Līdz 1400 eiro - rosina būtiski palielināt sodu autovadītājiem par būtisku ātruma pārkāpšanu 73

 
Nozare.lv | 7.septembris 2023 10:21

Saeima nodevusi izskatīšanai komisijās "Jaunās vienotības" (JV) deputātu rosinātos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz lielākus sodus par ātruma pārsniegšanu.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja partiju apvienībā, JV rosina par ātruma pārsniegšanu no 61 līdz 70 km/h piemērot naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 720 līdz 960 eiro pašreizējo 240 līdz 460 eiro vietā, kā arī atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 12 pašreizējo sešu mēnešu vietā.

Savukārt par tikpat būtiska ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā sods pieaugtu no 360 līdz 460 eiro uz 1040 līdz 1400 eiro un tiktu atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 24 esošo 12 mēnešu vietā.

Gadījumā, ja ātrums pārsniegts par vairāk nekā 70 km/h neatkarīgi no pārkāpuma izdarīšanas vietas un no transportlīdzekļa veida grozījumi paredzētu sodu 2000 eiro apmērā un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz 36 mēnešiem.

Kā norāda JV, balstoties uz Ceļu satiksmes drošības padomes publiskoto informāciju, katru gadu vairāk nekā 500 transportlīdzekļu vadītāju sauc pie atbildības par ātruma pārsniegšanu par 60 un vairāk kilometriem stundā.

"Katra pārgalvīgā rīcība uz ceļa rada riskus ne tikai pašam autovadītājam, bet arī apkārtējai sabiedrībai. No šī gada sākuma līdz 23.jūlijam ceļu satiksmes negadījumos Latvijā reģistrēti 72 bojāgājušie, bet vēl gandrīz 200 smagi ievainoti. Šie traģiskie notikumi atstājuši neizdzēšanu ietekmi un traumu uz simtiem ģimeņu. Diemžēl esošie naudas sodi preventīvu efektu nenodrošina. Tas nozīmē, ka nepieciešams pārskatīt pašreizējo kārtību," uzsver Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (JV).

Pēc JV vārdiem, grozījumu mērķis ir sodīt par apzinātu bezatbildīgu un ļaunprātīgu rīcību uz autoceļiem, kad būtiski tiek pārkāpts noteiktais braukšanas ātrums.

"Šāda nihlistiska uzvedība apdraud visu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību. Valsts policijas publiskotā informācija atklāj satraucošu tendenci, ka esošais sodu apmērs neattur lielu autovadītāju daļu no regulāras, rupjas atļautā braukšanas ātruma ierobežojumu pārkāpšanas, jo tie, kas kādreiz jau pārkāpuši noteikumus, bezatbildīgi rīkojas atkārtoti," akcentē Saeimas JV frakcijas priekšsēdētāja vietniece Agnese Krasta.

 
Visi komentāri
 
BMW 7.septembris 2023 10:54
18 0 Atbildēt

Nav ko sīkumoties. Lai iet uzreiz miljons! Nu kas ir 1400 euro miljonāram? Sīknauda. Savukārt latvijas lauku iedzīvotājam viens pīpis, vai tie 1400, vai miljons, tāpat naudas nav!

Alkonauters 7.septembris 2023 10:59
13 2 Atbildēt

Par dzeršanu arī pacēla sodus un konfiscē auto, bet tak turpina dzert un braukt! Kad sods ir tik liels, kad to nevar samaksāt, tad ir kā Latvijas kino klasikā "Manā stāvoklī viens vekselis vairāk vai mazāk neko nemaina".

Janka 7.septembris 2023 11:36
3 2 Atbildēt

Ja tev ir tik vienalga, ka dzer un brauc, bez tiesībām un nereģistrētu auto (jo viss oficiāli ir atņemts.) Bet turpini tādā pašā garā.. Tad jā sādien indivīdiem valsts nevar īsti cīnīties.

Par 'ātrumu' vari parkāpt, uzlikt mīksto un nemaksāt, bet pie jebkuras darbības ar transportlīdzekli, tev šis parāds būs jānosedz. Arī ja gribēsi jaunu ikgadējo skati!

 Noteikt arī to, ka pie auto nodošanas tolmetā arī, vispirms lai varētu uzņēmums pieņemtu autiņu ir vispirms jāsamaksā attiecīgie parādi! (varbūt jau ir šādi)

Ta kā ar ātrumu nav gluži tāda pati bezcerīgā situācija, kā ar dzeršanu...

Krūmu Golfs 7.septembris 2023 12:15
5 0 Atbildēt

Tāpēc jau arī ņem lētus auto krūmu gonkām, bez Skates, Bez OCTA, un uzspļauj radariem braucot uz darbu gaterī. Tā kā mēdz iekapāt pēc darba, tad arī nav jau nekas traks. Ja stādina poliči, ir jātiek līdz mežam, pļavai un jāskrien prom. Atbrauc CP, noplāta rokas un viss! Ņem nākamo krūmu gonku aparātu ar stūri bardačokā un nepārdzīvo.

msh 7.septembris 2023 12:36
9 0 Atbildēt

" Noteikt arī to, ka pie auto nodošanas tolmetā arī, vispirms lai varētu uzņēmums pieņemtu autiņu ir vispirms jāsamaksā attiecīgie parādi!" - pašam smiekli nenāk? Nu nekas, būs vairāk nenorakstītu, uz papīra esošu mašīnu. Jābūt ļoti stulbam lai iedomātos ka kāds lai norakstītu 100 eiras vērtu mašīnu, skries maksāt sodus 😂

Janka 7.septembris 2023 14:23
0 4 Atbildēt

Tad iesaki atstāt šādu 'caurumu' vaļā?

 Jeb, tā līmeņa cilvēki varēs likt mīksto, pilnībā neko nemaksāt, gar radariem tieši spiest pedāli grīdā, jo YOLO un tad vienkārši autiņu atdot uz metāliem, vēl saņemot piķi lai varētu nopirkt nākamo polšu? Kuru izdzerot, kungu pratā turpinās tik gāzēt jo po uz valsti un likumiem, līdz kādu dienu kādu notrieks, nogalinās un būs skaļie virsraksti...

msh 7.septembris 2023 20:13
2 0 Atbildēt

Caurumu? Kādu vēl caurumu? Tu gribi radīt vārtus kuriem nav problēma apbraukt apkārt Nu ierubīs šitādu debīlismu, un? Ļoti daudz mašīnu aizceļo uz tolmetu nevis kā mašīnas bet kā bezpersoniski metāllūžņi, gaisā tās karājoties nepaliek. Patlaban vismaz pastāv iespēja izņemt no transportlīdzekļu reģistra, bet tu vēlies to obligātu palikšanu tur  

Par tavu problēmu - kādus gadus atpakaļ varēja vienkārši ecsdd norakstīt, tagad laikam vairs nē.

Janka 7.septembris 2023 14:26
0 0 Atbildēt

P.S. Uz mani karājas viens vecs fords, kas bija man savos 17/18 gados... tas jau sen noņemts no uzskaites, atdevu vienam krievtautīgajam priekš detaļām jo viņam vajadzēja, kaut kā tajā brīdī nesakārtoju auto īpašuma maiņu(jo biju jauns, zaļš un dumjš)...

 Tagad sistēmā autiņš karajas uz mani ar lielu sarkanu izsaukumu, KA NAV IZIETA VALSTS TEHNISKĀ APSKATE!!!!!

 Kaut ir noņemts no uzskates jau 10 gadus vismaz, piedalīties ceļu satiksmē arī nevar ar tiem numuriem un ir rakstīts, ka tehniskā pase ir izslēgta no reģistra.

 Bet noņemt šo auto no sevis es nekādi nevaru, jo vienkarši 'norakstīt' kā pazudušu vairs nevar, dēļ ES zaļajam normām, obligāti vajag autiņu tolmetā atdot pret ko dabū sertifikātu, ka nemetājas grāvjmalā un nebojā planētu un tad tikai tad var no sevis noņemt.. a fig viņ zin kur ir tas autiņš un kur ir tā persona, kontakti pazuduši. Tajās garāžās kur atdevu vairs nav, apsargs apstiprināja ka bija večuks kurs skrūvēja fordu ar ko vasarā šad tad brauca, bet vairs neīrē to garāžu neviens paris gadus un kontakti vairs nav.

 Spečuk, ko iesaki darīt? Jo zb tā sarkanā ziņa ik reiz ieejot csdd sistēmā. It kā mašīna būtu uzskaitē un nav skate ieta... 😒

Ik pa laikam apskatos ssā detaļu sadaļu, varbūt kaut kur uzpeld, bet nu jā mazcerīgi.... Esmu csdd bijis uz vietas un e-pastā prasījis, bet bez auto otreizejās pārstrādes sertifikāta nevar auto noņemt no sevis.

 Pat ja izstāstu šo savu sāpi, man pasaka, ka man vajagot atrast šo personu un masīnu un tad varēšu sarunāt nodot tolmetā, kur izsniegs sertifikatu un tad varēs noņemt no sevis. Un savādāk nekādi!

darklight 7.septembris 2023 15:03
4 0 Atbildēt

Noņemt var gan: tu apliecini, ka mašīna ir pilnībā gājusi bojā un noraksti. Nianse tikai tāda, ka jāsamaksā dabas resursu nodoklis, kurš manā gadījumā ir 160 Euro. Tā kā man lieki 160 Euro nemētājas, tad arī man skaitās dabā neeksistējoša mašīna.

0pis 7.septembris 2023 17:15
0 0 Atbildēt

160 euro, tā ir viena riepa?

Ābols 7.septembris 2023 11:24
8 16 Atbildēt

Es drīzāk teiktu, ka kritiskāk mazo ātrumu sodi ir jāpalielina!!! Lai beidzot cīnītos ar hroniskajiem parkāpējiem.

Savādāk tagad pilsētā 

līdz 10km/h - brīdinājums,

11-20km/h = 40€,

21-40km/h = 80€

Visiem par to ir vienalga jo risks atmaksājas ikdienā braukt ar +15/+20 lai majās būtu uz minūti ātrāk, jo noķer varbūt reizi gadā, kur iedod tev brīdinājumu(bet bremzešanas ceļš palielinās 2x/3x un pat vairāk...) Un ja 'velcies' uz 50km/h tad esi l.hs kuru stumj malā..

Ka arī policija uz ceļa(ja vien nav galīga nakts un skumīgi uz ceļa) pa lielam atļauj braukt uz tiem pašiem +10/13, jo paši negrib ņemties ar papīriem dēļ brīdinājuma. Atdzīstos pats jūrmalā vairakkārt esmu pabraucis garām ekipāžām ar +10/+12 un mani nevienu reizi nav aiztikuši! Un nē man nav gali policijā, ka manu numuru neņemtu!

Kā arī šo ' +/- bufera zonu' noteikt 5km/h, nevis, kā tagad. 

AV sodu viegaljiem vajadzētu

līdz 10km/h = 40€

11-20km/h = 100€

21-40km/h = 200€ + tiesību aizliegums uz 3men

Parējos sliekšņus dubultot, ja ne pat trīskāršot.

ĀAV

līdz 10km/h = pirmo reizi brīdinājums, katru nākamo 30€

11-20km/h = 80€

21-40km/h = 160€

41-50km/h = 400€ + tiesību aizliegums uz 3mēn 

Pārejos sliekšņus trīskāršot.

Man jau liekas, ka satiksme uzreiz nomieirnātos un kļūtu daduz drošāka, daudz mazak agresīvo būtu!

 Tas protams ja uz ceļiem būtu arī policisti kas kontrolē. Nevis uz papīra izdod likumu, bet realitātē neviena, kas to kontrolētu.... Tad anarhija turpinātos, un to vienu ko noņem no trases būtu jaklausās atkal beztabū, ka viņu speciāli diskriminē, jo viņam ir bmw....

BMW 7.septembris 2023 12:17
22 5 Atbildēt

Nu tad jau var likt sodus visiem auto ražotājiem, ja viņu auto brauc ātrāk par 90 km/h. Ja nevarēs pabraukt, nebūs ātrumpārkāpēju! Tev pārāk šaurs skatījums uz problēmām un cēloņsakarībām.

0pis 7.septembris 2023 12:39
0 1 Atbildēt

Jāsoda ģimenes, kuru bērni pārsniedz ātrumu 😃 Pienāk kvīts par eur700, nenokavējiet maksājumu! Un pēc pusgada ierodas tiesas izpildītāji, te jūsu sods, un te - soda procenti.

Varbūt vismaz tad padomātu, pirms steigties ar likumīgajiem +10-15?

VID 7.septembris 2023 15:18
6 1 Atbildēt

Bērnus atņems un pārdos VID izsolē!

James Bong 8.septembris 2023 13:06
0 0 Atbildēt

Ābols ejdirst.

msh 7.septembris 2023 12:53
78 6 Atbildēt

Es vienmēr brīnījos kuri ir tie dalbajobi kas atbalsta brutālu slaukšanu, un reku viens pieteicās. Paldies par vēlmi regulāri piedzīvot uz šosejas mašīnu līšanu purnā, jo bail iemīt grīdā. Attiecībā par "hronisko ātruma pārkāpšanu" - nu un kāds sabiedrībai būtu no tā labums? Neesi pamanījis ka tiem sodiem nav nekāda sakara ar kaut kādu apdraudējumu vai kaut ko tamlīdzīgu, kas it kā ir pamatojums sodu esamībai? Bet nu ja iet uz pilnu banku, tad iet - vajag arī sodus par vilkšanos, teiksim ja "es braucu uz 50" patiesībā nozīmē 45, tad sods. 

P.N. Ja šitādu idiotismu kādu tu te ierosini tiešām pieņemtu, un man kādreiz apdzenot kādu fūri gadītos padirst vadītāja apliecību, es pieņemu ka tas būtu pēdējais piliens lai mans kā likumpaklausīga iedzīvotāja vadzis lūztu - tevis aprakstītajā situācijā jaudīgāks enduro mocis būtu lielisks risinājums pēc vadītāja apliecības padiršanas - nevajadzētu ne vadītāja apliecību, ne dokumentus, ne apdrošināšanu - un arī ātruma ierobežojumus nevajadzētu ievērot. Esi uzmanīgs ar to, ko tu vēlies.

Ābols 7.septembris 2023 15:41
4 8 Atbildēt

Apdzenot jebko arī šobaltdien, ja tev nepaveicas un pretī tieši brauc ekipāža ka tikko esi atgriezies savā joslā un tevi nofiksē, ka pārvietojies ar tur 120..130... vai 140, Izrakstot protokolu, paraksta vietā uzraksti nepiekrītu un vienkārši sodu apstrīdi, apstrīdot normāli atraksties izskaidrojot situāciju un gandrīz vienmēr tev šo sodu nometīs.

 Protams ja pašam video reģistrators tad to pierādīt ir kudiš vieglāk un ātrāks process.

Soda apmēram pret attiecīgu parkāpumu un tevis sodīšanu, nesaredzu nekādu sakarību, ar kaut kādu tevis pieminēto 'slaukšanu!'

 Ja pārkap, ko ar visam savām smadzeņu šūnām saproti, ka to dari, tad arī maksā! Nevis grozies un meklē attaisnojumus, ka tie ir tikai 10km/h, ka uz ceļa neviena nav lai apdraudētu.. vai ka tev nav bijuši citi sodiņi pēdejā gada laikā.... lai izbēgtu no pienākuma, saņemt sodu!

Jā par sodiem par nenormālo vilkšanos, čakarējot pārejo satiksmi un to drošību, īpaši pārlieku bremzesana pie radariem es arī esmu PAR!

 Bet to grūtak ir pierādīt un faktiski tad vajadzētu visiem uzspiest likt kjādus konkretus sertificētus video registratorus, lai strīdu situācijās varētu pierādīt, ka tev priekšā vilkās un nebija iespeju apsteigt u.t.t.

  BET tur atkal ir citi mūsdienīgās demokrātijas un 'manas tiesības' strīdi...

 Cilvēki juka prāta par obligāto masku lietošanu telpās, kovida laikā, kas ta notiks par ko tādu, ka visus tagad no katras mašīnas vienmēr filmēs.... 😂

msh 7.septembris 2023 20:09
18 2 Atbildēt

Tu nesaskati saistību ar slaukšanu tāpēc ka tu esi apzinīgs sistēmas vergs, kurš eksistē dēļ likumiem un izpilda tos tāpēc, lai tie būtu izpildīti. Pirmā rindkopa to uzskatāmi parāda - nu NAHUJ man jātērē savs laiks, nauda, degviela, lai vazātos pa iestādēm un pierādītu acīmredzamo? Ja likumi būtu domāti priekš cilvēkiem, nevis priekš slaukšanas, tad iekš tā ceļu satiksmes likuma būtu punkts ka uz apdzīšanu vai nu neattiecas ātruma ierobežojums, vai arī attiecas kaut kas stipri augstāks - tā lai ja mentu viģikā mašīna izpilda apdzīšanas manevru, viņiem automātiski nebūtu tiesības piepisties ātruma pārsniegšanai. Tā vietā ir šitā jebļa - tas tev liekas normāli, nopietni? Tieši tāpēc jau arī visi tie mazie sodi ir salikti - lai varētu knipāt desmitniekus, divdesmitniekus, jo cilvēki nospļausies un atmetīs ar roku.

Lancelots 8.septembris 2023 23:00
0 0 Atbildēt

Šādi grozījumi nepatīk nevienam, kas nepazīst ciparus. 

Es nesaprotu, kā tu apdzen fūres. Tas parasti brauc ar 80 km/h nu es vairāk par 110 neizspiežu. Lai pazaudētu tiesības tev būtu jālido uz 150, kāds tā lido tad lai pasēž bez tiesībām.

MMX 7.septembris 2023 11:47
33 3 Atbildēt

Ideja varbūt nav slikta, bet jebaķ kapaķ, tiešām politiķiem nav stipri aktuālāk jautājumu ko risināt? Valstī viss bļ*d kārtībā, ka varam skaldīt matus uz nelielu procentu pārkāpēju? Vai arī vienkārši kaut kas jāizmet ēterā, bet nu tāds ko populācija atbalstītu, lai var pacelt partijas reitingu un atskaitīties par padarītu darbu?

500 braucēju gadā pie kāda kopējā pārkāpumu skaita? 2021. gadā runa bija par 55000 protokolu tikai par ātruma pārsniegšanu, tātad saeimas Juridiskā!!!! komisija ilgās cīņās ir izstrādājusi likuma labojumus, kas attieksies uz 0,91% no protokolu saņēmējiem. Jeb*l es vienkārši esmu sajūsmā no šī saimes Juridiskās komisjas pienesuma, prasās pēc algas pielikuma un prēmijām

Komisija 7.septembris 2023 12:19
9 0 Atbildēt

Nu Covid piemaksas atcēla, jādomā kā nopelnīt prēmiju!

LATVENERGO 7.septembris 2023 12:21
4 1 Atbildēt

Ar LATVENERGO mega peļņu nepietiek, jāpilda budžets kā var!

anonimikis 7.septembris 2023 12:23
0 21 Atbildēt

Brīdinājums kā sods var palikt ārpus apdzīvotām vietām, apdzīvotās vietās jāļauj likt no +1 jau ērikus sodā. Radarus jau pašvaldībām atļāva likt pašām.

ZJB 7.septembris 2023 12:38
1 5 Atbildēt

Vajag saakt ar šoka terapiju-uzlikt ziimes Liepaajas un Venspils sosejaas ka ja brauc uz 120-140  taa tiesiibas nost uz 3 meenesi+3000 sods.Daudziem sobriid vispaar pofig sodi un viss paarejais.

0pis 7.septembris 2023 12:40
0 0 Atbildēt

Nevajag pārāk aizrauties ar ceļu remontiem, kā salabo gludāku tā sākas 140.

Žiperis 7.septembris 2023 15:26
6 0 Atbildēt

Ok, es jau sarēķināju, ka šitā būs lētāk: 

6) Par braukšanu ar transportlīdzekli, kura numura zīme neatbilst valsts standartam, ir pilnībā vai daļēji izmainīta, aizsegta, pārklāta ar aizsargmateriāliem, mehāniski bojāta, locīta vai apslēpta citā veidā, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no vienpadsmit līdz divdesmit astoņām naudas soda vienībām.

Lai tie radari nobankrotē!

Vaiii 7.septembris 2023 12:41
2 1 Atbildēt

man ne visai šis - esmu neuzmanības nevis ļaunprātības dēļ, aizrunājoties ar blakussēdētāju, palaidis garām brīdi, kad zīme no 70 nomainās uz 50 km/h.

Uupis niknais 7.septembris 2023 12:46
3 8 Atbildēt

Tas ir vāks - cik daudz te lietotāju aģitē par likuma neievērošanu un šausminās par sodiem!!!

Nepārkāp un nebūs soda! Elementāri!

msh 7.septembris 2023 12:55
49 6 Atbildēt

Esi kādreiz mēģinājis uz šosejas apdzīt kādu mašīnu ievērojot visus CSN?

0pis 7.septembris 2023 13:02
2 8 Atbildēt

"Kad es braucu ar maksimālo atļauto, nevienam nav jādzenas man garām!"

Sergejs 7.septembris 2023 13:35
8 2 Atbildēt

Opi, tu esi pārliecināts ka brauc ar max atļauto jeb tas ir tas ko redzi spidometrā? Tas ko redzi spidometrā atšķiras no realitātes par +4-10 km/h, atkarībā no auto modeļa un ātruma. Un vēl, tas ko redzi un ko patiesībā rāda bultiņa spidometrā arī ir dažādas lietas, atkarīgas no skata leņķa.

Tā jau gana jāņtārpiņu kas saulainā vasaras dienā staipās ar ātrumu 80-85 un veido kolonas, kuras kādam apdzenot arī veidojās avārijas situācijas. 

Par pastāvīgi uz 150 lidojošiem neko nesaku, uz mūsu ceļiem tas pārsvarā ir perebors.

Ir arī pētīts (Zebra) ka braucošais ar -10km/h izraisa krietni vairāk avārijas situācijas nekā tas kas brauc +5+10km/h

P.S. Pats pārsvarā braucu ar iestatītiem 96-97 kruīzē, kas realitātē ir 90-91. Ja plūsmas ātrums ir lielāks tad drošāk ar plūsmas ātrumu, jo mazāk manevru = mazāk iespēju sadursmei.

0pis 7.septembris 2023 14:06
5 12 Atbildēt

Manā auto ir spidometrs, tas ir vienīgais instruments ko izmantoju sava auto ātruma kontrolei. Ja nebūtu, tad nāktos izmantot citas metodes ātruma noteikšanai.

Tavam auto ir spidometrs, bet tu tam neuzticies?

Sviesc 9.septembris 2023 0:11
1 0 Atbildēt

Kad pēdējo reizi esat veicis sava auto spidometra kalibrāciju?

Sergejs 8.septembris 2023 11:51
3 1 Atbildēt

Ir man spidometrs un es, atšķirībā no daudziem, ļoti labi zinu cik liela ir starpība starp to ko tas rāda (ciparu veidā uz displeja) un to kas ir realitātē (GPS un informatīvie radari)

 Kā arī izlasi to ko rakstiju par skata leņķi. 

 Abi faktori kopā arī dod rezultātā "īpaši piesardzīgus" rāpuļus kas veido kolonas un provocē daudzas nevajadzīgas apdzīšanas

MX 7.septembris 2023 16:59
18 1 Atbildēt

Un kad fūre brauc ar saviem 81km/h?

Tu droši vien esi viens no tiem tirliņiem kurš ārpus apdzīvotām vietām brauc pa kreiso princip pēc..

0pis 7.septembris 2023 17:17
2 10 Atbildēt

Ja fūre brauc uz 81, tad to var apdzīt ļoti drošā vietā, nevis jaukties garām tajā brīdī kad esi to panācis un nespēj sevi pierunāt pabraukt aiz tās.

Ome 7.septembris 2023 21:45
4 4 Atbildēt

Gudrs tu toč neesi.

0pis 8.septembris 2023 10:34
0 1 Atbildēt

Ome, ej cept pankokus, es jau nāku!

uupis niknais 7.septembris 2023 14:01
2 9 Atbildēt

Es ar GAZ 51 esmu mēģinājis apdzīt DELTA mokiku - bet tev jau to nesaprast, kad apdzen ar ātrumu starpību 4 km/h!

Tu tag galīgi neķer rubli cik kuram ir max ātrums!

Otrs kas - nepārkāp un nebūs jāmaksā - bet tu tagad stāsti ka tev obligāti jāapdzen tas kurš ievēro noteikumus!

Ja nervi netur, tad jāiet pie psiha nevis jāsēžas pie stūres, bet ja galīgi spiež tad norauj kulakā!

msh 7.septembris 2023 20:20
14 0 Atbildēt

Kāpēc man nesaprast? Kādus gadus atpakaļ kad vēl manam golfam bija dzimtais nemotors iekšā, vienu periodiņu pabraukāju ar izpūtēju kur bundulis bija aizgājis ciet ar nevietā sapūstu vati, un golfs ātrāk par simtu negāja - bija interesanti, diezgan daudz sanāca tevis piesauktie apdzīšanas manevri ar dažu kilometru stundā ātruma starpību. Ar to vienu niansīti - vismaz nebija jāuztraucas par horizontālajiem apzīmējumiem. 

Bet par to murgojumu "nepārkāp un nebūs jāmaksā" - cita situācija, kur es tiešām dabūju apdzīt ievērojot visus CSN. Piektdienas vakars, pulkstens ap pieciem, braucu uz Liepāju no Rucavas pa A11, ārā it kā ziema, faktiski daži grādi virs nulles, ceļš slapjš - pa šoseju uz 70 onanē jauns čalis ar BMW un viņam astē iesēdusies cepistu ekipāža - man vajadzēja DESMIT kilometrus lai apdzītu divas mašīnas tā, lai ar tikai 20 km/h starpību apdzenot es pagūtu apdzīt VIENU mašīnu neieliekoties pretī braucošajam purnā vai nešķērsotu nepārtrauktās līnijas. DESMIT kilometrus DIVĀM mašīnām uz šosejas, kur pretī braucošie nāca ik pēc kāda kilometra. Jā, diemžēl onanēšana [lasīt - braukšana ar nepamatoti zemu ātrumu] nav likuma pārkāpums - vai tāpēc man arī būtu jāvelkas?

uupis niknais 8.septembris 2023 10:12
2 5 Atbildēt

Ir vairāki veidi kā atrisināt šo situāciju!

Apstājies un uzpīpē divas cigaretes vai izlokies un veic 500 pietupienus - agresija pāries un situācija uz ceļa izmainīsies, un tās 10 minūtes nekādu finansiālu robu tev neiedzīs!

BMW nav tev jāatskaitās - kāpēc viņš brauc ar 70 km/h! Varbūt viņam divi cilindri neiet un viņš brauc ar četriem, varbūt viņš ved vecmāmiņas porcelāna servīzi, varbūt viņam mašīnā ir bērns vai kāds cits kuram ir slikti no auto šūpošanas (man ir zināmi vairāki tādi bērni, kuri vienā brīdī vemj jo sašūpoja, bet ja brauc ar 70 tad nekādu problēmu)! Neviens tev nav parādā vietu uz ceļa - tev pašam jāmāk pieņemt lēmums par savu rīcību - nedrīkst savā nemakulībā vai kļūdās vainot citus!

msh 8.septembris 2023 12:50
2 2 Atbildēt

Priekš īpaši stulbiem - piektdienas vakarā uzreiz pēc darba uz Liepāju var  braukt tikai uz veikaliem - no kuriem liela daļa veras ciet sešos - tāda brauciena laikā arī katra minūte var būt no svara, kur nu vēl desmit.

uupis 11.septembris 2023 10:25
0 0 Atbildēt

Nevajag dzert un nevajag MELOT ka RIMI un MAXIMA veras ciet sešos!

BMW 7.septembris 2023 15:31
10 2 Atbildēt

Varētu jau arī pacelt tos sodus, bet tad lai arī braukšanas ātrumu nosaka kā citur, ar 130 km/h atļauto pilnīgi pietiek. 

Ja Lietuvā var braukt ar 130, Vācijā var, Polijā var, Itālijā var, Spānijā var, Slovēnijā var, Čehijā var, bet kāpēc Latvijā nevar, kurš izdomāja tos stulbos 90? 90 tak priekš velosipēdiem, ne jau modernām mašīnām!

Mx 7.septembris 2023 17:03
9 2 Atbildēt

Tak visiem zināms, ka likumus nosaka pēc vājākā posma, respektīvi mīzējiem, dauņiem, spoguļos neskatītājiem, gejiem utt. Skaidrs, ka 110km/h var braukt pa visām galvenajām šosejām arī ziemā, vienkārši lielai daļai ir bail to darīt. Viņiem tas sķiet kosmoss, kā tas var būt, vai man dieniņ kā???? Tāpat, kā daudzi nesaprot, kā var nopelnīc jaunam labam auto. O tas jauns bmw - tātad zaglis, krāpnieks. Kāmēr šitie padomju savienības atbalstītāji neizsprāgs nekas nemainīsies…

Bl*ģ, viņā arī Vaiii 7.septembris 2023 12:51
4 0 Atbildēt

Vai tev dzīvē nekad nav gadījies pārkāpt? - nu steigā, aiz neuzmanības, nu vnk neredzēji, palaidi garām zīmi. Redz kur nesen, viens gados vecs vīrs iegriezās pret kustību uz vienvirziena ielas - ko tagad - nošaut, noraut pautus vai ko??

0pis 7.septembris 2023 14:03
2 6 Atbildēt

Nu, gadījās - nu, samaksāji sodi. Kam tad negadās? Nākamreizi brauksi uzmanīgāk. Visi jau tikai cilvēki.

uupis niknais 7.septembris 2023 14:06
2 7 Atbildēt

Nu es arī steikgā aiz neuzmanības, tīrot bisi uz balkona, ielaidīšu tev skrotis pakaļā, nu vai tad mani uzreiz jāsūdz tiesā un jāpiedzen materiālā kompensācija! Tak liecies mierā - pakrati ar pirkstu un es tev iedošu vienu šokolādes tāfelīti un dzīvo laimīgs!

Ievēro noteikumus - neuzmanība NAV attaisnojums!

Mx 7.septembris 2023 17:08
7 2 Atbildēt

Ieroču nesāšanas atļaujai attiecīgi nosacījumi tās iegūšanai.

Šobrīd uz ceļiem ir psrs atbalstītāju likumi. Nu iemāci tam daunim autovadītājam nemīzst, skatītos spoguļos un bremzēt, tā, lai citi saprot ko tu dari!

Citās valstīs 130, Vācījā kādreiz normāli bāņi un kas tagad? Parādījā mīkstie pedjuki, tie vairs neorientējas telpā nevar tik ātri pabraukt, nevar iemācīties elementāras lietas bāņus nāksies slēgt, pārāk bīstami, ka nabaga gejucis ar sirdi neaiziet no tādiem kosmiskiem ātrumiem!

Problēma ir zināšanās un paurī!!! Kā nākas, kā vācījā uz bāņiem ir mazāk avārīju nekā Latvijā uz 90km/h ceļa?

vietējais 7.septembris 2023 17:22
6 2 Atbildēt

Tikai nedirs! PSRS laikā uz ceļiem tiešām bija likumi un kārtība. 3 caurumi tiesībā un ej kājām, ja vēl noķēra, tad caurums dirsā un kaunināja partijas priekšā. Jā, un tajā laikā pilsētā atļautais bija 60, ar tiem nedrošajiem spaiņiem.

0pis 7.septembris 2023 19:26
1 0 Atbildēt

Un to spaiņu bija 50x mazāk. Paskaties vecās bildes.

Mx 8.septembris 2023 12:42
2 0 Atbildēt

Tolaik tak bija viens auto uz 50k cilvēku, beidz ākstīties.

Tolaik tur puse arī braukāja pālī, redz vel šodien nav līdz galam atjēgušies un turpina…

650 7.septembris 2023 14:12
6 0 Atbildēt

Ne tikai ka pašu to gados veco 1virziena āzi, bet arī vēl viņa ģimenes locekļus arrestēt un/vai visu to lohu apdzīvojamo platību kopā ar visiem pautiem un visām saimniecības ēkām izlikt ūtrupē.

Experc 7.septembris 2023 15:21
8 4 Atbildēt

Ar sodiem vajag kā ar priekšnodokli, visi šoferi gada sājum;a iemaksā valsts kasē 10 000  eur un gada beigās atnes pierādījumus, ka nav pārkāpuši noteikumus. Ja nevar pierādīt, ka nav pārkāpuši, piķis paliek valsts kasē!

vietējais 7.septembris 2023 17:24
2 2 Atbildēt

Ieliek visos auto tahogrāfu ar GPS un ievieš automātisko maksājumu mēneša beigās.

Jānis Grīnbergs 7.septembris 2023 18:25
4 0 Atbildēt

Jaunā vienotība nākamajās vēlēšanās saņems sūdu balsu vietā. Judins un Krasta kategoriski jāsvītro no visiem sarakstiem. For ever. Kropļi, gribat braukt ar 90, 70 , 50,  30 braucat taču, amēbu galvām tas taču gaismas ātrums.

650 7.septembris 2023 18:41
10 0 Atbildēt

Šis ir,jā, var ierobežot un/vai izsekot dajebko un var izdomāt dajebkādus debili kaitinošus "vadītāja assistentus", taču lūk v/max piesaisti konkrētajai vietai ieviest nav iespējams.Nu nekādīgi nee. 

Tas saucās kā parasti- ja es zogu,tu izliecies neredzam, es tev atdarīšu pie tuvākās iespējas.Ja būtu viss skaidri elektroniski ierobežots- neviens taču nepārkāptu.No kurienes tad lai barotos kopējajai Silei pietuvinātie un kā tad lai izredzētās aprindas varētu izmantot tehnikas progresu izspiešanai un izsekošanai.

Lohi tā arī nekad nav sapratuši, ka īstais cepiens ir nevis par vajadzību ievērot, bet gan tieši par APZINĀTU pārkāpēju kultivāciju un par tam sekojošo iespēju attiecīgām aprindām noslaukt krējumu sekojošajā sodīšanā.Kas var būt vienkāršāk- pieradini lohus pie +13 un pēkšņi iespraud viņiem dibenā +1. Pēc kādiem tiem 2-3g viņi būs situāciju sapratuši, tāpēc ar lielu pompu tos sasspraustos stabus varēsim "atdot Valstij".

Ainars 7.septembris 2023 19:17
13 0 Atbildēt

Kāpēc neceļ sodus par korupciju un ļaunprātīgu diesnesta pilnvaru parsniegsanu?

0pis 7.septembris 2023 19:26
0 5 Atbildēt

Nemaini tēmu. Vispirms sodīs ātruma pārkāpējus un tad arī korumpantus.

WALA 7.septembris 2023 20:38
15 0 Atbildēt

Es kaut kā nesmu dzirdējis ka kāds būtu ierosinajis algas pacelt VP ierindas policistiem, vai atrisināt policistu kadru trūkumu. Citādi tā sodu celšana ir tikai tukša diršana !

WALA 7.septembris 2023 20:43
12 0 Atbildēt

P.S. jo vairāk cels šos sodus, jo lielāks iemesls mēginat kaut ko nelegālu veidot, vai arī mukt no CP. Bet nu pieņemsim ka es kaut ko nesaprotu ...

janka 7.septembris 2023 21:07
0 3 Atbildēt

Protams ka nesaproti. Sodus iekasēs nevis dzīvi cilvēki, bet stabiņi ceļa malās.

WALA 7.septembris 2023 21:19
13 0 Atbildēt

Ne nu man jau pie pakaļas, man ir pāris UK numurzimes kas pie sienas "karājas", un es nebūšu pirmais kam ienāks prātā tādas lietot kā "pretindi" "visu-zinošiem" ceļa stabiem ...

Jānis Pidars 7.septembris 2023 22:34
1 2 Atbildēt

Debili palikuši. Jūs paši sevi visi pārkāpjot. Dzenoties pakaļ kādam apdraudēt citu dzīvības. Priekš tam ir kameras nobloķē ceļu un viss beidzās. Nevis kuram krutaka mašīna, Ar lielākiem sodiem neko neglābs iet. Vairāk apdraudēs iet neviens vairs nestāsies ies uz visu banku. Stūms no ceļa pašus policistus. Asins un puņķi šķīdis zaudēt jau vairs nebūs ko. Padomājiet par to. Upuri būs vairāk. Vaina jau ir galviņas jūsu un egoisma. Tad saaima arī sodus lielākus nozagi naudu no budžeta roku nocirst. Par lielu summu. Par mazām uz akmenlauztuvem utt. Ko tad jūs sevi neredzat vairs. Elektrības nepamatots tarifs visus cietumā. Valdi. Utt.

Sergejs 8.septembris 2023 12:05
2 0 Atbildēt

Aprēķins rāda ka tā droša vieta tādā gadijumā būs kad fūre nogriežās benzīntankā😉

Atļautais 90km/h -81km/h= 9km/h = 9000m/h. Un 1h=60min, 1min=60sek, tātad 9km/h= 9000/3600=2.5m/s

Pašas fūres garums ir ap 16m, tātad tikai pašai fūrei būs jābrauc garām veselas 6.4sek , bet kopējais pretējā joslā pavadītais laiks būs krietni ilgāks:

Droša distance pie 90km/h ir ap 45m un pēc apdzīšanas būtu pieklājīgi arī atstāt ap 40-45m starp savu asti un fūres kabīni, tātad 90/2.5=36 sek, kopsummā ar pārkārtošanās laiku pasākums ievelkās gandrīz līd minūtei pretējā joslā. 

 Tas ir OK???

Jā, jā, var braukt aiz fūres un veidot kolonu kuru citi dzīs veidojot avārijas situācijas (turklāt kolonā retais ieturēs drošu distanci = smuks vilcieniņš un bāņa kad fūre straujī bremzē jo priekša velopedasts no meža takas izlec, piemēram)

James Bong 8.septembris 2023 12:58
2 0 Atbildēt

Balsojiet par vienotību, viņiem vienmēr nosplauties par situāciju cēloņiem. Tekstā nav neviena varda par traģiskām sekām no mākslīgi radītajiem melnajiem punktiem,kur nu vēl kāds būtu par to sodīts. Nekas nav minēts arī par to kādi ir visbiežākie cēloņi traģiskām sekām uz LV ceļiem. Visu neatkarīgās Latvijas laiku tikai imitē darbību. Šitais variants ko imitē Judins jau 10 reizes bija, rezultati visiem zināmi!

Xxx 8.septembris 2023 12:59
1 0 Atbildēt

Nožēlojamā latvija sodu valsts fui

Es 8.septembris 2023 23:02
0 0 Atbildēt

Varbūt var radikālāk mūža ieslodzījums?

Lancelots 8.septembris 2023 23:06
0 0 Atbildēt

Cik zinu visiem tādi ir. 160 € jāmaksā par jebkuru auto neatkrīgi cik liels un vecs. Par busiem, autobusiem un fūrēm, nodoklis varbūt ir lielāks. Bet šis nodoklis ir izdomāts, lai valdība paņemtu no cilvēka naudu, par tolmetu. Cilvēks nedrīkst pelnīt.

Fu*k 9.septembris 2023 9:31
0 0 Atbildēt

Algas būtu pacēluši!

9.septembris 2023 11:17
1 1 Atbildēt

Paši braucēji vainīgi. Reti kur, tādus idiotus, uz ceļiem var redzēt, kā Latvijā. Nav iespējams kā ar cilvekiem runāt, jarunā kā ar bandītiem.

WALA 10.septembris 2023 19:56
1 0 Atbildēt

Nu ko var tukšu dirst, kur tu tā reāli tos idiotus izroc, jo nu man sliktākaja gadijumā trāpas varbūt 1 pilnīgs idioc uz 24 h. Bet lai tadu kāds noķertu un par tēmu piestadītu tos 1400 EUR, mums ir stipri par maz VP un kur nu vel CP darbinieku.

Gints 9.septembris 2023 18:00
0 0 Atbildēt

Svarīgāk būtu noņemt atbildību deputātiem par jebkādu rīcību!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Pašvaldībām un iedzīvotājiem ik gadu plānota kompensācija 2500 eiro apmērā par katru uzstādītās vēja turbīnas megavatu 2

Pašvaldībām un iedzīvotājiem ik gadu plānota kompensācija 2500 eiro apmērā par katru jaunajos vēja parkos uzstādītās vēja turbīnas megavatu, trešdien preses brīfingā par vēja parku attīstību sacīja klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS). Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 11

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu 8

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti