Rīdzinieka kartes īpašniekiem atcels samazināto tarifu autostāvvietu lietošanai B, C un D zonā 4

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 2.augusts 2021 15:56

Ņemot vērā Konkurences padomes ieteikumus, no 1.septembra tiks atceltas samazinātās priekšapmaksas tarifa likmes autostāvvietu lietošanai B, C un D tarifu zonā, ja maksas autostāvvietu lietotājs norēķinos izmanto Rīdzinieka karti, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Izmaiņas pašvaldības maksas autostāvvietu lietošanas noteikumos veiktas, lai atbilstoši KP ieteikumiem nodrošinātu godīgas konkurences pamatprincipus, skaidro galvaspilsētas domē.

"Par Rīdzinieka kartes izmantošanu esošajā formā iebildumus ir izteikusi Konkurences padome, tādējādi līdz ar vienota tarifa noteikšanu visiem "Rīgas satiksmes" lietotājiem, kā arī pakalpojuma sniedzējiem, kuri nodrošina apmaksas iespējas, tiks ievēroti godīgas konkurences pamatprincipi," teikts pašvaldības izplatītajā paziņojumā.

Samazinātais tarifs jāatceļ, jo, ieviešot 20% atlaides norēķiniem Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu B, C un D zonās, izmantojot Rīdzinieka karti, priekšrocības norēķinos ar īsziņu vai mobilo lietotni, faktiski varēja izmantot tikai vienas lietotnes lietotāji, nenodrošinot konkurenci.

Dati liecinot, ka Rīdzinieka kartes priekšrocības izmanto tikai apmēram 6% darījumos.

Attiecībā uz sabiedrisko transportu, saistošajos noteikumos paredzētās atlaides Rīdzinieku kartes lietotājiem tiks saglabātas.

Grozījumi saistošajos noteikumos atbalstīti Rīgas domē, kā arī saskaņoti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rīdzinieks 3.augusts 2021 11:03
8 0 Atbildēt

Nu liels paldies tai nekam nevajadzīgajai Konkurences padomei, kas Rīdzinieku dzīvi padara tikai dārgāku! Tā konkurences padome sačakarēja arī taksometru tirgu pie rīgas lidostas, kur saradās naudrauši, kas ved no lidostas pat par 50-150 eur.

Pēc reģipša lietas, ko izskatīja Konkurences padome, reģipša cenas ir uzkāpušas debesīs. Lūdzu, lūdzu, neko vairs nečakarējiet.

... 2.augusts 2021 18:16
2 2 Atbildēt

Pilnīgi pareizi. Nav ko rīdzeniekiem braukāt ar auto. Rīdzeniekiem jābūt vergiem, kas drīkst pārvietoties tikai ar smirdīgiem busiem. Stāvvietas centrā lai paliek piepilsētas elitei, it sevišķi tiem ar rozeti pakaļā, kas tās varēs izmantot bez maksas...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti