2023. gadā Latvijā pārdoti gandrīz 3000 Dacia automobiļu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Dacia | 9.februāris 2024 14:32

2023.gadu gadu Dacia noslēdza ar 2955 reģistrētām automašīnām, tādējādi apņemot 3,7 % daļu no Baltijas valstu auto tirgus.

2023. gadā tika reģistrētas 2955 Dacia automašīnas, kas zīmolam nodrošināja 3,7 % daļu Baltijas valstu auto tirgū. Pārdošanas reitingā Dacia ierindojās pirmajā sešiniekā.

Baltijas valstīs Dacia Sandero ir B segmenta TOP1 zīmols, kā arī pircēju visbiežāk izvēlētais auto šajā segmentā. 2023. gadā tika reģistrētas 758 šī modeļa automašīnas, no kurām gandrīz 75 % bija Sandero Stepway.

Ļoti lielu interesi izpelnījās arī Dacia Duster. Šis modelis ierindojās TOP3 SUV B segmentā un trešajā vietā pēc pārdošanas apjomiem individuālajiem klientiem. Šis panākums tika sasniegts, pateicoties 1556 reģistrētajiem Duster modeļiem.

Šī gada maijā Baltijas auto tirgū nāks klajā jaunais Duster.

Pagājušajā gadā Dacia Jogger uzrādīja par 86 % lielāku pārdošanas apjomu, salīdzinot ar 2022. gadu. Visbiežāk izvēlētais modeli bija Jogger ar ECO-G dzinēju (benzīns+LPG). Tā pārdošanas apjomi sasniedza 397 vienības.

Automašīnas ar rūpnīcā uzstādītu LPG iekārtu veido teju 25 % no Dacia kopējā pārdošanas apjoma.

Esam ļoti gandarīti par lielo Jogger pārdošanas apjomu pieaugumu un priecājamies, ka joprojām esam viens no sešiem zīmoliem, ko Baltijas valstu klienti izvēlas visbiežāk. Dacia piedāvā rūpnīcā uzstādītu LPG iekārtu visiem saviem modeļiem, par ko mūsu klienti izrāda lielu interesi. Šogad mēs gatavojam arī daudzus jaunumus, piemēram, pilnīgi jaunu mūsu ikoniskā Duster modeli – saka Agņeška Ližviņska (Agnieszka Łyżwińska), Dacia East rīkotājdirektore.

Latvijā Dacia Duster tika atzīts par iecienītāko automašīnu. Latvijas Gada auto konkursā Dacia Jogger ieņēma pirmo vietu Ģimenes auto kategorijā.

PLĀNI 2024. GADAM

Dacia turpina ieviest jauno vizuālo identitāti zīmola salonos. Tirgū nāks klajā jaunais Duster un tā hibrīdversija. Pārdošanā nonāks jaunais Jogger HEV un jaunais elektriskais Dacia Spring. Gads noslēgsies ar Bigster pirmizrādi, kam būs iespējams veikt pasūtījumus. Automobiļa pārdošana sāksies 2025. gadā.

 
Visi komentāri
 
Jānis 13.februāris 2024 7:22
0 0 Atbildēt

Cik te tagad ir sanācis pabraukt, jaunās Dacia tiešām ir ļoti labas mašīnas par to cenu, neredzēju neko sliktāku, ka lētā gala VW vai citām markām, kas ir vismaz par 5k dārgākas. Ņemot vērā Latvijas ienākumu līmeni Dacia vispār būtu iābūt pirmajā vietā, bet cilvēkiem ir ļoti daudz nepamatoti aizspriedumi par šo zīmolu. Lai gan jāatzīst, ka pirms gadiem 5 viņiem tiešām vēl taisīja vismaz vizuāli atbaidošus monstrus

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti