Apstiprina Transporta nelaimes gadījumu izmeklēšanas biroja nākamā gada budžetu 461 906 eiro apmērā

 
Nozare.lv | 16.novembris 2021 19:22

Ministru kabinets (MK) šodien apstiprināja Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja (TNGIIB) 2022.gada budžetu 461 906 eiro apmērā.

Tostarp TNGIIB darbības nodrošināšanai aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas jomā paredzēti līdzekļi 185 000 eiro apmērā. Dzelzceļa satiksmes negadījumu izmeklēšanas jomā birojam paredzēti 187 036 eiro. Jūras negadījumu izmeklēšanas jomā TNGIIB budžetā ieplānoti 89 870 eiro.

Satiksmes ministrija skaidro, ka biroja finansējums, salīdzinot ar 2021.gadu, paliek nemainīgs aviācijas un dzelzceļa nozarēs, bet samazinās par 13 431 eiro jūras nozarē. Tas saistīts ar to, ka VAS "Latvijas Jūras administrācija" (LJA) ieņēmumi no navigācijas pakalpojumiem 2020.gadā samazinājušies par 13%, līdz ar to par šādu procentuālu daudzumu jeb 13 431 eiro tika samazināts līdzšinējais finansējums jūras negadījumu izmeklēšanai, proti, no 103 301 eiro uz 89 870 eiro.

Tā kā transporta negadījumus aviācijas, dzelzceļa satiksmes un jūrniecības jomā nevar iepriekš paredzēt, tad TNGIIB budžeta atlikumu neplāno. Birojs naudas līdzekļu atlikumu, kas izveidojas gada beigās, nākamajā gadā iestrādā izdevumos negadījumu izmeklēšanai, lai nepieciešamības gadījumā šos līdzekļus papildus izmantotu negadījumu izmeklēšanai.

TNGIIB ir valsts budžeta nefinansēta iestāde, un tā darbība aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas jomā tiek finansēta no ieņēmumu daļas par tranzīta lidojumu aeronavigācijas pakalpojumiem Rīgas lidojumu informācijas rajonā, dzelzceļa satiksmes negadījumu izmeklēšanas jomā - no publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras finansējuma saskaņā ar Dzelzceļa likumu un jūras negadījumu izmeklēšanas jomā - no LJA līdzekļiem saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likumu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti