Aptauja: 81% respondentu autoceļu uzturēšanas kvalitāti vasarā vērtē kā apmierinošu 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.oktobris 2021 12:11

Vairums jeb 81% aptaujāto iedzīvotāju autoceļu uzturēšanas kvalitāti vasarā vērtē kā labu vai viduvēju, bet ziemā šādu vērtējumu sniedz 71% respondentu, noskaidrots VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) veiktā aptaujā, kurā tika analizēta iedzīvotāju informētība par Latvijas autoceļiem un to uzturēšanu.

Attiecībā uz aptaujāto informētību par autoceļu uzturēšanas prasībām, 68% respondentu norāda, ka par tām kopumā zina vai ir dzirdējuši.

Teju puse aptaujāto jeb 48% brauc ar auto katru dienu vai vairākas reizes nedēļā. Vairāk nekā puse jeb 60% aptaujāto ikdienā biežāk izmanto valsts autoceļus. 91% respondentu ikdienā izmanto autoceļus ar asfalta segumu, savukārt 26% no autobraucējiem katru dienu vai vismaz dažas reizes nedēļā brauc arī pa grants ceļiem.

71% aptaujāto, kuri brauc pie automašīnas stūres vismaz vienu reizi mēnesī, ir svarīgi regulāri saņemt informāciju par autoceļu uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu ikdienā. 

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu aptaujas rezultātiem, katru gadu pieaug to autovadītāju skaits, kuri izmanto aplikāciju "Waze", lai uzzinātu par notiekošajiem autoceļu uzturēšanas darbiem un ar to saistītajiem satiksmesierobežojumiem. Šogad teju trešdaļa jeb 27% respondentu, kuri brauc pie automašīnas stūres vismaz vienu reizi mēnesī, kā informācijas ieguves avotu izmanto aplikāciju "Waze".

Puse no respondentiem aplikācijā "Waze" vai VSIA "Latvijas valsts ceļi" interaktīvajā kartē ir pamanījuši autoceļu uzturētāja tehniku, kas greiderē grants autoceļus, ziemā attīra sniegu no brauktuves vai remontē bedres. 

Savukārt 73% respondentu, kuri brauc pie automašīnas stūres vismaz vienu reizi mēnesī, savu informētību par plānotajiem vai veiktajiem autoceļu uzturēšanas darbiem un ar to saistītajiem ierobežojumiem vērtē kā labu vai viduvēju.

Vērtējot no ceļa zīmju izvietojuma, redzamības, ceļmalu un nodalījuma joslu pārredzamības, 66% aptaujāto jūtas droši, pārvietojoties pa ierastajiem ikdienas maršrutiem.

Tiešās intervijas respondentu dzīvesvietās veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS. Aptauja tika veikta 2021.gada augustā, un tajā piedalījās 1015 respondentu visos Latvijas reģionos.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 kilometri, no tiem 9361 kilometrs autoceļu ir ar melno segumu un 10 680 kilometri ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rīgā bedres sāk paradīties vēl pirms sniega šogad 26.oktobris 2021 16:22
1 0 Atbildēt

Kāpēc?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 1

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti