Pilnveidoti noteikumi par transportlīdzekļu pārbūvi 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 20.februāris 2024 14:02

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus Transportlīdzekļu pārbūves noteikumos, kas paredz pilnveidot un papildināt prasības attiecībā uz transportlīdzekļu pārbūvi, tehniskās ekspertīzes procesu un pārbūves saskaņošanu.

SM norāda, ka jaunajos grozījumus precizēti, pilnveidoti un papildināti gadījumi, kad izmaiņas transportlīdzekļa konstrukcijā un/vai aprīkojumā nav uzskatāmas par pārbūvi.

Tāpat precizēta kārtība par pārbūves saskaņošanu un tehniskās ekspertīzes procesu, pilnveidoti transportlīdzekļu pārbūves veidi un galvenie konstruktīvie parametri, kā arī būtiskās tehniskās prasības transportlīdzekļu pārbūvei.

Vienlaikus grozījumos svītrotas atsevišķas tiesību normas, kā arī veikta noteikumu saturiska vienkāršošana un papildināšana.

SM arī skaidro, ka līdz šim tiesību akta redakcijā nebija definētas vairākas būtiskas tehniskās prasības, piemēram, saistībā ar motora maiņu, pārbūves saskaņošanu un vieglā plašlietojuma automobiļa, kravas automobiļa, autobusa vai piekabes pārbūvi par speciālo dzīvojamo transportlīdzekli.

Tādējādi līdz šim precīza tiesiskā regulējuma neesamība transportlīdzekļu īpašniekiem, transportlīdzekļu vadītājiem, komercsabiedrībām un transportlīdzekļu izgatavotāju pilnvarotajiem pārstāvjiem Latvijā, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu pārbūvi, apgrūtināja pārbūves tehnisko prasību izpratni un pārbūves procesu kopumā.

Attiecīgi, ieviešot jaunos grozījumus, noteikumu prasības būs skaidrāk interpretējamas un piemērojamas, kā arī klientiem un pārbūvētājiem tiks samazinātas izmaksas un administratīvais slogs, atzīmē ministrijā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Huļbergs 21.februāris 2024 11:45
8 0 Atbildēt

Csdd un teksts - “samazinātas izmaksas un administratīvais slogs“, ir nesavienojamas lietas.

Faktiski kā uguns ar ūdeni.

Onsis 21.februāris 2024 9:57
8 4 Atbildēt

Ceļu satiksmes noteikumos ir rakstīts, ka aizliegts mainīt gaismas (lukturus), bet katrs otrais vecais klams ir ar pašliktajām it kā dienas gaitas gaismām, un CP tupot krūmos ar radariem to neredz!

ZZZZ 21.februāris 2024 10:38
7 2 Atbildēt

Onsis man pašam gadījiens iekš auto dzīves. Daudzākus gadus pirms, eju apskati Nisan Xtrail 2005g modelim. Apskatnieks man saka, ka neizlaidīs TA jo redz lukturos gabarīti tādi zilgani. Jāpiebilst, tad tie LED vēl nebij aktuāli. Es mēms no šoka, Tā un tā, ir rūpnīcas, tādus tam liek...Labi ka otrs tāds arī zinošāks, atdzesēja to pirmo. Beigās piekāpās 🙈

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti