Ierobežos iespējas autopārvadājumos izmantot transportlīdzekļus ar VID uzliktu liegumu 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.februāris 2024 20:47

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredz ieviest ierobežojumus izmantot transportlīdzekļus, kuriem Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir reģistrējis liegumus.

SM norāda, ka ierobežojums izmantot transportlīdzekli, kuram VID ir reģistrējis liegumu, noteikts, lai novērstu transportlīdzekļa pārlikšanu uz citu komersantu vai pārvadājuma veidu.

Tāpat grozījumos papildinātas prasības transportlīdzekļiem, kurus atļauts izmantot pasažieru komercpārvadājumos ar taksometru vai vieglo automobili, nosakot, ka šos komercpārvadājumus veic ar pārvadātāja īpašumā vai turējumā esošu M1 kategorijas vieglo automobili, kuram nav reģistrēts VID piemērotais liegums.

Ministrijā skaidro, ka tādējādi tiktu risinātas problēmas pasažieru komercpārvadājumu jomā saistībā ar nodokļu nomaksas disciplīnu.

SM informē, ka precizētas normas attiecībā uz autoostu pakalpojumu maksu.

Lai Autotransporta direkcija (ATD) varētu izvērtēt autoostas sniegto pakalpojumu maksā, kas tiek segta no valsts līdzekļiem, iekļauto izmaksu apmēru un to veidu, Ministru kabinets noteiks autoostas pakalpojumu maksas saskaņošanai iesniedzamās informācijas apmēru un informācijas iesniegšanas termiņus, gadījumus un kritērijus, kādos ATD autoostas īpašniekam vai valdītājam neapstiprina un uzdod pārrēķināt autoostas pakalpojumu maksu.

Tāpat SM informē, ka turpmāk tiks noteikta administratīvā atbildība par kravas kabotāžas pārvadājumu veikšanu četru dienu laikā pēc pēdējā atļautā kravas kabotāžas pārvadājuma Latvijas teritorijā un par skaidru pierādījumu neiesniegšanu pārbaudes uz ceļa laikā par iepriekšējo starptautisko kravas pārvadājumu un attiecībā uz kabotāžas pārvadājumu kontroles dokumentu neesamību transportlīdzeklī vai to neuzrādīšanu pārbaudes uz ceļa laikā.

Vienlaikus plānots noteikt arī sankcijas par tahogrāfa izmantošanas prasību, ja tas nav atbilstoši kalibrēts vai tajā nav attēloti to valstu simboli, kurās transportlīdzekļa vadītājs sācis un pabeidzis ikdienas darba laikposmu, vai kuru robežas transportlīdzekļu vadītājs ir šķērsojis ikdienas darba laikposmā, pārkāpšanu.

SM norāda, ka grozījumi paredz noteikt arī administratīvo atbildību par transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanas deklarācijas uz Latviju neiesniegšanu vai nepilnīgu aizpildīšanu, kā arī par informācijas transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanas deklarācijā uz Latviju neatjaunināšanu vai neuzrādīšanu.

Ministrijā norāda, ka grozījumi salāgos normas ar Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumu, kurā jau nostiprināts princips, ka transportlīdzekļa lietošana ar mazāku oglekļa dioksīda (CO2) emisiju ir finansiāli izdevīgāka.

SM paredz, ka ierobežojuma noteikšana varētu rosināt izvērtēt autotransporta efektivitāti un stimulēt komercpārvadājumu ar taksometru sniedzējus izvēlēties videi draudzīgākus autotransporta līdzekļus ar mazāku CO2 izmešu daudzumu, tādējādi mazinot mazāk ekoloģisku autotransporta līdzekļu skaitu, kas sniedz sabiedriskas nozīmes pakalpojumus vai pastāvīgi atrodas ceļu satiksmē un ietekmē vides kvalitāti.
 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 23.februāris 2024 8:10
3 0 Atbildēt

Kā var pārreģistrēt auto transportu uz citu firmu, ja transportam ir VID liegums? Kurš te ir lohs? Un kā var izsniegt pārvadājumu licenci, ja uzņēmumam nav sava auto transporta? Un kurš tagad kontrolēs vai autobusam ir vai nav liegums? Varbūt vēl būs sods pasažierim, par braukšanu ar VID aizliegtu autobusu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti