Muzeju naktī aicinām apmeklēt Latvijas Ceļu muzeju Milzkalnē

 
LVC | 13.maijs 2022 9:58

Sestdien, 14. maijā, pēc divu gadu pārtraukuma Latvijā norisināsies Muzeju nakts pasākumi, no plkst.18.00 līdz 23.00 apmeklētājus gaidīs arī Latvijas Ceļu muzejā Milzkalnē.

Šogad Muzeju naktij nav vienotas devīzes vai tēmas, tās izvēle ir katra muzeja pārziņā. Latvijas Ceļu muzejs apmeklētājiem piedāvās iepazīties ar pastāvīgo ekspozīciju, apskatīt Rīgas celtniecības koledžas studentu rasētos projektus un 1970.-1980. gadu ceļu nozares suvenīrus, kuriem bija liela nozīme ceļu nozares darbinieku patriotisma veicināšanā.

Apmeklētājiem būs iespēja arī pašiem radoši darboties – izgatavot sev atstarotāju, iesaistīties informatīvā spēlē, kurā ikviens interaktīvā veidā varēs iepazīt interesantākos priekšmetus muzejā.

Pulksten 20.00 un 21.30 notiks ekskursijas pa Ceļu muzeju gida pavadībā.

Muzeja ekspozīcija izvietota Šlokenbekas muižas ansamblī. Informācija par ceļu veidošanās un būvniecības vēsturi atrodama kādreizējā muižas dzīvojamā ēkā, savukārt dažādos laikos ceļu darbos lietotās ierīces un tehnikas vienības izvietotas muižas ratnīcās un pagalmā apskatāmi dažādi  ceļu segumu paraugi, ceļazīmes un ceļinieku tehnika. Atsevišķā ekspozīcijā izvietota zirgu iejūgu un ratu kolekcija.

Muzeju naktī līdz pat plkst. 23.00 apskatei būs pieejama visa ekspozīcija.

Muzeju nakts pasākumi ir bez maksas. Muzeja adrese: Šlokenbekas muiža, Milzkalne, Smārdes pagasts, Tukuma novads.  Vairāk informācijas par Latvija Ceļu muzeju VSIA Latvijas Valsts ceļi mājaslapā šeit.

Lai gan no 2022. gada 1. aprīļa valstī atcelti nozīmīgākie ierobežojumi saistībā ar epidemioloģiskās drošības pasākumiem, aicinām būt piesardzīgiem, kā arī neapmeklēt pasākumu, ja jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi.

Starptautiskā Muzeju diena tiek atzīmēta jau kopš 1977. gada,  tās mērķis ir pievērst uzmanību muzeju vērtībām un veicināt sabiedrības intelektuālo, sociālo un garīgo izaugsmi. Muzeju nakts pasākumu organizēšanu maija vidū pirmie aizsāka Vācijas muzeji 1997. gadā, un 2005. gadā šajā kultūras pieejamības veicināšanas pasākumā iesaistījās arī citu Eiropa valstu muzeji. Muzeju nakts pasākumi ir  guvuši lielu atsaucību arī Latvijā, un tajā regulāri piedalījies ar Latvijas Ceļu muzejs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti