Jaunais Lexus NX pašuzlādes un pirmais Plug-in jeb uzlādējamais hibrīds tagad pieejams arī Latvijā 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Lexus | 21.februāris 2022 16:28

Jaunās paaudzes NX, kas pieejams gan pašuzlādes hibrīda, gan Plug-in jeb uzlādējamā hibrīda versijā, ir klāt. Modelis ir aprīkots ar jauna tipa spēka piedziņu un modernāko 14” skārienjūtīgu ekrānu, kā arī augsti attīstītu tehnoloģiju, kas viegli pielāgojas braucēja vajadzībām.

Lexus 20 gadu pieredze pašuzlādes hibrīdu ražošanā ir ļāvusi radīt pirmo NX Plug-in hibrīdu. Lexus NX 450h+ ļauj izbaudīt līdz pat 97 km garu braucienu elektrorežīmā (EV), paātrināties no nulles līdz 100 km/h 6,3 sekundēs un patērēt tikai 1,1 l/100km (WLTP). Šis viss neliek upurēt ne luksusu, ne komfortu.

Modeļa īpašības jau ir novērtētas visā pasaulē – piemēram, Lielbritānijas auto medijs “What Car?” atzinis jauno Lexus NX 450h+ par Gada Plug-in hibrīdu.

“Lexus NX ir viens no pārliecinošākajiem iemesliem pāriet uz dabai draudzīgāku pārvietošanās veidu. Ņemot vērā, ka ar tikai elektriski ražotu enerģiju iespējams veikt lielu ceļa posmu, tam būtu jāsamazina auto uzturēšanas izmaksas. Papildus tam NX ir ļoti patīkams braukšanai, un arī tā salonam nav trūkumu. Kopumā Lexus ir pierādījis, ka braukšana ar elektroauto, nepieņemot kompromisus, nav fantāzija,” norāda Stīvs Hantingfords (Steve Huntingford), “What Car?” redaktors.

14” SKĀRIENJŪTĪGS EKRĀNS UN MULTIMEDIJU SISTĒMA

Nevainojami viegls savienojums, ātra piekļuve informācijai, komunikācija un izklaide ir galvenās prioritātes luksusa auto cienītājiem. Lexus ir transformējis savu veiktspēju, un inovatīvo NX apvidus auto aprīkojis ar multimediju sistēmu, kurai ir 3,6 reižu ātrāks reaģēšanas laiks, un 14” HD skārienjūtīgu ekrānu. Šāds displejs ir viens no lielākajiem konkrēto modeļu segmentā.

Darbības ir plūstošas, un reakcija ir momentāna, turklāt informācija uz ekrāna tiek attēlota detalizētā grafikā, padarot to viegli salasāmu pie jebkura apgaismojuma. Protams, auto aprīkots ar Apple CarPlay® un Android Auto™ savienojumu, kā arī iespēju izmantot dabiskās balss komandas, lai pārvaldītu automobili.

TAZUNA SALONS

Jaunais NX rada īpašu, uz intuīciju balstītu saikni starp braucēju un automobili. Viss, sākot no stūres, pārnesumkārbas, skārienjūtīgā ekrāna līdz jebkurai citai svarīgai kontrolpaneļa funkcijai, braucējam ir rokas stiepiena attālumā. Tas nodrošina perfektu auto vadīšanas pozīciju un labu ceļa un apkārtnes pārredzamību. Šo konceptu sauc par “Tazuna”, kas japāņu valodā nozīmē zirga grožus, un Lexus ražošanā tiek izmantots pirmo reizi.

Lexus NX ir pieejams izmēģinājuma braucieniem, un kopš šī gada februāra tas aplūkojams arī uz lielajiem ekrāniem. Jaunais Lexus NX kopā ar Halli Beriju (Halle Berry), Patriku Vilsonu (Patrick Wilson), Džonu Bredliju (John Bradley) un Maiklu Penju (Michael Peña) redzams jaunajā zinātniskās fantastikas filmā “Moonfall: Mēness krišana”.

Jaunā NX cena ir, sākot no 46 300 eiro.

 
Visi komentāri
 
Jo 22.februāris 2022 1:45
0 1 Atbildēt

Mūždien auksts benzīna dzinējs savos pieslēgšanās brīžos nebūs ne ekonomisks, ne ekoloģisks. Varbūt tam jāierīko elektriskā uzsildīšana? Tikai diez vai šajā lexus ir arī siltumsūknis.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti