No amata atstādina Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Reinbahu (papildināts 13:00) 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.maijs 2021 12:16

No amata atstādināts Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) informēja, ka ir saņemta informācija no trauksmes cēlēja par vairākiem pārkāpumiem departamentā.

Iespējams, Satiksmes departamentā pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts.

Līdz ar to Reinbahs ir atstādināts un tiks veikta pārbaude.

Lēmums par Reinbaha atstādināšanu esot pieņemts, jo viņš atteicies sniegt pieprasīto informāciju. Līdz ar to esot pamatotas aizdomas, ka viņš varētu censties slēpt informāciju, vai ietekmēt pārbaudi.

Kā preses konferencē informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks, divas disciplinārlietas Reinbaham jau ir noslēgušās ar disciplinārsodiem un ir ierosināta vēl viena.

Lai nodrošinātu departamenta darbības nepārtrauktību par tā direktora pienākumu izpildītāju iecelts Jānis Vaivods, kurš līdz šim bija departamenta direktora biroja vadītājs.

Kā preses konferencē skaidroja Ķirsis, ne pašvaldības vadība, ne iedzīvotāji nav apmierināti ar Satiksmesdepartamenta paveikto darbu. 

Kā piemērus viņš minēja ziemā nenotīrītās ielas, pavasarī laikus nenovāktās smiltis, kuras joprojām put un lido pa gaisu.

Ķirsis norādīja arī uz dažādu satiksmes projektu kavēšanos. Jau pagājušā gada rudenī un ziemā ticis runāts par pagaidu velojoslu izveidi, lai Covid-19 ierobežojumu dēļ, iedzīvotājiem radītu drošu pārvietošanās iespēju.

Pašlaik, laikā, kad velojoslām jau bija jābūt iezīmētam, tiek sludināti iepirkumi un izskatoties, ka Covid-19 pandēmija beigsies ātrāk, nekā tiks izveidotas pagaidu velojoslas, piebilda Ķirsis.

Savukārt Reinbahs šodien izplatīja paziņojumu, kurā norāda, ka viņa atstādināšana ir ilgstoši plānota izrēķināšanās.

Reinbaham šī nav pirmā atstādināšana no amata. Savulaik viņa atstādināšanu prasīja iepriekšējā domes sasaukuma opozīcijas partija "Vienotība". 2015.gadā deputāti bija saņēmuši vēstuli no Korupcijas novēršanas apkarošanas biroja (KNAB), kurā apliecināts, ka KNAB lietvedībā ir kriminālprocess, kurā Reinbaham piemērots aizdomās turētā statuss.

Savukārt 2016.gada augustā pēc sanāksmes par Rīgas ielu remontdarbu gaitu Reinbahs tika atstādināts no amata. Vēlāk viņu no amata atbrīvoja ar toreizējā domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) lēmumu.

Reinbahs to pārsūdzēja tiesā, un 2019.gada martā tiesvedība tika izbeigta un Reinbahs atjaunots amatā.

Atgriežoties darbā Satiksmes departamentā, Reinbahs aģentūrai LETA sacīja, ka pirmās viņa prioritātes būssatiksmes organizācija uz tiltiem, bedres pilsētas ielās un gaisa kvalitāte Rīgā.
 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Mikelsons 26.maijs 2021 12:34
3 0 Atbildēt

Pareizi ir,ja jau atstadina no amata ,tad ir par ko un Satiksmes departamenta Vitalijs Reinahs jau nebus tas,kas nedaris to ,ko ieprieks darijis.Ists bledis.

archivārs 26.maijs 2021 13:34
2 0 Atbildēt

Tass vīrs jau pirms 10 gadiem tur bija nevietā! Viņš padzina tiešām labus speciālistus un vietā ielika "saskaņotus" nemākuļus.Ceru ka pārbaude atklās kriminālas darbības, ko viņš veicis. Viena K.Barona iela ir ko vērta!!!

gunbox 26.maijs 2021 12:55
1 0 Atbildēt

Tāda ir tā cilvēku lētticība, lai uzskatītu, ka visas ziņas runā to, kas rakstīts. Ušakovs arī ir paliekams zem tām pašām apsūdzībām, tikai viņam redz iedeva balss tiesības visā eiropā, kaut gan bija jāsēž cietumā par nelietderīgām naudas izšķērdēšanām un pat par to, ja neredzēja, ko citi zem viņa deguna dara. Viņš joprojām ir parādā 0.5milj.€ Rīgas iedzīvotājiem par izšauto salūtā.

Un arī šis ir gadījums, kad vēl viss šūpojas uz jautājumu vai viņš ir blēdis vai notiek pasūtījums no blēžiem nonest viņu no krēsla. Atstādināšana var būt arī par to, ka negribēja pieņemt kukuli vai piedraudēja kādu kukuļdevēju/ņēmēju atmaskot. Tāda ir tā politika mūsu valstī. Pa lielam jau ne ar ko neatšķiras no RU.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti