Rīgā sāk 37,8 miljonus eiro vērtās Austrumu maģistrāles pirmās kārtas būvniecību 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.maijs 2021 12:19

Šodien sākti sagatavošanās darbi 37,8 miljonus vērtās Austrumu maģistrāles pirmās kārtas būvniecībai Rīgā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Austris Keišs.

Austrumu maģistrāles trūkstošā posma no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai būvniecība būs viens no pēdējo gadu vērienīgākajiem satiksmes infrastruktūras projektiem Rīgā.

Austrumu maģistrāles izbūve nodrošinās Rīgas centra apbraukšanas iespējas un no kravas transporta atslogos Rīgas vēsturisko centru un Purvciema apkaimi, plāno pašvaldība.

Satiksmes infrastruktūras projekta būvniecību plānots pabeigt līdz 2023.gada jūnijam.

Īstenojot projektu, plānots izbūvēt vienotu tiltu pār Ieriķu un Dzelzavas ielu 605 metru garumā, pārbūvēt objektam piegulošās ielu brauktuves, kā arī izveidot vienlīmeņa ielu un divlīmeņu satiksmes mezglus.

Austrumu maģistrāles pirmās kārtas izbūve paredz taisnvirzienā virzīt satiksmi no Braslas ielas uz Gustava Zemgala gatvi.

Tiks paredzēta infrastruktūra arī gājējiem un velobraucējiem. Savukārt, domājot par nākotnes perspektīvām, Dzelzavas ielas apkārtnē tiks izbūvētas papildu sabiedriskā transporta pieturvietas.

Satiksmes organizācijas izmaiņas stāsies spēkā nākamās nedēļas sākumā, kad tiks sākta brauktuves seguma demontāža Zemgala gatvē posmā starp Ieriķu ielu un Dzelzavas ielu. Šo posmu ir paredzēts slēgt, jo tajā tiks veikta siltumtrases un citu inženierkomunikāciju izbūve līdz četru metru dziļumam.

Saistībā ar minētā posma slēgšanu Zemgala gatvē apgriešanās vieta tiks izbūvēta Ieriķu ielā pie tirdzniecības centra "Domina."

Vaidavas ielas posmā no Dzelzavas līdz Ieriķu ielai būvdarbu laikā tiks ieviesta divvirzienu satiksme.

Tuvāko nedēļu laikā tiks sākti arī pāļu urbšanas darbi, kas skars Dzelzavas un Ieriķu ielu krustojumu Zemgala gatvē.

Sabiedriskā transporta pasažieriem jāņem vērā, ka Zemgala gatvē esošā pieturvieta "Stārķu iela" tiks slēgta, tā vietā sabiedriskais kursēs bez loka veidošanas divos virzienos pa Vaidavas ielu.

Braslas ielā tiks veikti lietus ūdens komunikāciju un sadzīves kanalizācijas izbūves darbi, kuru laikā tiks slēgta Madonas iela.

Projektā pa Dzelzavas ielu ir paredzēts velotransporta risinājums kustībai Dzelzavas ielas un Braslas ielas savienojumā, kā arī velotransports varēs šķērsot būvdarbu zonu.

Precīzāka informācija par satiksmes organizācijas izmaiņām vēl sekos.

Austrumu maģistrāles pirmās kārtas būvniecības izmaksas posmā no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai ir 37 873 030 eiro. Projekta izbūvi veic piegādātāju apvienība "ACB, Tilts", kuru veido ceļu būvniecības sabiedrība AS "A.C.B." un tiltu būvniecības sabiedrība SIA "Tilts".
 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krustojums 12.maijs 2021 12:29
8 0 Atbildēt

Kamēr krustojums starp Brivibas ielu un Gustava zemgala gatvi nebus divlīmeņu, tikmēr šis ir projekts radīs vēl lielākus sastrēgumus šajā krustojumā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti