Uzdodoties par policijas pārstāvjiem, telefonkrāpnieki no vīrieša izkrāpuši 10 000 eiro

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.augusts 2021 11:45

Uzdodoties par policijas pārstāvjiem, telefonkrāpnieki no kāda vīrieša izkrāpuši 10 000 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Pēdējās nedēļas laikā reģistrēti jauni krāpšanas gadījumi un to mēģinājumi - krāpnieki pielāgojuši shēmu un, zvanot iedzīvotājiem, stādās priekšā kā policijas darbinieki, no iedzīvotājiem mēģina iegūt bankas kontu pieejas un personu datus. Valsts policija brīdina, ka policija nekad neprasa bankas kontu piekļuves datus, uzsvēra Rozīte.

Vienā gadījumā krāpniekiem ir izdevies izkrāpt no kādas personas lielu naudas summu - vairāk nekā 10 000 eiro apmērā. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Latgales iecirknī vērsās kāds vīrietis, kurš pastāstīja, ka bija saņēmis telefona zvanu it kā no policijas pārstāvja, kurš, runājot krievu valodā, ar maldiem un meliem izkrāpa naudu.

Kā stāstīja Rozīte, krāpšanas shēma ir ļoti līdzīga kā ar viltus bankas darbiniekiem. Krāpnieki uzdodas par kiberdrošības speciālistiem, vai informē par it kā notikušu ceļu satiksmes negadījumu, kurā cietis kāds no tuviniekiem. Tāpat arī ziņo par it kā notikušām aizdomīgām darbībām bankas kontā, tādējādi no iedzīvotājiem ar viltu mēģina iegūt bankas kontu pieejas un personu datus. Sarunas parasti notiek krievu valodā.

Valsts policijā uzsver, ka ne policijas, ne banku, ne citu valsts iestāžu darbinieki nekad neprasīs atklāt savu personīgo informāciju, proti, savus bankas kontu piekļuves datus, kā arī aicina būt uzmanīgiem un nepiekrist lejupielādēt attālinātās piekļuves programmas, tāpat neiesaistīties apšaubāmos darījumos.

Gadījumā, ja cilvēks ir kļuvis par krāpnieku upuri un ir izkrāpta nauda, svarīgi pēc iespējas ātrāk sazināties ar savu banku un pēc tam vērsties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Valsts policija atgādina, ka krāpnieki izmanto dažādas metodes, tāpēc jābūt ļoti piesardzīgiem, komunicējot pa telefonu ar svešiem cilvēkiem. Ja zvanītāja numurs nav pazīstams, tad sarunas laikā jābūt piesardzīgam un nedrīkst izpaust savus personas datus, jo tas varētu būt krāpnieku mēģinājums sazināties ar konkrēto cilvēku.

Valsts policija aicina cilvēkus būt uzmanīgiem, ja telefonsarunas laikā krāpnieki izdara spiedienu - steidzina un izmanto cilvēku vājās vietas, lai mudinātu viņus pieņemt ātrus, nepārdomātus lēmumus, tādā gadījumā jāpārtrauc saruna.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti