Pilnveidoti noteikumi par transportlīdzekļu pārbūvi 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 20.februāris 2024 14:02

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus Transportlīdzekļu pārbūves noteikumos, kas paredz pilnveidot un papildināt prasības attiecībā uz transportlīdzekļu pārbūvi, tehniskās ekspertīzes procesu un pārbūves saskaņošanu.

SM norāda, ka jaunajos grozījumus precizēti, pilnveidoti un papildināti gadījumi, kad izmaiņas transportlīdzekļa konstrukcijā un/vai aprīkojumā nav uzskatāmas par pārbūvi.

Tāpat precizēta kārtība par pārbūves saskaņošanu un tehniskās ekspertīzes procesu, pilnveidoti transportlīdzekļu pārbūves veidi un galvenie konstruktīvie parametri, kā arī būtiskās tehniskās prasības transportlīdzekļu pārbūvei.

Vienlaikus grozījumos svītrotas atsevišķas tiesību normas, kā arī veikta noteikumu saturiska vienkāršošana un papildināšana.

SM arī skaidro, ka līdz šim tiesību akta redakcijā nebija definētas vairākas būtiskas tehniskās prasības, piemēram, saistībā ar motora maiņu, pārbūves saskaņošanu un vieglā plašlietojuma automobiļa, kravas automobiļa, autobusa vai piekabes pārbūvi par speciālo dzīvojamo transportlīdzekli.

Tādējādi līdz šim precīza tiesiskā regulējuma neesamība transportlīdzekļu īpašniekiem, transportlīdzekļu vadītājiem, komercsabiedrībām un transportlīdzekļu izgatavotāju pilnvarotajiem pārstāvjiem Latvijā, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu pārbūvi, apgrūtināja pārbūves tehnisko prasību izpratni un pārbūves procesu kopumā.

Attiecīgi, ieviešot jaunos grozījumus, noteikumu prasības būs skaidrāk interpretējamas un piemērojamas, kā arī klientiem un pārbūvētājiem tiks samazinātas izmaksas un administratīvais slogs, atzīmē ministrijā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Huļbergs 21.februāris 2024 11:45
8 0 Atbildēt

Csdd un teksts - “samazinātas izmaksas un administratīvais slogs“, ir nesavienojamas lietas.

Faktiski kā uguns ar ūdeni.

Onsis 21.februāris 2024 9:57
8 4 Atbildēt

Ceļu satiksmes noteikumos ir rakstīts, ka aizliegts mainīt gaismas (lukturus), bet katrs otrais vecais klams ir ar pašliktajām it kā dienas gaitas gaismām, un CP tupot krūmos ar radariem to neredz!

ZZZZ 21.februāris 2024 10:38
7 2 Atbildēt

Onsis man pašam gadījiens iekš auto dzīves. Daudzākus gadus pirms, eju apskati Nisan Xtrail 2005g modelim. Apskatnieks man saka, ka neizlaidīs TA jo redz lukturos gabarīti tādi zilgani. Jāpiebilst, tad tie LED vēl nebij aktuāli. Es mēms no šoka, Tā un tā, ir rūpnīcas, tādus tam liek...Labi ka otrs tāds arī zinošāks, atdzesēja to pirmo. Beigās piekāpās 🙈

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ginetta Akula - jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO) 4

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, - par diezgan lielām naudiņām. Lasīt vairāk

 

Iedzīvotāji vēja turbīnu tuvumā saņems kompensāciju (+ VIDEO) 12

Valdības apstiprinātie noteikumi, kas nosaka vēja parku attīstītājiem maksāt vietējai pašvaldībai un apkārtnes iedzīvotājiem ikgadēju kompensāciju, sākotnēji attieksies tikai uz tiem vēja parkiem, kuri pašlaik vēl ir projekta stadijā un nav nodoti ekspluatācijā. Lasīt vairāk

 

Nākamnedēļ Frankfurtē notiks izstāde auto nozares profesionāļiem “Automechanika Frankfurt”

No 10. līdz 14. septembrim norisināsies “Automechanika Frankfurt”, kas ir pasaulē lielākā auto nozares tehnoloģijām un pēcpārdošanas tematikai veltītā izstāde profesionāļiem. Izstādes tēma šogad ir “Braukšanas transformācija”, ņemot vērā pārmaiņas, kas šobrīd skar autobūves nozari. Lasīt vairāk

 

Latvijas auto žurnālistu komanda startēs “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensībās 2

No 20. Līdz 21. septembrim Panevēžas autodromā notiks “Enefit 24h EV race” elektroauto izturības sacensības. Tajās piedalīsies arī auto žurnālistu komanda no Latvijas, sacenšoties gan kopējā ieskaitē, gan arī atsevišķā - Baltijas mediju pārstāvju ieskaitē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti