Sozinova lietā VDD veicis izmeklēšanas darbības 18 objektos

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/valsts_policija

Nozare.lv | 26.maijs 2021 16:58

Valsts drošības dienests (VDD) Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieka Andreja Sozinova lietā veicis izmeklēšanas darbības 18 objektos, noskaidroja aģentūra LETA.

VDD aģentūrai LETA norādīja, ka dienests otrdien veica procesuālās darbības 18 objektos, kas saistīti ar vairākām personām.

Sākotnējo procesuālo darbību laikā VDD ir ieguvis lielu daudzumu datu nesēju un dokumentu, un pašlaik tiek veikta iegūto materiālu analīze.

VDD veic tālākas izmeklēšanas darbības, tādēļ plašākus komentārus nesniedz, līdz ar to oficiāli nav zināms, pēc kāda Krimināllikuma panta lieta ierosināta, un cik kopumā personas aizturētas.

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļa vakar paziņoja, ka aizturētas divas policijas amatpersonas un ir veiktas kratīšanas arī viņu darba vietās. Trešdien VP aģentūrai LETA norādīja, ka tiklīdz policija saņems informāciju no procesa virzītājiem, par amatpersonu statusiem un iespējamiem drošības līdzekļiem, tad policijas vadība lems par viņu tālāko nākotni amatos.

Portāli "pietiek.com" un "kompromat.lv" vēstīja, ka otrs aizturētais ir Igors Tomaševs. LETA noskaidroja, ka Tomaševs ir Rīgas Teikas iecirkņa priekšnieks, kurš iepriekš bija Sozinova vietnieks laikā, kad Sozinovs vadīja Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldi. Tolaik Tomaševs vadīja minētās pārvaldes 3.biroju, kura pārziņā ir ekonomiska rakstura noziegumu izmeklēšana.

"Kompromat.lv" arī vēsta, ka starp aizturētajiem ir arī "LPB Bank" drošības dienesta vadītājs un operatīvās darbības notikušas arī bankā. Bankas pārstāve Jūlija Zeile aģentūrai LETA teica, ka banka komentārus nesniegs.

Likums dod tiesības personu aizturēt līdz 48 stundām. Ja personu atzīst par aizdomās turēto un ir nepieciešams, personai var piemērot drošības līdzekli, no kuriem bargākais ir apcietinājums.

Jau ziņots, ka pērn novembrī notika policijas amatpersonu rotācijas, kuru rezultātā ar mērķi stiprināt darba organizācijas un iekšējās kontroles sistēmas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieka, Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatā tika pārcelts toreizējais Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļģevics.

Iepriekš šo amatu Rīgas reģiona pārvaldē ieņēma Sozinovs, kurš līdz ar rotāciju tika dienesta interesēs uz trīs gadiem pārcelts Staļģevica vietā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti