VK: Pērn autoceļu sakārtošanai papildus piešķirtais finansējums kopumā izlietots atbilstoši piešķiršanas mērķim

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.maijs 2021 16:00

Pagājušajā gadā Satiksmes ministrijai ekonomikas atveseļošanai papildu piešķirtais un izlietotais finansējums autoceļu sakārtošanas projektiem 72,512 miljonu eiro apmērā kopumā izlietots atbilstoši piešķiršanas mērķim, revīzijā secinājusi Valsts kontrole.

Valsts kontroles ieskatā, VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC), apgūstot papildus piešķirto finansējumu projektu īstenošanai autoceļu jomā, ir veikusi pasākumus, lai nodrošinātu autoceļu atjaunošanu un saglabāšanu.

Vienlaikus, ņemot vērā ierobežoto laika periodu no Ministru kabineta lēmuma pieņemšanas aprīlī par papildu finansējuma piešķiršanu līdz finansējuma apgūšanas beigu termiņam - 2020.gada gada beigām, LVC pieļāvusi atkāpes no Valsts autoceļu sakārtošanas programmā 2014.-2023.gadam noteiktajiem pasākumiem un pieejas to īstenošanai.

Valsts kontroles pauž, ka sistēmiskas pieejas nodrošināšana valsts autoceļu sakārtošanā, ievērojot attīstības plānošanas un budžeta plānošanas dokumentu saskaņotības principu, ir būtiska, lai tiktu īstenotas sabiedrības intereses, kā arī tiktu sekmēta attīstības plānošanas mērķu sasniegšana valsts autoceļu sakārtošanas jomā.

Trešdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes laikā, atbildot uz deputātu jautājumiem par to, kādēļ pieļautas atkāpes no sakārtošanas programmas, LVC valdes loceklis Mārtiņš Lazdovskis pauda, ka Covid-19 krīzes laikā piešķirto papildus finansējumu nevar uzskatīt par daļu no ierastās programmas, lai gan par papildu līdzekļiem veikti darbi arī tajā.

Lazdovskis skaidroja, ka finansējuma apgūšanas termiņš pērn liedzis realizēt plašākus projektus, kas ietvēris arī būvprojektu izveidi.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti