Rīgā sniega tīrīšana noritējusi visu nakti, taču satiksme joprojām palēnināta

 

Foto: Ekrānbilde no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 2.decembris 2021 8:28

Arī Rīgā aizvadītajā naktī sniga, un sniega tīrīšana noritēja visu nakti, tomēr, neraugoties uz to, rīta stundās satiksme galvaspilsētas ielās var būt palēnināta, īpaši Pārdaugavā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Rīgā sāka snigt ap plkst.1. Pārdaugavā joprojām turpinās snigšana vairāku stundu garumā, attīrītās ielas ātri piesnieg, kā arī sniegs tiek sapūsts atpakaļ uz brauktuves. Kurzemes rajonā vēl šobrīd stipri snieg. Savukārt pārējās Rīgas daļās situācija ir labāka - snigšana beidzās ap plkst.6 un brauktuves lielākoties sedz neliela mitra sniega kārta, kas zudīs līdz ar intensīvāku satiksmi, informēja pašvaldībā.

Sniega tīrīšanas tehnika Rīgas ielās strādā kopš plkst.2. Nakts laikā Rīgas ielas tika kaisītas divas reizes, tilti tika tīrīti un kaisīti divas reizes.

"Visi Rīgas tilti ir notīrīti, uz tiem braukšanas apstākļi ir labi. Turpinās darbs pie 1600 pieturvietu kopšanas, kā arī veloinfrastruktūras tīrīšanas. Plānots darbu turpināt 3.kategorijas ielās," teikts pašvaldības izplatītajā paziņojumā.

Meteoroloģiskā laika prognoze liecina, ka snigšana turpināsies visas dienas garumā. Lai satiksme noritētu droši, šādos laika apstākļos transportlīdzekļu vadītājiem ir savlaicīgi jāplāno maršruts un jābūt īpaši piesardzīgiem, ieturot lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, atgādina Rīgas domē.

Kopumā tiek tīrītas 1737 Rīgas ielas, kas iedalītas trīs dažādās kategorijās. Prioritāri pilsētā notiek maģistrālo ielu, tiltu un pārvadu, kā arī ielu, kurās kursē sabiedriskais transports, un veloinfrastruktūras tīrīšana, kam seko mazākas nozīmes jeb apkaimes ielas.

Snigšanas laikā ielu tīrīšanas un kaisīšanas galvenais uzdevums ir nodrošināt ielu caurbraukšanu. Jāņem vērā, ka intensīvas snigšanas apstākļos ievērojams sniega daudzums uz ielām var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī neilgi pēc brauktuves tīrīšanas. Tāpat putināšanas laikā uz brauktuvēm var veidoties sniega sanesumi.

Savukārt, kad snigšana ir beigusies, sniegam no maģistrālajām ielām, tiltiem, pārvadiem, veloinfrastruktūras un sabiedriskā transporta maršrutu līnijām ir jābūt notīrītam trīs stundu laikā, no 2.kategorijas ielām - četru stundu laikā.

Par jautājumiem, kas saistīti ar ielu un ietvju uzturēšanu ziemā, iedzīvotāji var interesēties Rīgas domes Satiksmesvadības centrā pa tālruni 8000 3600 un Apkaimju iedzīvotāju centrā pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0800.

Ikdienas tīrīšanas darbi Rīgas ielās tiek nodrošināti ar 67 transporta vienībām -  47 automašīnām un 20 traktorvienībām. Ielu kaisīšanai ir sagādāti 5500 tonnas sāls un 3000 tonnu sāls-smilts maisījuma, taču šie krājumi var tikt papildināti atkarībā no laika apstākļiem.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti