Auto 2021 būs apskatāmi jaunākie elektroautomobiļi 1

 

Foto: Publicitātes attēls

BT 1 | 21.septembris 2021 10:55

Jau šonedēļ – no 24. līdz 26. septembrim Ķīpsalā – starptautiskajā autoindustrijas izstādē “Auto 2021” būs vērienīga Auto asociācijas organizēta e-mobilitātes ekspozīcija “Ripo zaļi”, kurā varēs apskatīt elektroautomobiļus, iegūt informāciju par uzlādes iespējām un transportlīdzekļu ekspluatāciju.

Elektroautomobiļu realizācijas apjomi Latvijā pastāvīgi pieaug – ik mēnesi autoparku papildina ap 100 jaunu un lietotu elektromobiļu. No 2022. gada izsludinātais valsts atbalsts 4500 eiro apmērā jauna elektroauto iegādei autopircēju interesi par elektriska transportlīdzekļa iegādi ir būtiski palielinājis. “Skandi Motors” un “Norstat” aptaujā 44 % potenciālo jauno auto pircēju atzina, ka valsts atbalsts jauna elektroauto iegādei viņus būtiski motivētu kā nākamo spēkratu izvēlēties tieši elektromobili.

“Tirgū ir jūtama reakcija uz valdības izsludināto finansiālo atbalstu elektroauto iegādei. Privātpersonas atliek elektromobiļa iegādi uz nākamo gadu cerībā šo atbalstu saņemt. Tajā pat laikā priecē kārtējie rekordi lietotu elektrisko transportlīdzekļu iegādes segmentā. Tas nozīmē, ka arvien vairāk cilvēku ir gatavi par savu auto saukt elektroautomobili,” komentē Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

Ripo zaļi

Līdz ar e-mobilitātes ekspozīciju Auto asociācija izstādē “Auto 2021” prezentēs arī jauno interneta platformu “Ripo zaļi”, kurā būs apkopota informācija par elektroauto modeļiem, to uzlādes iespējām, valsts sniegto atbalstu elektromobiļu iegādei, e-mobilitātes nozares jaunumiem, kā arī ekspluatācijas izmaksu (TCO) kalkulators un statistika.

Stilīgais un pieprasītais “Hyundai Ioniq 5”

“Auto 2021” e-mobilitātes ekspozīcijā būs dažādu autoražotāju jaunie elektroauto un to tirdzniecības pārstāvji, kas sniegs detalizētu informāciju gan par modeļiem, gan to ekspluatācijas īpatnībām. Viens no karstākajiem jaunumiem tirgū šajā stendā būs elektromobilis “Hyundai Ioniq 5”, kas ar savu veiksmīgo vintāžas stila dizainu jau ir radījis plašu rezonansi un milzu pieprasījumu visā Eiropā.

Astoņvietīgais minivens “Mercedes-Benz EQV”

Baltijas mēroga pirmizrādi izstādē piedzīvos arī elektriskais “Mercedes-Benz EQV”. Astoņvietīgais minivens ar pilnu uzlādi spēj nobraukt gandrīz 400 kilometru, bet pilsētas braukšanas režīmā pat līdz 465 km. Tas elektromobilim ir ievērojams rezultāts!

Veiktspējīgais “Taycan Cross Turismo”

Sportisko elektromobiļu cienītāji “Ripo zaļi” ekspozīcijā varēs novērtēt abas “Porsche Taycan” versijas – gan standarta, gan paaugstinātas pārgājības “Taycan Cross Turismo”. Šis vācu elektromobilis veiktspējā ir salīdzināms ar “Tesla”, jo “Turbo S” versijā no 0 līdz 100 km/h paātrinās nepilnās trijās sekundēs, bet, mierīgi braucot, nodrošina sniedzamību vairāk par 400 km.

Sportiskais hibrīds “Škoda Octavia vRS iV”

Cenā pieejamāks sportiskais automobilis, kas spējīgs braukt arī simtprocentīgi elektriskā režīmā, būs apskatāms uzlādējamais hibrīds “Škoda Octavia vRS iV”. Tikai ar elektroenerģiju tas spēj nobraukt līdz 60 km distanci, bet sportiskākai veiktspējai talkā nāk 1,4 litru turbopūtes benzīna dzinējs, hibrīda sistēmai sasniedzot kopumā 245 zirgspēku jaudu.

Pirktākais elektrauto “Škoda Enyaq iV”

No “Škoda” markas elektrificētajiem modeļiem izstādē prezentēs vispirktāko elektroauto “Enyaq iV”, kas pārstāv “Volkswagen” koncerna jaunās “ID” saimes tehnoloģijas. Ar “VW ID.4” radniecīgais “Škoda Enyaq iV” atkarībā no versijas nodrošina līdz pat 534 km sniedzamību.

Stilīgais “Mini Countryman Plug-In Hybrid”

No uzlādējamiem hibrīdiem e-mobilitātes ekspozīcijā būs pārstāvēts arī stilīgais “Mini Countryman Plug-In Hybrid”, kas simtprocentīgi elektriskajā režīmā ir spējīgs nobraukt līdz 50 kilometru distanci. Turklāt tas ir pilnībā pietiekami vairumam autovadītāju ikdienas ekspluatācijā. Hibrīda sistēmā ir vēl arī 1,5 litru benzīna turbomotors, kas kopumā ļauj automobilim attīstīt 220 ZS.

Ekspozīcijā “Ripo zaļi” izstādes apmeklētāji varēs ne tikai noskaidrot visu par elektromobiļu ekspluatācijas īpatnībām, bet arī apskatīt elektroauto uzlādes iekārtas “CTEK” un “Webasto”, ko demonstrēs  “KG Knutsson”.

Elektroautomobiļi būs arī citu “Auto 2021” dalībnieku ekspozīcijās, piemēram, “Moller Auto” prezentēs “Volkswagen ID.3” un “ID.4”, “Audi e-tron”, “e-tron GT” un “Q4 e-tron”, savukārt “Autobrava” demonstrēs jauno “Jeep Wrangler 4xe”.

Kā zināms, izstādē “Auto 2021” varēs iepazīt aktuālo nozares piedāvājumu trīs tematiskajās ekspozīcijās: jauno automobiļu un komerctransporta sadaļā “Jauni auto”, auto remonta instrumentu, servisa iekārtu, rezerves daļu, apkopes līdzekļu un aksesuāru sadaļā “Auto mehānika” un skaļākajā, krāšņākajā sadaļā – tūninga šovā “Auto Exotica”.

“Auto 2021” notiks zaļajā un ģimeņu režīmā!

24. septembrī izstādē darbosies zaļais režīms. Epidemioloģiskās drošības noteikumu izpratnē kā zaļu saprot vidi, kurā atrodas tikai pret Covid-19 vakcinētas vai pēdējā pusgada laikā to pārslimojušas personas. Pirmajā izstādes dienā ne dalībniekiem, ne apmeklētājiem sejas maskas nav jālieto.

Brīvdienās – 25. un 26. septembrī – izstādē būs Ģimeņu dienas, kad kopā ar vakcinētiem vai pārslimojušiem vecākiem “Auto 2021” varēs apmeklēt arī bērni līdz 12 gadiem bez sertifikāta. Savukārt bērni vecumā no 12 līdz 18 gadiem, kuriem nav sadarbspējīgs sertifikāts, uz izstādi varēs doties arī ar negatīvu Covid-19 testēšanas sertifikātu. Šajās izstādes dienās visiem ir jālieto sejas maskas, izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam.

Pie ieejas Izstāžu centrā būs jāuzrāda derīgs ES sadarbspējīgs digitālais Covid-19 sertifikāts (ar QR kodu) un personu apliecinošs dokuments.

“Auto” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Darba laiks:
24.–25. septembrī 10.00–19.00
26. septembrī 10.00–17.00

Biļešu cenas:
Pieaugušajiem – 5 €
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Bērniem no 7 līdz 18 gadiem – 3 €
Studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 4 €
Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – 12 €
Par katru nākamo bērnu – 1,50 €

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 22.septembris 2021 9:35
2 0 Atbildēt

vēl par šito cirku biļetes pirkt.

Aizgāji pie supernetto, piegāji pie stāvvietas, un aplūkoji par velti.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti