Daugavā ūdens līmenis krītas, tomēr bīstamība Jēkabpilī vēl pastāv (+ VIDEO)

 
RE TV | 16.janvāris 2023 20:51

Jēkabpilī plūdu dēļ aizvadīta saspringta nedēļas nogale. Kritiski augstais ūdens līmenis Daugavā un ledus sablīvējums, kam klāt nāca jauni vižņi, radījis bojājumus Daugavas aizsargdambī, tādēļ jau vairākas diennaktis pēc kārtas dienesti pūlas glābt dambi, kas sargā pilsētu no plašākiem plūdiem.

Tomēr Daugavas labajā krastā situācija uzlabojusies – darbību atsāk veikali un citi uzņēmumi, labā krasta iedzīvotājiem no šodienas ir atļauts atgriezties mājās. Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils augstāko atzīmi sasniedza aizvadītās sestdienas rītā, kad tas bija tikai piecus centimetrus zemāks par 1981. gada pavasara plūdu rekordu.

Līdz pirmdienas pēcpusdienai līmenis bija krities par vairāk nekā 80 centimetriem, tomēr joprojām pastāv risks, ka Daugavas aizsargdambis var neizturēt spiedienu. Dambja stiprināšanas darbi norit nepārtraukti. Atbildīgie dienesti jau vairākas diennaktis strādā riska zonā. “Šobrīd bailes vairs nav tik lielas, bet pirmais periods tiešām bija tāds, ka esi neziņā.

Protams, tu neesi saskāries ar tādām situācijām, līdz ar to nezini, kā rīkosies tādā situācijā. Paldies dievam, ka nekas drausmīgs nav noticis un šis dambis ir izturējis. Cik es runāju ar citiem iesaistītajiem darbiniekiem, kas ir pašvaldības darbinieki, pakalpojumu darbinieki, visi strādā ļoti centīgi. Mēs naktī piesaistījām papildspēkus, kas palīdzēja stiprināt aizsargdambi. Varam visiem pateikt paldies, uzsist pa plecu, ka labs darbs izdarīts,” saka Mareks Pujāts, Zemessardzes 56.kaujas nodrošinājuma bataljona vecākais zemessargs.

Daugavas labajā krastā situācija ir uzlabojusies, tādēļ Jēkabpils novada pašvaldība šodien atļāvusi labā krasta iedzīvotājiem atgriezties mājās. Tomēr, ņemot vērā kreisā krasta dambja neizturību, joprojām savās dzīvesvietās nav rekomendēts atgriezties kreisā krasta iedzīvotājiem. Vairāki cilvēki ir izmantojuši iespēju apmesties pašvaldības nodrošinātajās pagaidu mītnēs pilsētas skolās.

Evakuējies arī Katrīna, kura uztraukusies par savu māju. Evakuācijas brīdī ūdens vēl nebija ticis iekštelpās. “Skatos, tur blakus gan upē ūdens augsts, gan no apakšas nāk ūdens. Blakus mājas peld. Es lūdzos Dievu, lai nepieļautu to sliktāko. Nu jau runā, ka ūdens esot mazāk, dod, Dievs, ka drīz varēsim doties mājās.” Pirmdien situācija Jēkabpilī uzlabojusies – ūdens vairs nepārklāj Rīgas ielu, tādēļ tur atvērta satiksme, tāpat darbību atsākuši lielveikali, kuri iepriekšējās dienās bija slēgti. Tomēr iedzīvotāji aicināti nezaudēt modrību un turpināt ievērot visus atbildīgo dienestu norādījumus, jo plūdu un dambja pārraušanas risks joprojām pastāv.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti