"Rīgas kartes" peļņa pērn - 4,4 miljoni eiro 1

 

Foto: Ekrānbilde no Balticwebcam.com

Nozare.lv | 8.jūlijs 2021 7:54

Rīgas sabiedriskā transporta elektronisko norēķinu sistēmas uzstādītāja un apkalpotāja SIA "Rīgas karte" apgrozījums pērn bija 20,229 miljoni eiro, kas ir par 8,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 15,5% - līdz 4,444 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kā norādīts kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā, pērn uzņēmuma peļņas un apgrozījuma rādītājus ietekmējusi Covid-19 pandēmija, kuras ietekmē mazinājusies pasažieru plūsma sabiedriskajā transportā.

Ienākumi par komisiju no sabiedriskā transporta viekaršu un viedbiļešu realizācijas pērn samazinājās par 1,36 miljoniem eiro, bet, mazinoties Rīgas pilsētas maksas autostāvvietas lietotāju skaitam, komisijas maksa par ienākumiem no autostāvvietu lietošanas samazinājušies par 0,28 miljoniem eiro.

Viens no būtiskākajiem "Rīgas kartes" izaicinājumiem pagājušajā gadā bija sagatavot elektronisko norēķinu sistēmu pārejas periodam, kura laikā to pakāpeniski jānodod "Rīgas satiksmei". Sistēmas pārejas perioda laikā "Rīgas karte" veiktu sistēmas uzturēšanu pašu spēkiem, neizmantojot apakšuzņēmēja piesaisti. Izaicinājums bijis arī no ilggadējā sadarbības partnera jeb apakšuzņēmēja elektronisko norēķinu sistēmas uzturēšanai nepieciešamo dokumentāciju.

Gatavojoties pārejas periodam, "Rīgas karte" pērn nogalē izveidoja savu Tehnisko dienestu, kuri tika apmācīti teorētiskā un praktiskā līmenī, lai "Rīgas karte" varētu sniegt "Rīgas satiksmei" stabilus un kvalitatīvus elektronisko norēķinu sistēmas pakalpojumus.

"Rīgas karte" ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas izveidots, lai uzturētu Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu.

"Rīgas kartes" akcionāri ir pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un tehnoloģiju kompānija "Conduent". Kompānijas kapitālā 51% pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business Solutions".

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ēriks 8.jūlijs 2021 9:42
2 0 Atbildēt

Malači. Tagad vēl rīdzinieka karti nogriezīs ar visām atlaidēm.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti