Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.aprīlis 2024 13:28

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Briškens norādīja, ka SM nav ne mazāko šaubu par ceļu infrastruktūras nozīmi gan Latvijas attīstībā, gan starptautiskajā un reģionālajā savienojamībā, gan savienojamībā veselības, izglītības, drošības un ekonomikas konkurētspējas kontekstā.

"Šogad ir izdevies investīciju budžetu ceļu nozarē palielināt par 20 miljoniem eiro. Vienlaikus es apzinos, ka Latvijas autoceļu fonds ir nepietiekams jau daudzu gadu garumā," piebilda Briškens.

Ministrs atzīmēja, ka gaidāmajās valsts budžeta sarunās viņš iestāsies par to, lai autoceļu fondā būtu vairāk finansējuma un lai vairāk būtu pieejami fondu projekti.

Tāpat Briškens sacīja, ka SM turpina darbu pie lielajiem attīstības projektiem, piebilstot, ka pērn satiksmei izdevās atvērt Ķekavas apvedceļu, kas ir realizēts ar publiskās un privātās partnerības (PPP) modeli.

"Līdzīgu modeli mēs vēlamies piemērot arī pārējiem elementiem "Via Baltica" koridorā - gan Bauskas-Iecavas apvedceļam, gan tālāk Rīgas apvedceļa izbūvei. Ministrija ir sagatavojusi visu nepieciešamo dokumentāciju, lai varētu virzīties uz priekšu," sacīja Briškens.

Komentējot Salacgrīvas tilta pārbūves situāciju, Briškens norādīja, ka, ministrijai un nozarei sadarbojoties, ir izdevies atrast ātrus risinājumus, lai šāda veida Latvijas savienojamībai kritiskos infrastruktūras objektus varētu atjaunot maksimāli īsos termiņos.

"Salacgrīvas tilts ir nodots valsts īpašumā uz rekonstrukcijas laiku, un projektam ir finansējums. Faktiski šajā būvniecības sezonā esam gatavi uzsākt darbus," atzīmēja ministrs.

Viņš arī norādīja, ka viena no ministra prioritātēm ir satiksmes drošība, jo uz Latvijas ceļiem iet bojā četras reizes vairāk cilvēku nekā Zviedrijā un Norvēģijā. "Skaidrs, ka šāda situācija nav pieļaujama. Patlaban esam atraduši veidu, kā dubultot investīcijas ceļu investīciju sadaļā, kas ir saistīta ar drošības uzlabojumiem, tostarp sargājot mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus," viņš minēja.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien un piektdien, 19.aprīlī, VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) rīko ikgadējo Latvijas ceļu nozares konferenci. Konferences pirmā diena ir veltīta satiksmes drošībai un ar to saistītiem jautājumiem, savukārt konferences otrā diena būs veltīta kvalitātes un tehnoloģiju jautājumiem.
 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 18.aprīlis 2024 16:15
1 0 Atbildēt

Kā tad tā. Cilvēki neatkārīgajā Latvijā iet/bojā (neatkarīgi ne no kā) jau kādu 33šo gadu, bet te pēkšņi ierodas šāds Briškens un tagad grib ieviest infra struktūru.Vai mums to vajag un ko tas (Briškens) mums dod. Hmm.

Atsevišķas tautības reku piem principā nenodarbojas ar pievilkšanos pie stieņa- jo tas viņiem neko nedod.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 

Mitsubishi modernizējis krosoveru ASX (+ FOTO)

Reizē ar platformas brāli Renault Captur, modernizācijas procesam cauri gājis arī Mitsubishi ASX. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti