Ieguldot 15 miljonus eiro, "Moller Auto" būvē savu ilgtspējīgāko dīlera centru Latvijā

 
Nozare.lv | 1.februāris 2023 11:48

Investējot teju 15 miljonus eiro, "Moller Auto" ir uzsācis "Audi" dīlera centra celtniecību Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē 115/117. Tas būs lielākais un ilgtspējīgākais "Moller Auto" uzņēmumu grupas dīlera centrs Latvijā, kas atbildīs A klases energoefektivitātes standartam.

Jaunā Audi centra būvniecība Rīgā Foto: iAuto.lv

Tajā būs iespējams iegādāties jaunas un mazlietotas "Audi" zīmola automašīnas, tai skaitā jaunākos elektroauto modeļus, kā arī veikt automašīnu remontu un iegādāties auto rezerves daļas.

Modernā "Audi" centra būvniecības darbi tika uzsākti aizvadītajā gadā, un tos plānots pabeigt 2023.gada otrajā pusē, jaunajam auto salonam uzsākot darbu 2023.gada nogalē. "Audi" dīlera centra ēka būs divos stāvos ar kopējo platību 3 672 m2, savukārt kopējā zemes platība ir mērāma 23 281 m2. Ēkas pirmais stāvs tiks atvēlēts automašīnu ekspozīcijai, kā arī auto servisa telpām.

Ievērojot ilgtspējas principus, liela nozīme tiks veltīta darbinieku produktivitātes un labbūtības veicināšanai, tāpēc ēkas otrajā stāvā tiks izvietotas mūsdienīgas biroja telpas darbiniekiem. Tajās īpaša uzmanība tiks pievērsta gan iekārtojuma ergonomikai, gan laikmetīgam dizainam, gan darbinieku atpūtai, apzinoties, ka šodien darba vide ir kas vairāk par darbam nepieciešamo pamatvajadzību nodrošināšanu. Būtiski, ka rekreācijas un atpūtas telpas būs pieejamas arī klientiem.

Turpina Izīda Gerkena, "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā: "Viena no mūsu vērtībām ir ilgtspēja, ko aktīvi integrējam arī biznesa procesos. Ar jaunā centra atklāšanu, uzņēmuma mērķis būs veicināt inovatīvu un ilgtspējīgu risinājumu straujāku ienākšanu Latvijas auto industrijā. Jaunais dīlera centrs ir ļoti nozīmīgs investīciju projekts, kura izbūves rezultātā varēsim būtiski palielināt mūsu esošo un potenciālo klientu auto iegādes iespējas, kā arī pieeju auto remontam un citiem pakalpojumiem. Būvējot šo dīlera centru, vēlamies būt pieejamāki saviem klientiem, sniedzot iespēju iegādāties spēkratus mūsdienīgā vidē, kur vienkopus pieejami arī tādi pakalpojumi kā auto līzings, apdrošināšana, rezerves daļu iegāde u.tml. Svarīgi piebilst, ka šis dīlera centrs tiks būvēts un aprīkots saskaņā ar globālajiem "Audi" augstas kvalitātes standartiem, kas tik vērienīgā mērogā Latvijā tiks ieviesti pirmo reizi."

Lai nodrošinātu atbilstību A klases energoefektivitātes standartiem, plānots, ka jaunā centra apsildīšana tiks nodrošināta ar kombinētu gāzes un siltumsūkņa apkures risinājumu. Tāpat paredzēts, ka nākotnē ēkas jumtu klās saules paneļi, radot alternatīvu elektroenerģijas ieguves avotu. Nākamo gadu laikā pie ēkas tiks iekārtotas vietas 65 elektroauto uzlādes stacijām.

"Jau šobrīd viena trešā daļa "Moller Auto" pārdotajiem "Audi" spēkratiem ir elektroauto. Tāpēc, domājot par nākotnes mobilitāti, jaunā centra auto servisā tiks izveidota speciāli pielāgota zona darbam ar elektroauto. Servisa aprīkojumā integrēti arī moderni auto pacēlāji, automātiska četru riteņu mazgāšanas sistēma, kā arī tirgū jaunākie auto riteņu balansēšanas stendi, kas spēj ne vien imitēt reālus auto braukšanas apstākļus uz ceļa, bet arī noteikt pat mazākās spēkrata ritošās sistēmas darbības novirzes no normas. Tāpat centrā būs četras, pilnībā aprīkotas auto mazgāšanas vietas," stāsta I. Gerkena.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti