Latvijā pērn reģistrēts par 11,1% mazāk lietotu vieglo automašīnu 3

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 11.janvāris 2023 10:05

Latvijā pagājušajā gadā reģistrētas 48 220 lietotas vieglās automašīnas, kas ir par 11,1% mazāk nekā 2021.gadā, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija.

Starp lietotajām automašīnām populārākās pērn bija "BMW" markas vieglās automašīnas - reģistrēti 7730 šādu spēkratu, kas ir 16% no visām reģistrētajām lietotajām vieglajām automašīnām. Lietoto "BMW" automašīnu skaits samazinājies par 17,6%.

Seko "Volkswagen" - reģistrēti 6843 šādi spēkrati (14,2% tirgus daļa), kas ir samazinājums par 16,6%, "Volvo" - 6684 automašīnas (13,9% tirgus daļa), kas ir samazinājums par 10,6%, un "Audi" - reģistrēta 5441 šāda lietota vieglā automašīna, kas ir 11,3% no visām reģistrētajām lietotajām vieglajām automašīnām un par 19,8% mazāk nekā gadu iepriekš.

Populārāko lietoto automašīnu marku piecinieku noslēdz "Opel" ar 2886 šīs markas automašīnām (6% tirgus daļa). Pērn reģistrēts par 11,9% mazāk lietotu "Opel" automašīnu nekā 2021.gadā.

Populārākais lietotās vieglās pasažieru automašīnas modelis bija "BMW 3-Series" - reģistrētas 2796 šādas automašīnas, seko "Audi A4" ar 1817 spēkratiem, "BMW 5-Series" ar 1787, "Audi A6" ar 1478 un "Volkswagen Golf" ar 1410 automašīnām.

Auto asociācija apvieno mehānisko transportlīdzekļu ražotājus, mehānisko transportlīdzekļu komponenšu un rezerves daļu ražotājus, importētājus, pilnvarotos auto tirgotājus, autorizētos mehānisko transportlīdzekļu remonta un tehniskās apkopes pakalpojuma sniedzējus.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
m 11.janvāris 2023 18:15
1 2 Atbildēt

Tāpēc ka citur Eiropā cilvēkiem nav tik daudz personības kompleksu kā LV

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti