Pirmajā pusgadā valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbos ieguldīti 35 miljoni eiro

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 7.jūlijs 2021 13:56

Pirmajā pusgadā VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus veicis par 35 miljoniem eiro, ieskaitot ziemas dienesta darbus, aģentūrai LETA pavēstīja LAU pārstāvji.

Apjomīgākie valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbi vasaras sezonā ir grants autoceļu iesēdumu un bedru remonts 3,2 miljonu eiro vērtībā, asfalta seguma bedru remonts 3,2 miljoni eiro vērtībā un selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde asfalta seguma autoceļiem divu miljonu eiro vērtībā.

Kopumā valsts autoceļu segumu uzturēšanas darbos ieguldīti 11,4 miljoni eiro. Satiksmes drošības uzlabošanai uz valsts autoceļiem ar asfalta segumu veikti bedru remontdarbi vairāk nekā 149 900 kvadrātmetru apjomā. Uzlabojot reģionālo un vietējo valsts autoceļu ar asfalta segumu kalpošanas laiku un braukšanas apstākļus autovadītājiem, veikta selektīvā vienkārtas virsmas apstrāde vairāk nekā 100 kilometru garumā. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, grants autoceļiem iesēdumu un bedru remonts veikts turpat 92 000 kubikmetru apmērā, greiderēšana veikta vairāk nekā 40 800 kilometru garumā.

Gada pirmajos sešos mēnešos autoceļu kopšanā ir ieguldīti 3,8 miljoni eiro. Lai nodrošinātu ūdens atvadi no autoceļa seguma, veikta grāvju tīrīšana vairāk nekā 95 800 kubikmetru apjomā un nomaļu grunts uzauguma noņemšana 60 730 kubikmetru apjomā. Caurteku nomaiņa un tīrīšana veikta 1530 metru garumā. 

Uzlabojot pārredzamību, autoceļu krustojumos un nodalījuma joslās nopļauta zāle vairāk nekā 2840 hektāru platībā un griezti krūmi 530 hektāru platībā. Lai nodrošinātu autoceļu caurbraucamību, veikta ceļu atbrīvošana no 2608 vētrā lauztiem kokiem.

Satiksmes organizēšanas darbi šogad veikti viena miljona eiro vērtībā. Uzstādīti 7707 signālstabiņi un nomainītas 1155 metri drošības barjeras.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem, kā arī sagatavo būvmateriālus - dolomīta šķembas, drupināto granti un smiltis. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9304 kilometri autoceļu ir ar melno segumu un 10 757 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 950 tiltiem.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti