Aptauja: Ceturtā daļa iedzīvotāju gatavi auto meklēt ne ilgāk kā mēnesi 4

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 28.decembris 2021 8:40

Ceturtā daļa iedzīvotāju savu ideālo auto gatavi meklēt ne ilgāk kā mēnesi, un puse pircēju iecerējuši par to maksāt ne vairāk kā gada algu, noskaidrojies bankas "Citadele" veiktajā Baltijas iedzīvotāju aptaujā.

Vairums pircēju auto vēlas atrast un iegādāties trīs mēnešu laikā - 25% pircēju ne ilgāk kā mēneša laikā un 45% piemērotākā auto meklējumiem būtu gatavi veltīt vienu līdz trīs mēnešus, liecina aptauja.Auto meklējumiem veltīt četrus līdz sešus mēnešus plāno 18%, ne mazāk par pusgadu - 7%, bet vairāk nekā gadu gatavi atvēlēt 6% aptaujāto.

Latvijas iedzīvotāju vidū teju katrs trešais jeb 29% par auto gatavi maksāt summu, kas ir robežās starp sešām un 12 mēnešalgām - visbiežāk šādu atbildi snieguši iedzīvotāji, kuru ikmēneša ienākumi ir starp 751 - 1000 eiro. 

Tikmēr teju katrs ceturtais jeb 24% pircēju vēlas, lai auto nav dārgāks par pusgada algu, un šo respondentu vidū visbiežāk ikmēneša atalgojums bijis 551 - 750 eiro apmērā. Starp tiem, kas mēnesī pelna vairāk par 1500 eiro, vispopulārākā izvēle ir auto iegāde, tam atvēlot sešas līdz 12 mēnešalgas.

Dārgāku auto pirkt jeb iekļauties divu gadu algas apmērā būtu gatavi 15%, kā arī vēl 10% pircēju norāda, ka viņu automobilim atvēlētais budžets būtu lielāks par 24 mēnešalgām.

Igaunijā sava auto iegādē iedzīvotāji gatavi tērēt vairāk - teju katrs ceturtais jeb 24% Igaunijā atbalsta automobiļa iegādi, tam iztērējot 13 līdz 24 mēnešalgas. Šādu viedokli galvenokārt pauduši vīrieši vecumā no 30 līdz 49 gadiem, kuru ienākumi mēnesī pārsniedz 1500 eiro. Latvijā un Lietuvā šādus tēriņus atbalsta, attiecīgi, 15% un 14% aptaujāto.

Auto iegādi, iztērējot summu, kas pārsniedz divu gadu algas apmēru, atbalsta 10% Latvijā un 11% Igaunijā un Lietuvā. Šī atbilde vispopulārākā bija 40 līdz 49 gadus vecu vīriešu vidū.

Kā noskaidrojies aptaujā, vidēji gandrīz katrs piektais iedzīvotājs Baltijas valstīs auto iegādi neatbalsta vispār - šādu nostāju pauduši 19% Latvijā, 18% Igaunijā un 17% Lietuvā. Tāpat 4% Latvijā, 6% Lietuvā un 3% Igaunijā norāda, ka labprāt izvēlas auto īrēt.

Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju banka "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica šī gada novembrī, katrā Baltijas valstī aptaujājot 1000 iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
reku 28.decembris 2021 17:38
1 0 Atbildēt

Tà viš ir.Mènesi neatradu un nopirku zābakus.

Loģiski 28.decembris 2021 9:00
1 1 Atbildēt

Ja to gada algu izstiepj 5-7 gadu līzinga periodā, sanāk, ka cilvēki netērē mašīnas iegādei vairāk kā 20% no algas. Tas gan ir maksimālais slieksnis, pie kura bankas dod krītu, un labi ka tā, citādi mums puse Latvijas dzīvotu mašīnās un neēstu, lai var ieleit benzīnu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti