēja līdzfinansējums.

ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš: “ALTUM sadarbība ar uzņēmumu Electrify ir lielisks piemērs tam, kā ALTUM kā attīstības finanšu institūcija var veicināt ilgtspējīgu, videi draudzīgu biznesa projektu īstenošanu. Redzam, ka arvien pieaug interese no uzņēmējiem, kas vēlas ieviest risinājumus energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu izmantošanas jomā, un esam gandarīti, ka varam uzņēmējiem šādu finansējumu piedāvāt. Potenciāls šādu projektu īstenošanai Latvijā ir ļoti liels. Emitējot “zaļās” obligācijas, kapitāla tirgū piesaistījām finansējumu videi draudzīgu biznesa projektu īstenošanai visdažādākajās jomās, sākot ar transporta, siltumapgādes un apgaismojuma jomām līdz pat energoservisa kompānijām, kas darbojas uzņēmumu apkalpošanas sektorā. Tāpat zaļo projektu finansēšanai esam piesaistījuši resursus no Eiropas Investīciju bankas. Mūsu klientu īstenotie projekti pierāda, ka ieguldījumi atpelnās ar uzviju un esam gatavi arī turpmāk uzņēmumus atbalstīt gan ar finansējumu, gan kompetenci.”

Līdz šim ALTUM izsniedzis aizņēmumus energoefektīviem projektiem arī tādās nozarēs kā centrālā siltumapgāde (28%), kokapstrāde (15%), dārzeņu audzēšana (10%), ilgtspējīgs transports (10%), LED apgaismojums (8%), metāla konstrukciju un to sastāvdaļu ražošana (8%), elektroenerģijas ražošana (8%) un citi (13%). Starp aizdevuma saņēmējiem ir gan mikro (34%), gan mazi (41%) un vidēji (21%), gan arī lieli uzņēmumi (2%).

CSDD dati liecina, ka 2020. gada 1. jūlijā uzskaitē Latvijā kopumā bija 854 elektroautomobiļi, no kuriem astoņi ir autobusi. Līdz šim videi draudzīgu sabiedrisko transportu sākušas ieviest arī Rēzeknes un Jūrmalas pilsētas.

Ventspils reiss direktors Arvis Bernics: “Uzsākot pārvadājumus ar elektriskajiem autobusiem, plānojam saglabāt pasažieriem ērto un ierasto sabiedrisko transportu, nodrošinot augstu komforta līmeni un mazu intervālu starp reisiem. Pasažieru ieguvumi būs kluss un videi draudzīgs transports, savukārt pilsēta un tās iedzīvotāji kopumā iegūs tīrāku un klusāku pilsētvidi. Būtiski tiks samazināts arī pilsētvides piesārņojums – troksnis un autotransporta izmeši.”

2020. gada 31. janvārī tika noslēgts piegādes līgums starp pašvaldības SIA Ventspils reiss un pilnsabiedrību Universals Electrify, apvienojoties divām kapitālsabiedrībām SIA Universāls LTD un SIA Electrify, par 14 elektroautobusu un to uzlādes staciju iekārtu piegādi Ventspils pilsētas pasažieru pārvadājumu veikšanai.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Antons 12.maijs 2021 9:25
4 2 Atbildēt

Ir lielā starpība - vai nu tas ir bijis kravas furgons, vai nu tas ir paredzēts pasažieru pārvadājumiem. Komforts un skaņas izolācijas pavisam citi...

izMĒRS 12.maijs 2021 12:26
3 1 Atbildēt

Ja tas būtu uztaisīts par privātu naudu un pasūtītājs arī būtu privāta kompānija, tad tas būtu bizness.

Šobrīd izskatās pēc dotācijas - pašvaldība pērk, bet valsts (LIAA) sponsorē izstrādi vai pat daļu no tā busa.

Lai jau Dambim izdodas to pārvērst par biznesu.

Ofšors 12.maijs 2021 16:08
2 0 Atbildēt

Anniņ Dambis prot pelnīt naudu, ja atceramies viņa biznesu ar CSDD ar eksluzīvām tiesībām izgatavot nummurzīmes, pa kosmiskām naudām. Un tas Oskaru bizness uzaiga ļoti strauji, ka Rīgas dome sponsorēja bagātnieku braucienus uz dakāru.

Man nekas nav pret Dambi, lielisks inženieris.

Bet biznesam ir jābūt pelnošam arī bez valsts pasūtījumiem. Ja šos braucamos pirms arī privātas firmas (jo tās prot skaitīt naudu) kaut vai indijā vai kur citur, tad tā ir lieliska biznesa ideja un superīgs produkts ir sanācis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti