70% KASKO klientu izvēlās pašrisku pirmajam bojājuma gadījumam 3

 

Foto: Pexels.com

Gjensidige | 30.septembris 2022 14:45

Straujais inflācijas kāpums ir skāris teju ikvienu nozari. Līdz ar cenu kāpumu, neizbēgami mainās arī iedzīvotāju tēriņu paradumi. Gjensidige Latvija eksperti apskata, kā inflācija ietekmējusi auto īpašnieku KASKO (brīvprātīgā sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana) polises iegādes tendences.

Gjensidige Latvija pieejamie dati liecina, ka šobrīd aptuveni katrs septītais klients, kas iegādājies OCTA apdrošināšanu, ir iegādājies arī KASKO polisi. Turklāt apdrošināšanas kompānijas eksperti norāda, ka kopumā pēdējo trīs gadu laikā pieprasījums pēc KASKO apdrošināšanas ir ar pieaugošu tendenci.

“Arvien vairāk klientu uzskata, ka ir svarīgi pasargāt savu transportlīdzekli no dažādu risku iestāšanās. Protams, zināmu ietekmi uz KASKO apdrošināšanas pieprasījumu pēdējo trīs gadu laikā atstāja arī pandēmija un tās radītās sociālekonomiskās sekas, kas ir strauji pieaugošā inflācija, mazāka transportlīdzekļu kustība, attālināta darba iespējas u.c.. Šajos brīžos, īslaicīgi, KASKO apdrošināšanas produkta pieprasījumam novērojama samazinoša tendence, tomēr kopumā priecē, ka arvien vairāk autovadītāji rūpējas par sava transportlīdzekļa drošību, “ informē Gjensidige Latvija transporta produktu vadītāja Kristīne Mihailova.

Viņa arī piebilst, ka lai gan 2022. gadā vērojams ievērojams kritums reģistrēto vieglo pasažieru auto un komercauto segmentos, sankciju ieviešana nav atstājusi manāmu ietekmi uz KASKO pieprasījumu skaitu. Proti, pēc Auto Asociācijas norādītajiem datiem, šā gada pirmajā kvartālā vieglo pasažieru auto reģistrāciju skaita kritums Eiropas Savienībā ir 12,3%, savukārt komercauto -18,1%, tomēr KASKO pieprasījums nav mazinājies.

Kopumā arī Latvijas KASKO tirgus 2022. gadā piedzīvo izaugsmi. Tā kā sankciju ietekmē šobrīd ir ierobežotas iespējas nodrošināt apdrošināšanas segumu atsevišķās NVS (Neatkarīgo Valstu Sadraudzība) valstu teritorijās, klienti, kuri iepriekš KASKO polisē izvēlējās tieši NVS valstu teritoriju segumu, izprotot šā brīža situāciju, polises izvēlas slēgt ar Baltijas vai Eiropas teritorijas segumu.

Gjensidige Latvija statistika liecina, ka ir mainījušies arī klientu KASKO produkta pirkšanas paradumi. Ņemot vērā pieaugošās izmaksas autotransporta nozarē, tajā skaitā KASKO apdrošināšanas izmaksas, šobrīd klienti daudz rūpīgāk izvērtē polisē izvēlēto apdrošināšanas segumu, tādējādi mazinot apdrošināšanas polises prēmiju. Apdrošinātāja dati rāda, ka 70% klientu, iegādājoties KASKO polisi, izvēlas pašrisku pirmajam bojājuma gadījumam. Tāpat klienti izvēlas arī  šaurāku apdrošināto risku segumu un remontu apdrošinātāja, ne brīvas izvēles autoservisos.

Lai gan KASKO klienta profilu ietekmē vairāki faktori, šobrīd savu spēkratu papildu apdrošināt izvēlas tieši klienti vecuma grupā 25-45, kas atrodas Rīgā, Pierīgā vai 70km attālumā no galvaspilsētas.  Turklāt šogad visbiežāk KASKO polise tiek iegādāta Volkswagen, Toyota un BMW markas auto.

KASKO jeb brīvprātīgā sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšana sedz personai radušos zaudējumus transportlīdzekļa bojājuma, laupīšanas vai zādzības gadījumā. No OCTA (transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana) KASKO apdrošināšana atšķiras ar  apdrošināšanas objektu. Kamēr OCTA gadījumā netiek apdrošināts pats transporta līdzeklis, bet gan autovadītāja atbildība, ja tiek izraisīts ceļu satiksmes negadījums, tad KASKO apdrošināšana sedz zaudējumus paša transportlīdzekļa bojājumu gadījumā, neatkarīgi no tā, kurš ir vainojams negadījuma izraisīšanā.

 
Visi komentāri
 
Opis 30.septembris 2022 16:17
0 0 Atbildēt

Ja polises cena ar 0 pašrisku maksā 2x dārgāk, kā ar 140 eur pašrisku, nav jābūt ģēnijam, lai nonāktu pie secinājuma, kāpēc cilvēki izvēlas polisi ar pašrisku.

Tas pats ar veselības apdrošināšanu, ja polisē ir iekļautas zobārsta izmaksas par 200 euro, tad polise ar zobārstu būs 200 eur dārgāka, kā bez zobārsta.

GB12 30.septembris 2022 17:14
0 0 Atbildēt

Parasti cenas starpība starp nulles un 140 euro pašriska polisēm ir 70 - 120 euro.

P.S. Vispār jau "izvēlas", nevis "izvēlās".

Opis 3.oktobris 2022 15:58
0 0 Atbildēt

Kurā vietā es rakstīju, ka "izvēlās"?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti