"Rīgas siltums" plāno iegadāties astoņus elektroauto 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 19.septembris 2021 15:16

AS "Rīgas siltums" plāno iegādāties astoņus vieglos pasažieru elektromobiļus uzņēmuma operatīvās vadības funkciju nodrošināšanai, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Rīgas siltums" pauda, ka elektromobiļu iegādes summa paredzēta, nepārsniedzot sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem noteikto publisko iepirkumu līgumcenu robežvērtību, kas pēc Ministru kabineta noteikumiem par publisko iepirkumu līgumcenu robežvērtībām paredzēta 214 000 eiro apmērā.

Kompānijā atklāja, ka uzņēmumā pašlaik jau tiek izmantoti astoņi elektroauto.

"To lietošanas pieredze kopš 2015.gada liecina, ka tie ir videi draudzīgs un ērts pārvietošanās līdzeklis. Tāpat Eiropas Savienības (ES) politika paredz nākotnē atteikties to transportlīdzekļiem ar iekšdedzes motoriem, tādējādi "Rīgas siltums" pakāpeniski sācis transporta parka pielāgošanu paredzamajām prasībām," norādīja "Rīgas siltums".

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Siltumtīklu kopējais garums ir ap 825 kilometru, no kuriem 85% atrodas uzņēmuma īpašumā.

49% uzņēmuma akciju pieder Rīgas domei, 48,99% pieder Latvijas valstij, bet 2% pieder SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", kā arī AS "Latvenergo" pieder 0,005%.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jumu 20.septembris 2021 9:16
3 0 Atbildēt

Bet, ja viņi iegādātos kādus elektro tehniskos busiņus remontbrigāžu pārvadāšanas vajadzībām, tad tauta varētu to priekšrocības novērtēt un būtu laba reklāma. Kāds no remontbrigāžu darbiniekiem sāktu krāt naudu elektroauto iegādei! Brunču radio tādas labas ziņas izplata ļoti ātri. Bet tā iegādāsies priekšniecības vajadzībām, kuri nekad neatzīsies, ka naudu iztērējuši suudu iegādei.

X 19.septembris 2021 15:43
2 0 Atbildēt

Kāda kantornieka privāto noformēs kā uzņēmuma auto?

juriz 20.septembris 2021 8:03
2 0 Atbildēt

Tagad jau katrai valsts, pašvaldības iestādei jāpērk kāds "zaļais" auto, lai pildītu formāli CO2 mērķus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti