Policistu tiesās par kukuļa izspiešanu no autovadītāja, kura izelpā tika konstatēts pieļaujams alkohola daudzums 1

 
Nozare.lv | 21.jūlijs 2021 9:01

Latgales tiesas apgabala prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā Valsts policijas (VP) amatpersona apsūdzēta par 200 eiro kukuļa izspiešanu un pieņemšanu no autovadītāja, kurš tika maldināts, liekot domāt, ka viņa izelpā konstatētais alkohola daudzums pārsniedz pieļaujamo.

Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras Sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe, saskaņā ar lietas materiāliem, dienesta pienākumu izpildes gaitā apsūdzētajam VP inspektoram radās aizdomas par kāda autovadītāja transportlīdzekļa vadīšanas spējām. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas un tā vadītāja pārbaudes ar alkometru, tika noskaidrots, ka, atskaitot alkometra pieļaujamo kļūdu ekspluatācijā, transportlīdzekļa vadītāja izelpā konstatētā alkohola koncentrācija nepārsniedz maksimāli pieļaujamo.

Tomēr, nepaziņojot transportlīdzekļa vadītājam par alkometra rādījumam atskaitāmo pieļaujamo kļūdu, apsūdzētais kukuļa izspiešanas nolūkā informēja transportlīdzekļa vadītāju par iespēju samaksāt 200 eiro un izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un 680 eiro soda, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanas uz vienu gadu. Prasīto naudas summu apsūdzētais saņēma.

Tādējādi VP amatpersona izdarīja sevišķi smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 320.panta ceturtajā daļā. Lieta nodota izskatīšanai Ekonomisko lietu tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
Visi komentāri
 
Hmmm 21.jūlijs 2021 13:21
0 0 Atbildēt

Spieda kukuli, bet izspieda tikai pēc alkohola smakojošu izelpu...kur tas kukulis palika?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti