Latvijas tirgum pērn Škoda piegādājusi visvairāk jaunu elektroauto

 

Foto: Publicitātes attēls

Škoda | 27.janvāris 2022 11:36

Pērn ŠKODA kopā Latvijā reģistrējusi 1883 auto, nostiprinot otro pozīciju starp pārdotākajiem vieglajiem pasažieru automobiļiem un uzrādot tirgus daļu 13,1%. Populārāko ŠKODA modeļu TOP3 pērn veidoja OCTAVIA, KODIAQ un KAROQ.

saglabāties augsts – ŠKODA ENYAQ iV Latvijā ieradās 2021. gada maijā un līdz gada beigām kopumā tika piegādāti 93 auto, kas nodrošināja šim modelim kļūt par pārdotāko jauno elektroauto Latvijā.

“ŠKODA ENYAQ iV ierašanās Latvijā uzreiz pievērsa milzu uzmanību, jo sadarbībā ar ŠKODA AUTO Pasaules čempionāta hokejā rīkotājiem un viesiem nodrošinājām mobilitāti un vienlaikus iespēju iepazīt šo jauno modeli. Šis bija pirmais gads, kad ŠKODA nodrošināja čempionāta rīkotājus ar pilnīgi elektriskiem auto. 2021. gada čempionāts Rīgā parādīja Latvijai un visai pasaulei, ka šāda veida pasākumu organizēšanā ir iespējams izmantot elektroauto, ņemot vērā visas priekšrocības, ko sniedz pārvietošanās ar videi draudzīgu auto,” saka Māris Jansons, “Auto 100” filiāles vadītājs Latvijā.

Turpinot ŠKODA izplatītāju tīkla attīstību, 2021. gada augustā Daugavpilī tika atklāts jauns ŠKODA dīlercentrs “Auto Welle” kas nodrošina ŠKODA produktu tuvāku pieejamību Latgales reģionā. Jaunais dīlercentrs ir aprīkots ar modernākajiem digitālajiem tirdzniecības instrumentiem, kas sniedz iespēju klientam plašāk iepazīties ar ŠKODA produktu priekšrocībām un aprīkojuma iespējām pat automašīnai neatrodoties uz vietas salonā. ŠKODA dīleris nodrošina kvalitatīvu, ātru un pieejamu ŠKODA servisu gan garantijas, gan pēcgarantijas laikā, ievērojot visaugstākos klientu apkalpošanas un tehnoloģiskos standartus. SIA “Auto Welle” jau vairākus gadus ir autorizēts ŠKODA servisa partneris reģionā un šīs veiksmīgās sadarbības turpinājums ir pievienošanās dīleru tīklam.

ŠKODA jaunumi 2022. gadā

JAUNĀ ŠKODA FABIA

Ceturtās paaudzes FABIA turpina ekstraordināro ŠKODA veiksmes stāstu, piedāvājot visu, kas nepieciešams, un vēl nedaudz vairāk. Pasaulē prezentēta pērnā gada vidū, JAUNĀ ŠKODA FABIA jau ir ieradusies Latvijā. Tas ir mazākais ŠKODA zīmola modelis, kas pieejams ŠKODA  klāstā un tā sākuma cena ir no 14 500 EUR. JAUNĀ FABIA ir pieejama Active, Ambition un Elegance aprīkojuma līmeņos, ko ir iespējams papildus aprīkot ar komforta un drošības funkcijām, kā arī izvēlēties kādu no Colour Concept krāsojuma variantiem.

ŠKODA KAROQ - Svaigs dizains, uzlabota aerodinamika un ilgtspējīgi materiāli interjerā

Platāks sešstūra formas ŠKODA radiatora režģis, slaidāki priekšējie un aizmugurējie lukturi, kā arī aerodinamiski optimizēti vieglmetāla diski ar melnām Aero uzlikām veido svaigas galvenās vizuālās iezīmes. Jaunie diski, uzlikas aizmugurējā stikla sānos un jauns aizmugurējais spoileris uzlabo automašīnas aerodinamiku un vienlaikus samazina CO2 izmešus. Interjers papildināts ar jaunu apdari, un papildaprīkojumā ir iespējams izvēlēties apdari no ilgtspējīgiem materiāliem. Jaunās tehnoloģijas – LED Matrix priekšējie lukturi un paplašinātās asistentu sistēmas arī debitē piedāvājuma klāstā.

ŠKODA ENYAQ COUPE iV

Galvenās izmaiņas ieviestas virsbūvē, sākot no B statnes uz aizmugurējo daļu. Tieši šajā daļā ENYAQ COUPÉ iV jumta līnija sāk viegli nolaisties, piešķirot automašīnai četru durvju kupejas formu. Elegantais jumta līnijas slīpums nemanāmi noslēdzas bagāžas nodalījuma vākā, virs kura atrodas izteiksmīgs spoileris.

ENYAQ COUPÉ iV var lepoties ar izcilu gaisa pretestības koeficientu cd = 0,234, kas ir labākais rādītājs savā segmentā. Aerodinamisko rādītāju uzlabojums lielākoties panākts ar jaunas formas aizmugurējo daļu un neuzkrītošo spoileri uz bagāžas nodalījuma vāka augšējās malas.

ENYAQ COUPÉ iV iespējams arī aprīkota ar pārsteidzošo Crystal Face radiatora režģi, kuru izgaismo 131 LED diodes.

ENYAQ COUPÉ iV klientiem būs pieejamas konfigurācijas ar aizmugurējo riteņu piedziņu vai pilnpiedziņu, bet elektromotoru jaudas būs no 132 līdz 220 kW. Interjerā būs pieejami ekoloģiski materiāli, un elegantā kupeja būs maksimāli praktiska līdzīgi konvencionālajam SUV modelim. Tiek solīts, ka bagāžas nodalījuma tilpums sasniegtu 570 litrus.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti