No vecām riepām top asfalts (+ VIDEO) 4

 
LTV Ziņu dienests | 20.janvāris 2022 11:40

Rīgas Tehniskajā universitātē pērn izstrādāta jauna metode kā no vecām transportlīdzekļu riepām radīt jauna veida bitumena saistvielu, ko pēc tam var izmantot ceļu būvniecībā.

Pirmais eksperimentālais ceļa posms 350 metru garumā jau ir ieklāts. Sākotnējie dati uzrāda ļoti labus rezultātus. Šis ir viens no aizvadītā gada nozīmīgākajiem sasniegumiem Latvijas zinātnē.

 
Visi komentāri
 
80.-tie 20.janvāris 2022 11:45
0 0 Atbildēt

par šo runā visā pasaulē, kopš sevi atceros, tik nezin kādēļ masveidā šīs lietas neaiziet. Pēdējos 2 gadus igauņi cīnījās un kaut kādus Tallinas ielu posmus noasfaltēja, taču laikam jau atkal nekā, ja reiz LV "velosipēds izgudrots no jauna"

imzz 20.janvāris 2022 20:54
0 0 Atbildēt

Idejas ir sen zināmas un lietotas ne pārāk lielos apjomos visā pasaulē, ASV , Austrālijā, u.c. ASV tāds MakDonalda patents pastāvēja kopš 20.gs.60.gadiem. beidzās 90.gados. Attiecībā uz Eiropu: Eiropā slapjo gumijoto asfaltu ( wet rubberised asphalt ) ceļu segumu uzklāšanā veiksmīgi izmanto kopš 1981. gada Beļģijā, kā arī Francijā, Austrijā, Nīderlandē, Polijā un Vācijā [19], pēdējā laikā arī Grieķijā [20] un Lielbritānijā [21], bet valstis ar lielāku pieteikumu skaitu ir Portugāle [22], Spānija [23], Itālija [24], Čehija [25] un Zviedrija [26].

www.sciencedirect.com/science/artic...50061813008477

eidis 20.janvāris 2022 16:06
1 0 Atbildēt

Riepu samalšana ir tas vēl pasākums. Malšana sadārdzina pasākumu ārprātīgi

gunbox 21.janvāris 2022 16:24
0 0 Atbildēt

Jā, nu mārketologi jau iestāstīs visādus brīnumus, lai tikai vairāk nopelnīt. Arī pāris gradāciju smalcināšanas iekārtas, kurās ir ne pārāk stipra lējuma metāla "gaļmašīnas" nosauks kā augstākās tehnoloģijas. Kā jau teica, gumiju sasmalcināt pulverī, jau ir sarežģītāk, bet granulas, katrs kuram nav slinkums var sev šķūnī uztaisīt, ka tik noiets būtu ... ā....bet viņa nav, jo tehnoloģija nav darbspējīga. Jau tas viens teikums, ka neplaisā, izsaka visu par autoru. 20 gadus ir testējis laikam... nu malacis. Diez ko ta atkal ieklāja testēt? Kaut kā nesanāk, vai ne?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 12

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti