Banka "Citadele" piešķīrusi divu miljonu eiro aizdevumu "Amserv Motors" 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.maijs 2021 12:06

Banka "Citadele" piešķīrusi divu miljonu eiro aizdevumu "Toyota" un "Lexus" automašīnu oficiālajam izplatītājam Latvijā un Igaunijā "Amserv Motors", aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Bankā norādīja, ka aizdevumu divu miljonu eiro apmērā "Amserv Motors" investējis transportlīdzekļu iegādē, īpašu uzsvaru liekot uz hibrīdauto un elektroauto klases automobiļiem.

"Mūsu nozare pandēmijā būtiski cieta, taču, pieaugot vakcinācijas tempiem un mazinoties ierobežojumiem, pircēji un tirgus sāk atkopties. Novērojam pieaugošu interesi gan jaunu, gan lietotu auto pārdošanas segmentā. Pateicoties bankas "Citadele" līdzfinansējumam, mums ir izdevies krietni papildināt savu mazlietoto un arī jauno automašīnu piedāvājumu," pauda "Amserv Group" finanšu direktors Tonu Vanajūrs.

Viņš arī norādīja, ka interese par videi draudzīgākiem automobiļiem ar katru gadu palielinās, kas atspoguļojas gan pārdošanas rādītājos, gan ikdienas komunikācijā no privātpersonu un korporatīvo klientu puses. "Jau šobrīd varam novērot, ka hibrīdu un elektroauto klase mērķtiecīgi veic savu izrāvienu un attālinās no iekšdedzes dzinēju automašīnām, tāpēc šis segments būs viens no mūsu galvenajiem attīstības virzieniem arī turpmāk. Par šīs auto klases potenciālu liecina fakts, ka, pandēmijas ietekmē samazinoties pārdoto auto apmēram, elektroauto kategorija piedzīvoja vismazāko kritumu," klāstīja "Amserv Group" pārstāvis.

2020.gadā jauno auto tirdzniecībā 31% "Amserv Motors" klientu Latvijā izvēlējušies iegādāties hibrīdauto, kamēr gadu iepriekš šis īpatsvars bija nepilni 28%. Savukārt Igaunijā iegādāties hibrīdauto pērn izlēmuši 38,5% "Amserv Motors" klientu.

"Abās valstīs - Latvijā un Igaunijā arī novērojams pieprasījuma kāpums mazlietotām automašīnām, kuras ir ekonomiskas un vecumā līdz trim gadiem. Mēs šo skaidrojam ar cilvēku vēlmi pandēmijas laikā maksimāli izvairīties no pārvietošanās sabiedriskajā transportā," piebilda Vanajūrs.

Kompānija "Amserv Motors" reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 481 740 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Igaunijas "Amserv Auto", bet tās patiesie labuma guvēji ir Igaunijas pilsoņi Raivo Kutts un Raivo Āvisto. 2019.gadā "Amserv Motors" apgrozījums bija 44,908 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 902 311 eiro. Kompānijas 2020.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija) un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Oskars 21.maijs 2021 22:04
1 0 Atbildēt

"Abās valstīs - Latvijā un Igaunijā arī novērojams pieprasījuma kāpums mazlietotām automašīnām, kuras ir ekonomiskas un vecumā līdz trim gadiem. Mēs šo skaidrojam ar cilvēku vēlmi pandēmijas laikā maksimāli izvairīties no pārvietošanās sabiedriskajā transportā," - mana vecmamma teica: "Iedod sūdu, bet zirgu piemeklēsim!" Vajag taču mācēt pasniegt da jebko savās interesēs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti