Ieviesīs informācijas apmaiņu ar citām ES valstīm par autoceļu nodevas maksāšanas pārkāpumiem

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.oktobris 2021 16:55

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, kas paredz noteikt pamatprincipus, lai Latvija varētu veikt informācijas apmaiņu ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm par autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas pārkāpumiem.

Autoceļu lietošanas nodevas likumā līdz šim nebija panta par pārrobežu informācijas apmaiņu par nodevas maksāšanas pārkāpumiem.

Turpmāk, lai varētu identificēt ES dalībvalsts transportlīdzekli, kuram konstatēts nodevas maksāšanas pārkāpums, un transportlīdzekļa īpašnieku vai turētāju, kuram jāpiemēro administratīvais sods, plānota pārrobežu informācijas apmaiņa. Tā notiktu tikai ar citu valstu kontaktpunktiem.

Latvijas kontaktpunkta funkciju transportlīdzekļu un transportlīdzekļu īpašnieku vai turētāju, attiecībā uz kuru konstatēts nodevas maksāšanas pārkāpums, datu apmaiņai pildītu Iekšlietu ministrijas informācijas centrs. Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcija būs līdzatbildīgā iestāde transportlīdzekļu reģistrācijas datu apmaiņas tehnisko jautājumu risināšanā.

Tikmēr Valsts policija ar kontaktpunkta starpniecību būs tiesīga pieprasīt citas ES dalībvalsts transportlīdzekļu reģistrācijas datus par transportlīdzekli un tā īpašnieku vai turētāju, kas nepieciešami lēmuma par administratīvo sodu pieņemšanai.

Tāpat līdz ar izmaiņām plānots noteikt, ka citā ES dalībvalstī reģistrēta transportlīdzekļa, ar kuru izdarīts nodevas maksāšanas pārkāpums, īpašnieku vai turētāju par izdarīto nodevas maksāšanas pārkāpumu būs jāinformē valodā, kas lietota transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentā vai transportlīdzekļa reģistrācijas datos, vai vienā no valsts, kurā reģistrēts minētais transportlīdzeklis, oficiālajām valodām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti