Jaunā Mercedes C-klase tagad arī Latvijā (+ FOTO) 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Domenikss | 10.jūnijs 2021 13:01

Jaunā “Mercedes-Benz C klase” reprezentē sportisks un vienlaikus detaļās izsmalcināts eksterjers, vieds intejers ar otrās paaudzes MBUX (Mercedes-Benz User Experience), aizmugurējo riteņu piestūrēšana, Over-The-Air, digitālās gaismas un vēl virkne inovāciju, ko Daimler AG kā jaunāko autobūves industrijas veikumu pasaulei prezentēja vien pirms pusgada.

“Jaunā C klase faktiski ir flagmaņa - S klases, kompaktā versija. Ar šo auto Daimler AG demonstrē mākslu apvienot vērtības – sportiskumu un dinamiku ar efektivitāti un drošību, kā arī izcilu komfortu. C klase viennozīmīgi ir sava segmenta līderis, ko pierāda fakts, ka pasaulē tas ir pārdotākais Mercedes-Benz modelis,” stāsta Jānis Dambītis, Mercedes-Benz vēstnieks Latvijā.

Ekonomiskākajā variantā ir iespēja iegādāties C klasi ar 1,5 litru benzīna motoru, kurš attīsta 168 zirgspēku lielu jaudu, bet C200 izpildījumā - 201 zirgspēka jaudu. Savukārt jaudīgākajam modelim ar 2,0 litru benzīna motoru ir 255 zirgspēki. Piedāvājumā ir arī trīs dīzeļmotora varianti. Visi modeļu motoriem ir 4 cilindri un visi modeļi ir aprīkoti ar 9-pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Empātiska digitalizācija ar spēju cilvēciski mijiedarboties

Paradigmas maiņa uz digitalizāciju šajā modelī ir acīmredzama, jo automašīnas funkciju kontrole un navigācija norit ar divu augstas izšķirtspējas LCD ekrānu starpniecību. Vadības panelim standarta ekrāna diagonāle ir 9,5 collas (24,1 cm). Pēc izvēles ir pieejams arī 11,9 collas (30,2 cm) liels ekrāns. Ekrāna izskatu var individualizēt, izmantojot trīs displeja stilus - diskrēts, sportisks un klasisks, un trīs režīmus - navigācija, palīdzība un pakalpojums. Komplektā ar salona ambiento apgaismojumu tas rada iespēju individualizēt automašīnas interjera noformējumu un noskaņojumu tajā. Arī centrālo ekrānu iespējams izvēlēties vai nu 10,25 collu (26,0 cm) vai 12,3 collu (31,2 cm) izmērā, kāds tas ir S klasei. Abi ekrāni, ieliecot par sešiem grādiem, ir orientēti uz automobiļa vadītāju.

“Iespaidīgie ekrāni ir tikai ārēji redzamā šīs mašīnas digitalizācijas puse. Daudz būtiskākas ir to “smadzenes” – tāpat kā S klasei otrās paaudzes MBUX ar balss vadības funkciju “Hey Mecedes”. Tā ir plašākā un viedākā multimediju informācijas un izklaides sistēma, kas radikāli maina braukšanas pieredzi, jo ar mākslīgā intelekta starpniecību spēj mācīties, apgūstot aizvien jaunas zināšanas par savu īpašnieku un viņa vēlmēm. Atrodoties ceļā, tagad faktiski iespējams viss – sākot ar produktu pasūtināšanu vakariņām un kalnedāra pārvaldību, un beidzot ar dalību tiešsaistes konferencēs, viedās mājas pārraudzīšanu ieskaitot,” turpina J. Dambītis.  “Jāpiebilst, ka ir padomāts arī par datu un personisko iestatījumu drošību, jo zem ekrāna ergonomiski pieejamā vietā ir izvietots pirksta nospieduma skeneris.”

Aizmugurējo riteņu piestūrēšana nodrošina īpašu manevrētspēju

Jaunajā C klasē pirmo reizi šāda izmēra mašīnai parādās arī iespēja izvēlēties piestūrējošus aizmugurējos riteņus. Agrāk šāda funkcija C klasei netika piedāvāta.

“Braucot ar ātrumu līdz 60 km/h, aizmugurējie riteņi piestūrē pretējā virzienā nekā priekšējie, savukārt braucot ar ātrumu virs 60 km/h – tajā pašā virzienā. Pateicoties jaunai piekares sistēmai, auto aizmugurējie riteņi spēj pagriezties par 2.5°. Tas ievērojami uzlabo jau tā izveicīgā auto manevrētspēju un dinamiku,” turpina J. Dambītis.

Digitālās gaismas – jaunākā Mercedes-Benz lukturu revolūcija

Līdz ar jaunākās S klases ienākšanu tirgū, Mercedes-Benz pasaulei prezentēja digitālo gaismu tehnoloģiju. Tagad tā pieejama arī C klases pircējiem. Katram šī auto starmetim ir hologrāfiskās lēcas, kas rotē ar 2 tūkstošiem apgriezienu minūtē, atstrojot gaismu no 1,3 miljoniem mikrospoguļu. Tās pielāgo gaismu brauktuves reljefam un laika apstākļiem, kā arī projicē uz braucamās virsmas nozīmīgas ceļa zīmes, un adaptīvi reaģē uz izmaiņām vidē. Jaunās Highbeam Assist tehnoloģijas izšķirtspēja sasniedz vairāk nekā 2,6 miljonus pikseļu un ir vairāk nekā 100 reižu precīzāka par līdzšinējo Multibeam Led sistēmu.

OTA – sistēma, kas ļaus atjaunot auto ar programmām, kuras šobrīd vēl nav radītas

Mercedes-Benz ik gadu izstrādā virkni jaunu auto pārvaldīšanas un drošības programmu. Lai auto vienmēr būtu pieejams aktuālais programmnodrošinājums, ir izstrādāta Over-The-Air sistēma. “Paziņojums par ikvienu jaunu programmnodrošinājumu parādīsies MBUX, un ar mašīnas īpašnieka atļauju to būs iespējams lejuplādēt attālināti. Tās aktivizēšanai, īpašniekam būs jādod atkārtota atļauja.  Tādā veidā tiek nodrošināts, ka automašīnā būs iespējams instalēt programmas un atjauninājumus, kas šobrīd vēl pat nav radīti,” noslēdz J. Dambītis.

 

 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GB12 10.jūnijs 2021 13:37
3 0 Atbildēt

Kur interjers?

krampītis 10.jūnijs 2021 15:35
3 0 Atbildēt

nelaiž iekšā, nosmērēs salonu

BigGuns 12.jūnijs 2021 12:09
1 0 Atbildēt

Nu nestāsti te pasakas, ļoti liela daļa meršu izskatās, ja ne kroplīgi, tad kā minimums slikti!

Šī c klase neatširas no tā maybeka, abi izsktās ok! Msh dažkārt vienkārši ir lohs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti