Edgars Džeriņš: Kas jāzina motocikla vadītājam, ja aptur ceļu policija 147

 
Edgars Džeriņš speciāli iAuto | 22.septembris 2014 13:02

Mūsdienās diemžēl ir iespējams, ka, vadot motociklu saskaņā ar CSN prasībām un neko nepārkāpjot, var saņemt sodu EUR 1 200,00 - 1 400,00 UN 4 gadu tiesību atņemšanu, UN 15 diennaktis administratīvo arestu, UN vēl 8 soda punktus uz 5 gadiem.

Tā pirms gada gandrīz gadījās motociklistam J.D., kuram policija sastādīja nepamatotu administratīvā pārkāpuma protokolu par bēgšanu no policijas un protokolu par braukšanu pie aizliedzošā luksofora signāla.

Jāatzīmē, ka J.D. nebija neviena pārkāpumu uzskaites punkta un iepriekšējo sešu gadu laikā nebija izdarīts neviens pārkāpums ceļu satiksmē. Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas 2013.gada 06.septembra spriedumu lietā Nr.130063013 tika konstatēts, ka J.D. nav bēdzis no policijas (spriedums stājās spēkā 20.09.2013., jo policija to nepārsūdzēja). Ne vainīgais policists Mareks Dagilis, ne policija nav pat atvainojušies J.D. par to, ka J.D. mēnesi nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un motocikls šo laiku rūsēja maksas stāvvietā (atgrieza bez maksas). Arī otrajā lietā par braukšanu pie luksofora aizliedzošā signāla tiesa J.D. attaisnoja ar Rīgas pilsētas centra rajona tiesas 2014.gada 27.janvāra spriedumu lietā Nr 1-27038513/7 un Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģijas 2014.gada 30.maija spriedumu lietā Nr 1-27002614/7.

J.D. nonāca šajā neapskaužamajā situācijā, jo policijas darbinieks M.Dagilis nav papūlējies iepazīties ar CSN 68.punktu, kurā noteikta transportlīdzekļu apturēšanas kārtība. Ja policija stādina personu, bet vadītājs neapstājas, tad par to ir paredzēts brīdinājums vai naudas sods EUR 15,00 saskaņā ar LAPK 149.5panta ceturto daļu. Ja policija panāk vadītāju un pa skaļruni vai ar zizli/roku no policijas transportlīdzekļa stādina vēlreiz, bet vadītājs neapstājas, tad tā jau ir bēgšana (LAPK 149.5panta piektā daļa), par kuru ir paredzēts bargākais transportlīdzekļu vadītājiem piemērojamais sods (tāds pats kā par braukšanu narkotisko vielu ietekmē vai alkohola reibumā virs 1,5 promilēm). Šajā notikuma vietā ar mobilo telefonu nofilmētajā video M.Dagilis skaidro, ka viņš 2 sekundēs zizli var pagriezt 10 reizes un katrs apgrieziens ir viena stādināšanas reize.

Taču patiesībā viena stādināšanas reize, neatkarīgi no zižļa apgriezienu skaita, beidzas tad, kad transportlīdzeklis ir pabraucis garām stādināšanu izdarošajam policistam un turpina kustību. Šāds viedoklis jau iepriekš vairākkārtīgi izteikts tiesu praksē (piemēram, ar Administratīvā apgabaltiesas 2009.gada 5.februāra spriedumu lietā Nr.1051608/17 tika izbeigta identiska lieta pret motociklistu G.S.). Patiesībā J.D. netika stādināts pat vienu reizi, jo policists tikai skrēja no pretējās brauktuves puses pāri vairākām joslām (kas ir aizliegts Valsts policijas 2010.gada 22.februāra noteikumu Nr.5 75.2.punktā) stādināt priekšā braucošo motociklistu, kurš paspēja nākošo luksoforu šķērsot pie atļaujošā signāla, bet J.D. apstājās pie luksofora sarkanās gaismas. M.Dagilis satrakojās, jo domāja, ka aizbraukušais motociklists ir J.D. paziņa.

Interesanti, ka šajā gadījumā policijas automašīna bija aprīkota ar videokameru. LR IeM Valsts policijas 2010.gada 22.februāra noteikumu Nr.5 “Dienesta pienākumu izpildes organizācija un kontrole sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un satiksmes uzraudzības jomā" 101.punkts nosaka, ka: "Videosistēmu ieslēdz, uzsākot dienesta pienākumu izpildi, un to aizliegts izslēgt visa patrulēšanas laikā līdz dienesta pienākumu izpildes beigām." Tiesā M.Dagilis nespēja paskaidrot, kāpēc šajā gadījumā nebija ieslēgta videokamera un tiesai nav pieejams videoieraksts (vienīgais objektīvais pierādījums).

Dažreiz arī tiesa neiedziļinās, vai ir notikušas vismaz divas stādināšanas saskaņā ar CSN 68.punktu, pēc kā tiek piemēroti šie bargie sodi. Par laimi dažreiz šo kļūdu ir iespējams novērst apelācijas instancē (piemēram, ar Vidzemes apgabaltiesas 2011.gada 13.decembra spriedumu lietā Nr.111014511 izbeigta lietvedība pret autovadītāju E.M., kur videoierakstā bija skaidri redzams, ka nekāda bēgšana nenotika). Dažreiz policisti apzināti safabricē ziņojumus, lai atriebtos motociklistam par to, ka nepaspēja pieskriet pie ceļa un ar savlaicīgām saprotamām kustībām viņu stādināt (piemēram, ar Administratīvās apgabaltiesas 2009.gada 14.aprīļas spriedums lietā Nr.P131063308 izbeigta lietvedība pret motociklistu M.M., balstoties uz matemātikas un fizikas likumiem. Te pāris interesanti aprēķini. Šajā lietā policisti bija uzrakstījuši melīgus ziņojumus, ka viņi pamanīja motociklu, kurš brauca ar ātrumu 107 km/h, bet nepaspēja ar zizli apturēt, atrodoties uz Ventas ielas aptuveni 30 m no Lielirbes ielas. No Ventas ielas līdz Ventspils ielai ir 308 m, kur policisti apgalvo devuši pirmo norādījumu apturēt motociklu. Taču, braucot ar 107 km/h, motocikls nobrauc 29,66 metrus sekundē. Kamēr policists devās uz savu veco VW Passat ar 1.8 l motoru, iedarbināja to, aizbrauca līdz Lielirbes iela un pārliecinājās, ka neviens neietrieksies sānos, pagāja vismaz 10 sekundes, pa kurām motocikls jau atradās minētajā krustojumā. Tagad policistiem bija jāuzņem 100 km/h, kas vēl prasīja šim modelim 11,4 s. Tāpēc pilnīgi izslēgta ir iespēja, ka policisti jau 300 metros panāca lielā ātrumā braucošu motociklu. Te arī ir minētie matemātikas un fizikas likumi, kurus policisti nezināja, uzsākot rakstīt ziņojumos melus).

Nedaudz par videoierakstu iznīcināšanu, lai policisti objektīvus pierādījumus varētu aizstāt ar subjektīviem ziņojumiem. Pēc 2 lietām 2007.gadā es vairs neesmu redzējis nevienu videoierakstu ar motociklista bēgšanu (atrunas visdažādākās - tehnisku iemeslu dēļ, nepaspējām ieslēgt, notrūka vads, nevarējām ieslēgt, aizsala bagāžnieks u.tml.). Ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 2007.gada 13.septembra lēmumu lietā Nr.P-129136207/9 tika izbeigta lietvedība pret motociklistu M.R., bet ar Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas 2007.gada 30.jūlija lēmumu lietā Nr.P131056807 pret A.G. Šeit ir vienas lietas video.

Abas lietas tika izbeigtas tāpēc, ka videoieraksti (kaut ar likvidētu skaņu) pierādīja, ka pa skaļruni netika dots neviens rīkojums apturēt motociklu (pretēji ziņojumos sarakstītajiem meliem). Tas pierādījās ļoti vienkārši. Pirmkārt, ierakstā redzami burti SRN nozīmē sirēnas ieslēgtas. Kad ieslēdz ruporu, sirēnas izslēdzas un pazūd SRN uzraksti. Otrkārt, videoieraksti parādīja, ka vietās, kur it kā doti rīkojumi, motocikls atradās pārāk lielā attālumā (turklāt vējš, ķivere, izpūtējs samazina dzirdamību).

Pēc 2007.gada visi videoieraksti tiek iznīcināti, lai šīs lietas neviens neredzētu, videoierakstus aizstājot ar policistu ziņojumiem. Lūk, piemērs no šobrīd notiekoša procesa, kā policisti fabricē bēgšanas lietas. Mūsu rīcībā ir policijas auto foto, kur redzams, ka policijas auto priekšā ir videoreģistrators, bet aizmugurē stacionārā kamera. Apsūdzētajai personai tika draudēts, lai atzīst vainu, jo viss ir nofilmēts. Taču uz tiesu atnāca vēstule, ka nekāda filmēšana netika veikta. Apsūdzētais I.K. savu vainu neatzina un protokolam tika pievienots viens ar roku rakstīts policista ziņojums (protokolā ir vārds vienskaitlī "ziņojums"). Tiesā pēkšņi parādījās 2 ar datoru rakstīti dokumenti - policistu J.Kitova un I.Konovalova ziņojumi.

Te nav jābūt ekspertam, lai redzētu, ka abi dokumenti ir pilnīgi identiski un viena autora darbs, nomainīti tikai policistu vārdi. Taču iedziļināsimies tekstā. Policisti tiesā liecināja, ka a/m Hyundai ārpus apdzīvotas vietas brauca ievērojami virs 100 km/h vietā, kur atļauts ar 90 km/h. Pieņemsim, ka a/m Hyundai brauca ar ātrumu 130 km/h, tad 1 sekundē tiek nobraukti 36,11 m. Policijas a/m ātrums ir 90km/h, kas nozīmē, ka viņu transportlīdzeklis 1 sekundē nobrauc 25 m. Līdz ar to, abi transportlīdzekļi brīdī, kad pabrauca viens otram garā, attālinājās ar kopējo ātrumu 220 km/h, kas pārvēršot metros ir 61.11m/s. Policijas transportlīdzeklim, lai sāktu dzīšanos pakaļ minētajam transportlīdzeklim Hyundai Santa FE vajadzēja apstāties, lai veiktu apgriešanos pretējam braukšanas virzienam, un uzņemt ātrumu. Visa šī manevra laikā Hyundai Santa FE attālinājās no policijas transportlīdzekļa ar minētajiem 36.11m/s. Līdz ar to, paejot vismaz 15 sekundēm, attālums starp abiem transportlīdzekļiem bija aptuveni 500m.

Ziņojumā rakstīts, ka policija piebrauca pie a/m Hyundai, kad tā bija apstājusies, vadītājs izkāpis ārā, attaisījis bagāžnieku un izkrāmēja kastes. Līdz ar to no sastapšanās brīža līdz abu auto apstāšanās brīdim policijas darbinieki bija tik lielā attālumā, ka viņiem nebija iespēja ar zizli vai pa skaļruni stādināt. Abos ziņojumos ir ierakstīta identiska frāze: "Vairākkārtēji pieprasīju norādot HYUNDAI SANTA FE vadītājam apturēt transportlīdzekli uz ko vadītājs nereaģēja un turpinot ignorēt manas vairākkārtīgās prasības, kā arī operatīvā transportlīdzekļa zilās un sarkanās bākugunis, kā arī skaņas signālu". Paanalizēsim šo frāzi. Policisti ar dienesta a/m Volvo ar manuālo kārbu veic pakaļdzīšanos lielā ātrumā. Vienam no policistiem ir jāskatās uz ceļu, jāstūrē, jāpārslēdz ātrumi. Tiesā policisti liecināja, ka visu laiku pa rāciju ziņoja dežūrdaļai par maršrutu. Arī ruporam ir sava vadības pults, kura jāpaņem rokā un jāspiež poga. Tātad šīm 4 ierīcēm ir vajadzīgas 4 rokas. Tātad abi policisti nekādi nevarēja vienlaicīgi veikt stādināšanu. Identiskās frāzes ziņojumos pierāda, ka viens no viņiem melo. Savukārt iepriekšminētie aprēķini un fakti pierāda, ka melo abi policisti. Tieši tāpēc ziņojumi ir vienādi, lai vēlamo uzdotu par esošo un starp policistu teikto nebūtu pretrunas.

Labākajā gadījumā šajā lietā varētu runāt par bēgšanu sadzīviskā izpratnē, līdzīgi kā klasiskajā Eldara Rjazanova 1966.gada krievu filmā „Берегись автомобиля” Ģetočkins redzēja spogulī milici un zināja, ka seko tieši viņam. Taču filmā notika bēgšana sadzīviskā izpratnē – Ģetočkins bēg, bet milicis brauc no aizmugures. Taču juridiski tā nebija bēgšana, jo milicis nevienu reizi nedeva rīkojumu apturēt a/m Volga saskaņā ar CSN 68.punkta prasībām.

Vēl piebilde, ka abi policisti nezina CSN noteikumus, jo saskaņā ar CSN 40.punktu zilās bākugunis un skaņu signāls nenozīmē, ka kādam auto ir jāaptur. CSN 41.punkts sarkanās bākugunis paredz tikai kolonnu pavadīšanai. Neviens no ziņojumos minētajiem šiem apturēšanas veidiem nav minēts CSN 68.punktā kā apturēšanas metode.

Nobeidzot tiesu prakses apskatu, kādā salīdzinoši svaigā spriedumā ātruma pārkāpuma lietā apelācijas instances tiesa visnotaļ pamatoti attaisnoja motociklistu, cita starpā pasakot baltu patiesību, ka ziņojumi ir tikai policistu subjektīvais viedoklis (sniedzot izvērstu pamatojumu kāpēc tiesa apšauba ziņojumu ticamību. Tāpat izsakot neizpratni, kāpēc netika veikt videoieraksts) - Latgales apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas 2013.gada 27.decembra spriedums lietā Nr.112025613.

Lieki piebilst, ka policisti nevienā gadījumā netika sodīti, jo Iekšējās drošības birojs vienmēr izbeidz izmeklēšanu, balstoties tikai uz pašu apsūdzēto policistu ziņojumiem, kā arī pat nenoskatoties videoierakstus par pretējo lietās, kurās tie ir. Šī patvaļa un visatļautība arī diemžēl noved pie tā, ka notiek tādi gadījumi kā Jēkabpilī, kur policisti šauj policistus, bet apbalvotais gada policists pēc tam nogalina ieslodzīto. Tāpēc jābūt modriem. Ņemot vērā iepriekš teikto, ir svarīgi zināt šīs lietas un no pirmā brīža rīkoties pareizi, lai nesarežģītu lietu un nemazinātu cerības uz pozitīvu iznākumu (piemēram, apjucis vadītājs paraksta administratīvā pārkāpuma protokolu, nezinot un nenorādot, ka tam nepiekrīt).

Kas drīkst apturēt motociklu?

Motocikla apturēšanu drīkst veikt tikai likumā noteiktās personas. Ikdienas ceļu satiksmē tā parasti ir tikai policija (t.sk. pašvaldības policija, kurai ir ierobežotas tiesības sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu par CSN pārkāpumiem). CSN 8.pkt. nosaka: „... personām, kuras uzrauga ceļu satiksmi, uz ceļa jebkurā diennakts laikā jābūt labi saredzamā attiecīgā formas tērpā ar gaismu atstarojoša materiāla elementiem un ar atšķirības zīmi, jābūt klāt dienesta apliecībai.”

Kā drīkst apturēt motociklu?

Motocikla apturēšanu drīkst izdarīt tikai CSN 68.pkt. noteiktajos veidos:
(1) ar horizontāli vērstu zizli vai roku, atrodoties uz (pie) brauktuves vai no policijas t/l;
(2) ar skaļruņa palīdzību no policijas t/l.

Operatīvo t/l zilās bākugunis un skaņu signāls ir domāti uzmanības piesaistīšanai (CSN 40.pkunkts). Sarkanās bākugunis ir domātas tikai kolonnu pavadīšanai (CSN 41.punkts), nevis stādināšanai. CSN 68.punkts neparedz tādu stādināšanas veidu kā sarkanās bākugunis. Gadījumi, kad stādināšana notiek ar bākuguņu un skaļruņa palīdzību, ir tikai CP nezināšana. Turklāt policistam stādināšana jāveic ar savlaicīgām un saprotamām kustībām. Ir gadījumi, kad policists no krūmiem izskrien brīdī, kad t/l pabraucis garām, vai skrien uz Jūrmalas šosejas 3.joslu, radot satiksmei bīstamas situācijas un nesapratni autovadītāju vidū. Nereti pēc šādām situācijām, kur vadītājs nemaz neredzēja policistu, tiek uzsākta vajāšana un pat lietvedība par bēgšanu no policijas līdzīgi kā ievadā minētajam vadītājam.

Kur nedrīkst apturēt t/l?

Saskaņā ar Valsts policijas 22.02.2010. noteikumi Nr.5 „Dienesta pienākumu izpildes organizācija un kontrole sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un satiksmes uzraudzības jomā” (noteikumi Nr.5) 75.2.pkt. prasībām policijai aizliegts: „apturēt t/l vietās, kur aizliegts apstāties un stāvēt (...), krustojumu robežās un citās bīstamās vietās, kas var apdraudēt ceļu satiksmes drošību, kā arī apturēt t/l no pretējās kustības joslas, ja ir divas un vairāk kustības joslas vienā virzienā ... .” Saskaņā ar CSN 10.punktu policijai aizliegts radīt satiksmei bīstamas un traucējošas situācijas. Kā katrs var novērot ikdienā, tad CP diemžēl sistemātiski un masveidā pārkāpj šīs prasības.

Kā jārīkojas policijai pēc motocikla apturēšanas?

Noteikumu Nr.5 78.pkt. nosaka: „Pēc t/l apturēšanas norīkojums nekavējoties pienāk pie t/l vadītāja, sasveicinās, palūdz attiecīgā t/l vadīšanai nepieciešamos dokumentus un izskaidro t/l apturēšanas iemeslu. Pēc t/l vadītāja pieprasījuma nosauc savu amatu un uzvārdu, kā arī uzrāda dienesta apliecību.”

Ja policijas darbinieks nenosauc apturēšanas iemeslu, savu amatu un vārdu, tad vadītājam ir tiesības to paprasīt. CSN 9.pkt. nosaka: „T/l vadītājam ir tiesības uzzināt viņa vadītā t/l apturēšanas iemeslu, kā arī tās amatpersonas vārdu, uzvārdu un amatu, kura to apstādinājusi.”

CSN 35.pkt. uzskaita dokumentus, kuriem jābūt klāt un jāuzrāda policijas darbiniekam pēc pieprasījuma (galvenokārt vadītāja apliecība un t/l reģistrācijas dokumenti). Saskaņā ar LAPK 149.4p. pirmā daļa par šo dokumentu klāt neesamību var piemērot sodu – brīdinājumu vai naudas sodu EUR 3,00 apmērā (te nevajadzētu jaukt vadīšanas tiesību neesamību ar aizmiršanu paņemt vadītāja apliecību).

Kādos gadījumos drīkst apturēt motociklu?

Kādā tiesas spriedumā precīzi uzskaitīti gadījumi (likuma „Par policiju” 12.p.), kādos drīkst apturēt t/l :
„... policijas darbiniekam tiesības apturēt t/l likumā ir paredzētas divos gadījumos:
1) pēc Valsts policijas vai teritoriālās policijas pārvaldes priekšnieka norādījuma plānotu pasākumu izpildes laikā, lai aizturētu meklēšanā izsludinātas personas un t/l vai atklātu t/l vadītājus, kuri vada t/l alkohola reibumā, narkotisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē vai bez t/l vadīšanas tiesībām;
2) ir pamats domāt, ka t/l vadītājs pārkāpis ceļu satiksmi reglamentējošo normatīvo aktu prasības vai t/l tiek izmantots likumpārkāpuma izdarīšanā.”
Tiesa šajā spriedumā pamatoti norāda, ja ir jāpastāv objektīvam un redzamam pamatam, lai t/l apturētu. Līdz ar to tradicionālā apturēšana dokumentu pārbaudei ir pretlikumīga. Apšaubāma ir Latvijā praktizētā reidu prakse, jo autora rīcībā ir pierādījumi tam, ka pavēles par reidiem tiek izdotas katru mēnesi uz visu nākamo mēnesi tādējādi pārkāpjot likumā ietverto mērķi.

Kā rīkoties, ja tiek sastādīs administratīvā pārkāpuma protokols?

1. Ir gadījumi, kad policija sastāda protokolu par nenotikušu pārkāpumu nezināšanas, kļūdīšanās vai kādu citu iemeslu dēļ. Tāpēc vienmēr pirms parakstīšanas visu rūpīgi izlasiet.

2. Motocikla vadītājam ir tiesības neparakstīt protokolu. Tādā gadījumā policija izdara attiecīgu atzīmi protokolā. Taču pareizāk ir parakstīt protokolu ar norādi, ka tam nepiekrīt, jo neparakstīšanas gadījumā protokola kopija vadītājam netiek izsniegta (pēc tam var parādīties protokolā papildu pārkāpumi, liecinieki u.tml., kas nebija notikuma brīdī). Neparakstīšana neietekmē protokola spēkā esamību.

3. Motocikla vadītājam ir tiesības protokolam pievienot paskaidrojumus un piezīmes. Ja vadītājs nepiekrīt protokolam, tad protokola parakstīšanas brīdī protokolā vismaz jāieraksta "protokolam nepiekrītu". Jāatceras, ka protokola parakstīšana bez iebildumiem un piezīmēm vēlāk pamatā tiek traktētā kā piekrišana protokolā norādītajam pārkāpumam.

4. Ja vadītājs nepiekrīt protokolā norādītajam, tad protokola var ierakstīt īsu paskaidrojumu. Ja raksta izvērstus paskaidrojumus, tad protokolā minētajā vietā noteikti jānorāda, ka sīkāki paskaidrojumi pielikumā, jo paskaidrojumu veidlapas mēdz pazust, ja to esamība nav norādīta pašā protokolā. Tad policijai ir jāiedod paskaidrojumu veidlapa.

5. Policijai noteikti jāprasa norādīt lieciniekus attiecīgā sadaļā, ja tādi ir. Dažreiz policija to atsakās darīt. Tad liecinieki obligāti jānorāda paskaidrojumā.

6. Ar personas tiesībām var iepazīties protokola otrā pusē. Personas tiesības šajā gadījumā ir gan pašai, gan ar aizstāvja palīdzību iepazīties ar visiem lietas materiāliem, nokopēt tos, piedalīties lietas izskatīšanā, sniegt paskaidrojumus, izteikt lūgumus, kā arī pārsūdzēt lietā pieņemto lēmumu u.c. LAPK 260.pantā noteiktās tiesības.

7. Ja persona, kuru sauc pie administratīvās atbildības, neprot valodu, kurā notiek lietvedība, šai personai ir tiesības lietot tai saprotamu valodu, kā arī izmantot tulka pakalpojumus.

8. Ļoti svarīgi protokola sastādīšanas brīdī ir savākt visus maksimāli iespējamos pierādījumus. Jānorāda visi liecinieki (piemēram, pasažiera vai līdzbraucēju citu motociklistu vārdi). Jāsaglabā Go Pro vai līdzīgu iekārtu ieraksti, ja tādi ir. Personai ir tiesības filmēt vai savādāk fiksēt visas policijas darbības protokola sastādīšanas laikā. Ja tuvumā pie kādas ēkas ir videonovērošanas kameras, tad vajadzētu uzrakstīt iesniegumu par ierakstu saglabāšanu līdz tiesas pieprasījuma par ieraksta izsniegšanu.

PS: Vajag vienmēr atcerēties, ka ievērojami pārsniedzot braukšanas ātrumu, kas nepiepūloties ir izdarāms ar jebkuru 1000 cc baiku pirmajā ātrumā, policisti nekad nepaspēs no slēpņa pieskriet pie cieņa un nomērīt ātrumu. Tad sāksies pakaļdzīšanās un bēgšanas lietas fabricēšana ir garantēta!

 
Visi komentāri
 
Paldies Džeriņa k-gam! 22.septembris 2014 14:29
153 89 Atbildēt

Viens labs savas jomas speciālists. Policija strādā slikti,tas nav nekāds jaunums,bet vsm ir kāds kas viņu nesmukumus izliek gaismā.

aizejošais 22.septembris 2014 14:34
234 44 Atbildēt

Tātad ļaunie policisti, kas tā vien uzglūn nevainīgajiem motociklistiem?

...nu nu...

fedja 26.aprīlis 2015 7:43
0 0 Atbildēt

Dolbaj

izrādās 22.septembris 2014 14:51
92 17 Atbildēt

policijas meļi pat matemātiku skolā nav apguvuši

nu 22.septembris 2014 15:26
5 6 Atbildēt

ja policistiem maksā par melošanu, tad matemātiku apgūt nav obligāti, ja par to nepiemaksā

eseris 24.septembris 2014 15:09
0 2 Atbildēt

NĒ, skaitīt ,reizināt un dalīt viņi iespējams ka prot, bet nejēdz to pielietot. Tas raksturīgi "izvilktajiem" trijnieciņiem

ak 22.septembris 2014 15:12
6 9 Atbildēt

Es gan ar moci šobrīd nebraucu, taču agrāk braucu, nu velāk, iespējams, atkal braukšu. Vērtīgi bija izlasīt.

pats 22.septembris 2014 15:21
19 19 Atbildēt

no pieredzes ;no desmit tikai viens CP ir godīgs .

Šoferis 22.septembris 2014 15:26
11 6 Atbildēt

Nevar jau nolikt visus CP, jo starp viņiem ir arī īsti goda vīri. Bet par to video ierakstu pazušanu gan ir taisnība, cik esmu prasījis, nekad nav un ir tikai ziņojumi, kuri pievienoti kaut kad vēlāk, nevis uzreiz pie protokola, notikuma vietā! Bet ja slēpj video, tad tā lieta nav tīra.

Bet par video runājot, nu kādam gan ambālim jābūt, lai nemanītu, ka CP ekipāža pielipusi pie astes!?

Edgars_Dzerins 22.septembris 2014 16:56
4 15 Atbildēt

Par redzamību. Baikiem spoguli var noregulēt 2 veidos - lai tajos var redzēt sēžus vai guļus. Kad brauc trasē, tad guļ uz baika, bet pilsētā pārsvarā sēž. Ja noregulēts gulēšanai, tad sēžus redz tikai zemi. Un otrādi - tikai debesis!

iAuto 22.septembris 2014 17:37
6 2 Atbildēt

Zināšanai: Apstiprinu no iAuto puses, ka ar šo lietotājvārdu raksta šīs ziņas autors un jurists Edgars Džeriņš

Obelix 23.septembris 2014 8:24
15 1 Atbildēt

Nu trasē jau policisti reti ganās.. bet pilsētas ielās braucot pienākas gan noregulēt spoguļus katru reizi. Var jau būt, ka CSN nav rakstīt ka tas jādara katru reizi, bet ja nu kāds cits mocis sadomā apdzīt? Paskaties divreiz...

Kanibaals 24.septembris 2014 0:54
6 1 Atbildēt

Secinājums:spoguļus močiem var noregulēt vienreiz, VIENREIZ

Arnis 27.septembris 2014 0:18
2 0 Atbildēt

Automašīnai spoguli var noregulēt divos veidos - atkarībā no konstrukcijas, ar roku vai elektriski. Neatkarīgi no tā, kā regulēt spoguļus, autovadītāji tos parasti sagroza tā, lai redzētu aizmugurē un blakus notiekošo, nevis debesis vai zemi. Varbūt motocikliem nav atpakaļskata, bet debesuskata spoguļi?

dzelzs loģika 22.septembris 2014 15:37
6 8 Atbildēt

ja moci vai auto pēc pirmās stādināšanas policisti vairs nevar noķert un stādināt vēlreiz, tad izrādās, ka nav bēgšanas... un tāpēc jau arī raksta tos melīgos ziņojumus, un tiesas pēc tam vēl tos melīgos spriedumus, ka policistiem jau nav nekāda iemesla neticēt...un viss notiek kā tādā prastā m*uku mājā jeb ķēķī...

REXX 22.septembris 2014 15:39
29 4 Atbildēt

Protams, ir daudz nepilnību, arī likumos. Neaizstāvu policistus, kuri "noformē" protokolus, kā pašiem vajag.

Bet kaut kā, +/- likumīgi ar klaji bezkaunīgiem pārkāpējiem ir jācīnās. Galvenais, lai metode ir iedarbīga. Kamēr pārkapējs nav sabojājis dzīvi jums vai jūsu tuviniekiem, tikmēr ir policisti slikti, piesienas par neko, utt. Kad notiek avārija, kur kāds šitāds pārgudrelis ar 170 km/h ieliek otram aizmugurē, jo policists ar 1.8 pasātu vienkārši netiek līdzi, lai likumā paredzētajā kārtībā pārkapeju apturētu (un varbūt līdz ar to novērstu apdraudējumu "miermīlīgajiem iedzīvotajiem), tad nu visi bļauj- ko tad policija, kapēc šitos neizķer....

DoH 22.septembris 2014 15:52
19 2 Atbildēt

Par to Hundaju pilnīgs breds. Uz šosejas bieži vien CP nāk pretīm un pārkāpējs. Volviķis vnm smuki ampet ripā un panāk. Jav vajadzīgas vienlaikus četras rokas. pa rāciju ziņo viens, pa mķugaļņiku otrs. Vai viens pa rāciju, tad pa maķugaļņiku

Edgars_Dzerins 22.septembris 2014 15:57
10 23 Atbildēt

Tad vajag izlasīt abus ziņojumus, jo abi apgalvo, ka viņi katrs darīja šīs visas lietas! Ja viņi nemelotu, tad, protams, viens brauc, bet otrs darbojas ar rāciju un ruporu.

LMT 22.septembris 2014 16:03
22 13 Atbildēt

Jā, Edgaram ir jāmet alkohols pie malas!

Edgars_Dzerins 22.septembris 2014 16:58
16 6 Atbildēt

Es nereaģēju uz komentiem, kuru autoriem nav saprašanas un nespēj pamatot savu viedokli. Taču es nepīpēju, nedzeru un narkotikas nelietoju! Un tev neiesaku!

Pļurkt 22.septembris 2014 18:42
5 4 Atbildēt

Neņem pierē! Šajā vitnē ir kāds bariņš, kas visu savu apzināto mūžu uzvedas kā narkotikas sarijošies, bet i-auto admini jau 2. paaudzē viņus laukā nemet!

iAuto 22.septembris 2014 21:32
1 0 Atbildēt

Kāpēc LMT būtu jābano? Man arī vairākas lietas par bagātvāģiem ir vairāk kā apnikušas, bet tas nevar būt par iemeslu banošanai! Kas tad ir tajā bariņā?

LMT 23.septembris 2014 20:44
0 0 Atbildēt

Tieši tā, mani nevajag banot. Par nabagvāģiem visiem ir piegriezies un mazizglītotais iauto lasītājs gan jau ka arī šo to ir sapratis. Nākotnē izdomāšu ko gudrāku!

LMT 22.septembris 2014 19:12
14 4 Atbildēt

Vai tad Tu neesi tas aktīvists, kuram par dzeršanu noņēma tiesības?

Juris 22.septembris 2014 22:46
5 12 Atbildēt

Tu Džeriņa k-gu sajauci ar bijušo izglītības ministru Ķīli!:)

Andris 22.septembris 2014 17:10
3 5 Atbildēt

Tā gadās, ja policija pieņem darbā melīgus un zaglīgus cilvēciņus.

zoneklub 22.septembris 2014 17:45
3 4 Atbildēt

menti ir VELNI.

s 22.septembris 2014 18:07
21 3 Atbildēt

He , nu pārsūdzēt var visko...bet fakts ir ka motociklist brauca ar 140...pēc tam brīnās kāpēc iet bojā motociklisti...jābūt kaut kādai pieklājībai, ja lūdz apstāties kārtībsargs apstājies varbūt aprunāsies ar motociklistu un būs ok...

herosss 22.septembris 2014 18:12
1 1 Atbildēt

Tiesības ir jāuzrāda,vai pēc pieprasījuma jādod pol. rokās?

Edgars_Dzerins 22.septembris 2014 18:34
8 3 Atbildēt

Jāiedod rokās, šis punkts CSN sen grozīts. Par to drīz būs raksts.

Janka 22.septembris 2014 18:12
17 16 Atbildēt

vot visvairaak man tracina ka policitsa teiktjam nav pamata neticēt jo viņš neesiet ieinteresēts, lielākais BS ever... skaidrs ka ja mocis aizmauc garām tā ka ments tik knapi aci paspēja pamirkšķināt tad skaidrs ka viņam cepiens uz vadītāju nepajokam, tāpat kā uz mani uzcepās un protokolu neparko sarakstīja - tuvās gaismas neesot bijušas ieslēgtas .. kā tad ka tik ne ar es protams pierādīt neko nevaru bet 100% safavricēts jo auto ir automātiskās dienas gaismas kas deg nonstopā... tas tikai tāpēc ka viņi mani apturēja un es pieprasīju apstādināšanas iemeslu kuru nevarēja nosaukt tad es draudēju ar tiesu par nepamatotu apstādināšanu tad šis saka ka man gaismas nedega, nu tad ja tiešām nedega tad tak uzreiz to būtut teicis... un pasak vēl ka ments nav ieinteresēts šajā situācijā ieriebt... Vaiŗāk šitādus rakstus par tiem mudakiem...

iuz 23.septembris 2014 15:55
8 6 Atbildēt

zini, tādiem ķēmiem kas principā lecas, ne to vien vajadzētu izrakstīt. WTF? Labāk lai 10x apstāda, dokumentus un visu citu pārbauda. Nekā kārtējais kretīns pie stūres alko vai kādā citā reibumā, bezatbildīgs vecāks, kuru bērni vāļājas auto salonā, zagts auto aizbrauc tālēs zilajās utt. Ja lecies, tātad ir ko slēpt. Latvietis laikam nezin kas ir pieklājība.

aansis 26.septembris 2014 12:09
4 5 Atbildēt

Domāju, ka tavā dzīvoklī derētu veikt kratīšanu vismaz reizi mēnesī. Nu tā - profilaksei, līdz brīdim kamēr saproti, ar ko atšķiras tiesiskas metodes no piolicejiskām.

GB12 22.septembris 2014 18:19
21 3 Atbildēt

Man tā arī neviens nav atbildējis uz jautājumu, ko esmu šeit neskaitāmas reizes uzdevis - kāpēc man neviens policis nav mēģinājis piešūt neesošus pārkāpumus?

guntis 22.septembris 2014 18:30
14 0 Atbildēt

Man ar tā nav bijis!

Edgars_Dzerins 22.septembris 2014 18:41
11 15 Atbildēt

Tad ir pienākus tā laimīgā diena!:) Rakstā minētais J.D. man ir labi pazīstams un līdz šim incidentam arī man uzdeva šādus jautājumus (iepriekš nebija neviena pārkāpuma, neviena punkta). Pienāca pirmā reize. Taču pāris dienās pabeigšu rakstu, pēc kura nekad vairs neuzdosi šo jautājumu - piemēram, cilvēks dzīvo un strādā Vācijā, bet viņam noformē protokolu par braukšanu dzērumā Latvijā. Vēl viens spriedums būs publicēts, kur čalis nozaudē apliecību, bet kāds ar viņa apliecību dzērumā ietriecas PP autiņā. Ne PP, ne CP nepamana, ka tas nav tas cilvēks. Tikai apelācijas instancē, noskatoties medicīniskās pārbaudes video, bija redzams, ka pirmās instances tiesa nepamatoti sodījusi citu personu. Nevienam nenovēlu, tāpēc nevajag uzprasīties!:)

Pļurkt 22.septembris 2014 18:49
4 2 Atbildēt

Man pa 37 gadiem ir bijis VIENS gadījums. Bet bija!! Pēc 2 Ls saņemšanas (tad kad 5 Ls bija ļoti liela nauda) taisnā ceļā aibrauca ieturēt "pusdienas". Jāpiebilst, ka kamēr krāmējās ap mani neviens auto garām nepabrauca un šiem bija pilnīgi tukšs "peļņas izbrauciens"!!

Pļurkt 22.septembris 2014 18:53
2 2 Atbildēt

Pardon - atcerējos vēl vienu agdījumu, bet to es atspēkoju tur pat uz vietas. Atspēkoju jo bija pilnīgi nekur nesteidzos, un varēju bazarēt kaut pus dienas.

Un trešo (ar auto) bet krietni vien strīdīgu. Ja būtu vēlēšanās braukt uz citu rajonu skaidroties ar CēPē šefu, tad arī varētu klasificēt kā piekasīšanos.

jaaanis 23.septembris 2014 15:56
0 0 Atbildēt

Man ir bijuši trīs gadījumi:

pirmais ~ '98 gadā Rumbulā par itkā nepareizi noparkotu auto;

otrais ~'02 gadā Salaspilī par it kā parsniegtu ātrumu;

trešais ~'06 itkā nepareizi noparkotu auto.

Jāpiebils gan, ka visās trīs reizēs tiku curi sveikā, neko nemaksājot

Kanibaals 24.septembris 2014 1:12
3 0 Atbildēt

Man abas reizes piešuva neesošus pārkāpumus tad kad veicu CSN atļautus, bet netipiskus manevrus. Vienreiz nogriežoties pa labi no labās un uzreiz iebraucot otrajā joslā, ar visu pārsūdzēšanu līdz pat tiesai beidzās tāpat ar sodu.

Nesen atkal par pārkārtošanos krustojumā, jeb pārdomāju braukt pa kreisi , lai nepaliktu krustojumā nogriežoties no vienvirziena ielas(Baložu un Melnsila krustojums) un aizbraucu tā vietā taisni(piebildīšu ka zīmes kas to aizliegtu tur nav). Vēl vienreiz automātiski atsprādzējos vēl pirms CP bija pienācis dokumentus pārbaudīt un gandrīz sevi iegāzu, bet izdevās pārliecināt nebija toreiz arī nekāda apturēšanas iemesla.

Drošvien ja brauc tāpat kā visi un satiksmē neizlec tad arī mazāka iespēja uz šādiem gadījumiem uzrauties.

Kanibaals 24.septembris 2014 21:03
2 0 Atbildēt

Šodien atkal kā reiz izdevās noķert momentu uz Melnsila ielas. Tiem kas spraucas garām daļēji nobloķētajam krustojumam ir risks dabūt sodu, jo izskatās ka griežas pa kreisi. failiem.lv/g/zdghhtm

... ... ... 22.septembris 2014 18:25
7 9 Atbildēt

Paldies Dievam, ak ir cilveki, kas mak nolikt policistus kuri izmantojot savu dienesta stavokli iedzivojas uz vaditaju macija kuri tai bridi ir nepietiekami kompetenti un zinosi par visam shim lietam. PAreizi taa viniem vajag, ir ari gadijumi un pat neviens vien, kad vaditajam ir nonemtas islaicigi vaditaja aplieciba pretlikumigi, tadel jo tika nepareizi sastadits CSN protokols vai paradijas kaut kadi liecinieki, vai vaditajam nebija pietiekami daudz lidzeklu, lai varetu noligt sev labu aizstavi kursh zin kas un kaa un ari fromulas utt. Ir bedigi, ka tais gadijumos kad apstrid savu apsudzibu un pieradi ka tomer neesi vainigs,l atbildigas personas policistus nesauc par to pie atbildibas protams ir gadijumi ka soda ari policistus vai izsaka bridinajumus utt bet tas ir smagakos gadijumis, bet prieks viniem atnemt kadam tiesibas uz kadu laiku un kludities ir apmeram tas pats kas OI NU KLUDIJOS SORRY ... ... ... Vajag izprintet visus sos likumus sakot jau ar to kura bridi un kaa policistam drikst apturet transportlidzekli un vadat lidz savadak LOTI daudzi policisti nemaz nezin CSN

s 22.septembris 2014 18:35
10 1 Atbildēt

He , nu pārsūdzēt var visko...bet fakts ir ka motociklist brauca ar 140...pēc tam brīnās kāpēc iet bojā motociklisti...jābūt kaut kādai pieklājībai, ja lūdz apstāties kārtībsargs apstājies varbūt aprunāsies ar motociklistu un būs ok...

guncha 22.septembris 2014 18:42
1 2 Atbildēt

šeit runa jau nav tikai par motocikliem ,bet pat tl.

profilaksei 22.septembris 2014 18:55
0 2 Atbildēt
Shiirs 22.septembris 2014 20:38
0 1 Atbildēt

Bes shitais jau klajo kadus 5 gadus pa tiklu. Vai pat vel senak!

slinkums komentēt 22.septembris 2014 22:19
0 0 Atbildēt

Te krievi pārskatāmi uzskaitījuši moto veču kļūdas.

auto.mail.ru/article/52066...chnyh_oshibok/

Juris 22.septembris 2014 22:11
10 0 Atbildēt

Ir jau visādi kuriozi - braucu gar Valmieras cietumu, pēkšņi pretī apstājas busiņš, nomirgo zilas gaismas busa priekšā starp fārēm, čalis izkāpj no šofera puses, ar roku liek apstāties. Paprasa vadītāja apl., apskatās auto no priekšpuses un aizmugures, atdot tiesības un var braukt tālāk. Tas prasa apm. 30-40 sek. Jāpiebilst, ka auto ir žigulis. Vajadzēja apstāties? Droši vien nē, bet varbūt dažreiz labāk mīļā miera labad pakļauties kāda idiota rīkojumam?

Juris 22.septembris 2014 22:15
1 0 Atbildēt

aizmirsu pateikt, ka tas nebija ceļu policijas busiņš, laikam cietuma konvoja busiņš.

Juris 22.septembris 2014 22:51
6 9 Atbildēt

Edgar, naizmirstat lūdzu pierakstīt arī par to gadījumu, kur 3 policistus aizturēja par norakstītu alkometru izmantošanu promiļu palielināšanai, lai izspiestu naudu no pohainiem vadītājiem! Arī kā Jēkabpilī policisti nošāva citu policistu, bet gada policista titulu ieguvušais no šīs lietas pēc tam nogalināja ieslodzīto! Vai Balvu gadījums, kur policists dzērumā nogalināja gājēju, bet pēc tam tiesnesis un visa policija iesaistījās pierādījumu viltošanā! Vai Aizkraukles policistus, kuri dzērumā ar dienesta auto notrieca cilvēku uz gājēju pārejas, bet pēc tam kā pēdējie gļēvuļi notinās, nesniedzot palīdzību! Citādi šitas ceļu policists apriebies ar savējo nepamatotu aizstāvēšanu!

Vai 22.septembris 2014 23:01
12 3 Atbildēt

šis ir cietumnieks Džeriņš???

Uggga 22.septembris 2014 23:54
14 0 Atbildēt

Atbalstu, ka negodprātīgos policistus vajag atmaskot, cīnīties par savu taisnību, ja neesi vainīgs utt. Šajā sakarā jautājums autoram juristam, kā jūtaties, kad aizstāvat acīmredzamu vainīgo (tai skaitā dzērājšoferi), atrodat kādu nepilnību procedūrā, kļūdu protokolā vai ko tamlīdzīgu un dzērājšoferis tiek attaisnots un turpina sēsties pie stūres zem promilēm?

Edgars_Dzerins 23.septembris 2014 16:09
7 19 Atbildēt

Pirmkārt, piemēram, alkohols un cigaretes nogalina miljoniem cilvēkus katru gadu. Tu esi kādreiz pajautājis par sirdsapziņu tabakas audzētājiem, ietinamā papīra, pudeļu ražotājiem, kastu, etiķešu, korķu, veikala vitrīnu utt. ražotājiem, transportētājiem, ražošanas iekārtu ražotājiem u.c. saistītā pārdevējiem utt. līdz beidzot alkohola un cigarešu pārdevējām katrā tirgotavā!? Noteikti, ka nē!

Otrkārt, pēc pieredzes pateikšu kas ir pie vainas vismaz 50% gadījumu. Tie ir paši ceļu policisti. Katram zemapziņā ir skaidrs, ka varēs atpirkties, no autobraucēja kļūt par velobraucēju, kur mazāks naudas sods, nav tiesību atņemšana un administratīvais arests u.tml. Tiekot ar šo galā ievērojami samazināsies dzērājšoferu skaits. Turklāt šādā gadījumā vadītājs dodas tālāk un var kādu nogalināt! Kur tādiem policistiem sirdsapziņa!? Savukārt kad cilvēks tiek līdz juristam, viņš ir skaidrā un nevienu nevar nogalināt!

Treškārt, kas Tavā izpratnē ir dzērājšoferis. Drīzumā tiks publicēts raksts ar tiesu spriedumiem, kur attaisnoti reāli nevainīgi vadītāji bez nekādām juridiskām niansēm, t.sk. pāris piemēri arī kā rupji tiek safabricēti ziņojumi (piemēram, Tu sastrīdēsies ar sievu, iesi pagulēt mašīnā, piebrauks "policisti", ieraudzīs aizsvīdušus logus, sajutīs alkohola smaku, uzrakstīs ziņojumā, ka Tu brauci ar neieslēgtām gaismām, līgojies, viņi tev sekoja, neizlaižot no redzesloka, apturēja, pie stūres sēdēja viens cilvēks - Tu).

Starp citu te viens komentētājs pieminēja gadījumu Balvos, kur dzēris policists notrieca gājēju, pēc kā tiesnesis Sobačevskis un vairākas policijas amatpersonas iesaistījās pierādījumu viltošanā.

Jā nesen bija divi gadījumi, kur apelācijas instances tiesas attaisnoja cilvēkus - vienā gadījumā lietā nebija alkometra izdrukas, bet otrā medicīnisko pārbaudi veica neapmācīts ārsts (pēc noteikumu Nr.15 punkta 15 to drīkst darīt tikai sertificēts narkologs vai īpašu apmācību izgājis ārsts), kurš nevarēja pat izskaidrot no kurienes ņēmis pārbaudes protokolā ierakstīto promiļu skaitu (turklāt vēl čalis saka, ka sēdēja pie bāra auto un klausījās mūziku. Bija strīds ar apsargu, kurš tiesā vairākas reizes izpļāpājās, ka auto tikai taisījās braukt). Tavā skatījumā tad vajag profilaksei visus autovadītājus uz priekšu sodīt vai arī visu darīt likumā noteiktajā kārtībā!?

PS ASV pēc DNS analīžu iespējamības ir attaisnoti simtiem uz mūžu notiesātie (arī tādi, kuriem jau nāves sods izpildīts), jo izrādās cilvēks nebija izdarījis slepkavību, izvarošanu u.tml.

modrits 23.septembris 2014 4:27
9 3 Atbildēt

Dzeriko klienti aptrukušies un ar siem rakstiem censas piesaistit aunus,lai nopublice cik lietas neattaisno...

Chankaishi 23.septembris 2014 5:24
19 4 Atbildēt

Pievienojos GB12 komentam plkst.18:19! Piedodiet Dzherinja kungs - bet taa ir juusu maize - izpestiit no likuma bardziibas likuma paarkaapeejus! Un tas mocists bija noziedznieks, jo paarkaapa likumu. Es nesaku, ka nepaarkaapju satiksmes noteikumus nekad, arii pie sarkanaas gaismas ir gadiijies 2x sodu sanjemt. Bet es neesmu knapzakjis un santiimsipeejs - vainiigs - atbildu! Lai gan abaas reizees vareetu tiesaaties un piekasiities gan celja staavoklim, gan policistu rakstiitajiem protokoliem. Varbuut mans vecums pie vainas, bet shkjiet, ka saradies paarlieku daudz neaizskaramo pashtaisno ar hipertrofeetu, uz neko nebalstiitu, pashapzinju. Senie latvieshi teica - neaiztiec suudu, smirdees! Diemzheel, dazhaam profesijaam pa su-udiem jaarakaajaas, viena no taam -policisti.

Edgars_Dzerins 23.septembris 2014 16:14
11 18 Atbildēt

Uzreiz var redzēt PSRS menta mentalitāte. Administratīvo pārkāpumu (ātruma pārsniegšana) izdarījis cilvēks esot noziedznieks. Bet policists, kurš izdara reālu noziegumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikumā (pierādījumu fabricēšana un nepatiesu liecību sniegšana), ruklāt ar savu nemākulīgo braukšanu apdraut citus, ir varonis. Dēļ tādas domāšanas arī rodas tādi gadījumi kā te minēja, ka policisti šauj cits citus, brauc dzērumā ar dienesta auto, notriec cilvēku, gļēvi aizmūk, nepalīdzot cietušajam!

Crankshaft 23.septembris 2014 8:52
15 1 Atbildēt

Njā, varu piekrist "Chankaishi", kaut kā to it kā "nevainīgo"

slānis uz mūsu ielām un ceļiem ir aplam biezs :-)Nezinu, man kaut kā pēdējo pārdesmit gadu laikā neviens nav "piekasījies", kaut iemesls varētu būt gan... Varbūt iemesls ir burvju vārdiņi "labrīt > labdien > labvakar", kurus lietoju pirmais, kad pienāk policists? :-) Tai pat laikā nenoliedzu, ka arī policistu vidū, tāpat, kā jebkuras citas profesijas darbinieku vidū, var būt un noteikti ir "maitulēni" un vienkārši savu darbu pavirši daroši ļaudis. Diemžēl.

Un, Džeriņkungs, tās pārdomas par "pavēlēm par reidiem"-

kāda starpība, vai pavēli izdod uz dienu vai uz mēnesi?

Var vispār sarīkot "Satiksmes drošības gadu" ar mērķi

kontrolēt auto/moto vadītāju pārvietošanās likumību,

starp citu, esmu tā turēts arī Rietumvalstīs, un nekādu

pretenziju man nebija :-)Principā jau būtu jāmaina CP

ierindas darbinieku darba apmaksas kārtība, to man sīki

izskaidroja viens viņu visai augsta ranga policists tepat

Latvijā :-) Lai Jums nerastos šaubas par manu personu:

Juris Knāķis, kuram nav bijušas nepatīkamas saskarsmes

ar CP :-)

AnRes 23.septembris 2014 9:32
11 3 Atbildēt

Apsveicama, protams, ir vēlme aizstāvēt arī t/l vadītāju tiesības. Un pats esmu saskāries ar ceļu policistu dažreiz vismaz apšaubāmu praksi. Bet vai man vienam liekas, ka cienījamais Džeriņa kungs drīzāk tēmē uz visiem iespējamajiem ceļiem un veidiem, kā policistus "apšņākt"?

Bravo, Džeriņa kungs! Nenovēlu Jums ļaunu, un ceru, ka nekad nesaskarsieties ar situāciju, kad kāds bravūrīgs 1000 cc baika braucējs uztriecas virsū Jūsu bērnam, vai radiniekam...

Pļurkt 23.septembris 2014 9:56
5 15 Atbildēt

Vo vo - atkal sākas bērnības traunu gauduļotāju "pareģojumi"!

Memmīte bērnībā to smuki sarkano trīsritenīti nenopirka?? Vai tāpēc jāzākā visi tie kas ir iemācījušies braukt ar 3 un 2 riteņu transportu!

AnRes 23.septembris 2014 13:14
13 2 Atbildēt

? Spriežot pēc argumentācijas, pats laikam esat ar kādu traumu, un ne tikai bērnībā, saskāries...

Informācijai - no trīsritenīšu kategorijas sen jau, kā esmu izaudzis. Ikdienā pārvietojos gan ar 2-riteņu (vasarā), gan ar 4-riteņu transportu. Bet tas nenozīmē, ka es kategoriski uzreiz nostātos vienā, otrā, vai trešajā pusē. Ikdienā redzu gan tādus, kas brauc zolīdi, cienot sevi un citus, gan tādus, kas ar pēc iespējas spēcīgāku baiku/džipu (bet, ja nav ne viens, ne otrs - tad vismaz ar lielāku nekaunības devu) kompensē savas bērnības traumas, vai kaut kādus sava ķermeņa fiziskus trūkumus.

Ja pēdējais ir tas, ko Jūs, cienītais, dēvējat par "iemācījušies braukt", tad, protams, tālāka diskusija ir velta...

Pļurkt 23.septembris 2014 13:28
2 4 Atbildēt

Tikai vienu postu augstāk izlasi pats savu argumentāciju!!!

Iemācies citus cienīt, tad (iespējams) ka Tevi arī sāks cienīt!

Džerinš Kungs 23.septembris 2014 10:08
3 3 Atbildēt

Vājag strādāt, nevis reklamu sev taisīt medijos...

iAuto 23.septembris 2014 12:10
5 8 Atbildēt

Šis tieši ir darbs. Jo vairāk visas iesaistītās puses zinās kārtību un noteikumus, jo mazāk būs šādu lietu.

Puuks 23.septembris 2014 10:20
4 4 Atbildēt

Manuprāt šāds raksts vienkārši norāda uz nepilnībām likumdošanā un arī ceļu policijas darbinieku nostājas, misijas un motivācijas aplamību.

Attīstītās valstīs policija rūpējas par drošību, veic preventīvus pasākumus un ir augstā godā turēta instance (līdz ar tās pārstāvjiem). Pieļauju, ka tur policistiem izrakstīto protokolu skaits nav atalgojumu noteicošs faktors. Līdz ar to arī policistu misija nav maksimāli daudz sodīt pārkāpējus, bet gan uzturēt tādu kārtību, kurā pārkāpēju nav. Diemžēl šādas misijas pildīšanai ir nepieciešams gana augsts intelekta un arī inteliģences līmenis, kuru īpašnieki labprātāk iet strādāt labāk atalgotu un tautā iecienītāku darbu.

Ja pret cilvēku izturas kā pret suni, viņš agrāk vai vēlāk sāks riet. Un tas attiecas uz visām iesaistītajām pusēm. Būsim labāki viens pret otru un šādu lietu būs mazāk.

Pļurkt 23.septembris 2014 13:35
10 7 Atbildēt

Ir sanācis Vācijā dažreiz pārkāpt CSN, bet ja citus satiksmes dalībniekus vai drošību es neapdraudu, tad policists pat visu redzot neliekas ne zinis! Ja redz ka tajā pārkāpumā esmu ielīdis nezināšanas pēc, tad pats palīdzēs un nepieminēs par pārkāpumu.

Taču Latvijā tā vien šķiet, ka CP ir dots uzdevums pēc iespējas vairāk iekasēt sodanaudās ar jebkādiem līdzekļiem.

iciks 23.septembris 2014 11:56
5 3 Atbildēt

Nav jau tik traki!

Pēdējos gados situācija ir Ļoti uzlabojusies, pa retam gan gadās kādi šādi starpgadījumi kuros lieti noder šis raksts.

iAuto 23.septembris 2014 12:08
2 0 Atbildēt

pabalstu šo viedokli!

Pļurkt 23.septembris 2014 13:31
0 0 Atbildēt

Neapšaubāmi!

Vismaz ir radusies cieņa pret policijas darbiniekiem.

iAuto 23.septembris 2014 17:04
3 3 Atbildēt

Es pat nevaru atcerēties, kad būtu saticis neadekvātu policistu, bet tas nenozīmē, ka viss ir kārtībā. Ir tomēr gadījumi, kad policisti vilto pierādījumus un melo. Kaut vai pievienotās divas izziņas, vai policists video materiālā, kas nezina, kā skaita apturēšanas reizes.

Atceros, ka vienreiz bija ar CP strīds pat aizmugurējās numura gaismas nedegšanu kapeikai, kuru es vadīju! Vispār lieta interesanta bija un komentētājam Pļurkt patika, jo pļurkt beigās arī bija.

Uldis 23.septembris 2014 13:23
2 2 Atbildēt

Nav jau svarīgi šijā situācijā, kurš ļauns, kurš labs - tik pienākumus un tiesības atgādināja.

picasso 23.septembris 2014 13:53
4 0 Atbildēt

Likums par policiju paredz policijas darbinieka tiesības apturēt transportlīdzekli 12. panta 17, 18 un 20 punkta gadījumos!

17) nolūkā konstatēt, vai personas ir lietojušas alkoholu, narkotiskās, psiho­tropās vai toksiskās vielas, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tās pārbaudīt ar ekspresdiagnostikas testu narkotisko un psihotropo vielu ietekmes konstatēšanai, portatīvām alkohola koncentrācijas noteikšanas mērierīcēm vai nogādāt šīs personas pārbaudes izdarīšanai ārstniecības iestādē, ja atzinums nepieciešams, lai apstiprinātu vai atspēkotu likumpārkāpuma faktu vai objektīvi izskatītu lietu par likumpārkāpuma izdarīšanu;

18) pēc Valsts policijas vai teritoriālās policijas pārvaldes priekšnieka norādījuma plānotu pasākumu izpildes laikā apturēt transportlīdzekļus un izdarīt to apskati (izņemot diplomātisko un konsulāro pārstāvju transportlīdzekļus), lai aizturētu meklēšanā izsludinātas personas un transportlīdzekļus vai atklātu transportlīdzekļu vadītājus, kuri izdara likumpārkāpumus ceļu satiksmes un autopārvadājumu jomā;

20) apturēt transportlīdzekli un izdarīt tā apskati, ja ir pamats domāt, ka transportlīdzekļa vadītājs pārkāpis ceļu satiksmi reglamentējošo normatīvo aktu prasības vai transportlīdzeklis tiek izmantots likumpārkāpuma izdarīšanā; aizliegt lietot transportlīdzekļus, kuru tehniskais stāvoklis apdraud transporta kustības drošību; atstādināt no transportlīdzekļu vadīšanas personas, kuras ir alkohola reibumā, narkotisko vai citu apreibinošu vielu iespaidā, kā arī personas, kurām nav dokumentu par konkrētā transportlīdzekļa lietošanas vai attiecīgās kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām; nogādāt transportlīdzekli policijas iestādē nepieciešamās pārbaudes veikšanai, ja ir izsludināta tā meklēšana vai ir pamats domāt, ka ir nelikumīgi nomainīti vai viltoti transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti, valsts reģistrācijas numura zīme vai transportlīdzekļa agregātu numuri, vai nav transportlīdzekļa reģistrācijas vai īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta un citādi nav iespējams konstatēt transportlīdzekļa lietošanas likumību;

aansis 24.septembris 2014 10:34
2 0 Atbildēt

17. pants jau ir PĒC apturēšanas. Faktiski apturēšanai ir iespējami trīs iemesli - pārkāpums vai pamatotas aizdomas par pārkāpumu (18.), priekšnieka rīkojums (20.) un vajadzība pēc TL (26.). Tā kā 26. ir brīvprātīgs (ar vadītāja piekrišanu), faktiski nonākam pie diviem iespējamiem apturēšanas iemesliem - pārkāpums vai priekšnieka rīkojums plānotu pasākumu izpildes laikā.

es 23.septembris 2014 13:56
4 2 Atbildēt

1000 cc baikam vieta ir Biķerniekos

Pļurkt 23.septembris 2014 19:09
0 0 Atbildēt

Aha, bet nodokļus maksā pilnīgi vienādus ar veco, nojāto trīsātrumu Minskiņu!! Vēl ja tas baiks ir jaunāks par 2006. gadu, tad pat mazākus nodokļus samaksās!

anonīms 23.septembris 2014 13:57
2 1 Atbildēt

Ne velti cilvekos runā,kamēr strādā šo darbu,Tev draugu daudz. Atliek aiziet pensijā,vai mainīt darbavietu un vairāk kā puse no tiem "draugiem"" kļūst par tavu ienaidnieku.Tad vari gaidīt tikkai kad dabūsi iekšās,un tā pamatīgi.

Žanis 23.septembris 2014 14:15
14 0 Atbildēt

Protams ir visādi nesmukumi no policijas puses, bet kad tev pakaļ brauc policijas mašīna ar migalkām tas būtu jāuzskata par eskortu? :) Un atzīsimies - mēs lielākā daļa pārkāpjam ātrumu, tā kā šāda taktika ir vairāk likuma robu meklēšana (izņemot tos dažus patiešām nepatiesi apsūdzētos)

aansis 24.septembris 2014 10:49
1 2 Atbildēt

Ko nozīmē - "tev pakaļ"? Man bieži gadās situācijas, kad no aizugures brauc policijas auto ar bākugunīm. Un tikai vienu reizi ir patiešām braukuši mani apturēt - visās citās daudzajās reizēs acīmredzot vienkārši sakrita braukšanas virzieni.

Imis 23.septembris 2014 14:59
3 6 Atbildēt

Tiesi taa pat kaa UK. Transporta liidzekla aptureshana bez iemesla ir nelikumiga. Turklat tagad tam ir pievienojies veel viens buutisks aspekts. Melnaadainos iedziivotaajus nedriikst staadinaat, jo redzi tas esot rasistisks paridarijums (taadi noteikumi ir UK)

!!! 23.septembris 2014 15:03
14 3 Atbildēt

Izskatās, ka izbijis cietumnieks - kukuļotājs atkal mēģina meklēt klientus, kurus apčakarēt uz naudu, aizstāvot itkā sarežģītās tiesās!

edza 23.septembris 2014 15:15
0 0 Atbildēt

tie pashi menti ir dolbajobi ! protams motociklistus ari neieredzu kamer neakare praatu..

lel 23.septembris 2014 15:33
3 3 Atbildēt

vienkārši ja esi ar moci un tev ir gandrīz pilna bāka pis prom neapstājoties...

Dzintars 23.septembris 2014 15:35
3 2 Atbildēt

Braucu gan ar auto, bet divas reizes esmu pats gajis uz tiesu bez advokāta. Realitāte paskaidrojumā policisti bija sarakstījuši nenotikušus faktus, uz ko tiesnese prasīja kam ticēt, ticu ka viņa ir tiesnese lai izlemj. Kad mēģināju sevi aizstāvēt, tiesnese teica lai nerunāju muļķības, ka realitātē ir balstītas no manā mājā dzīvojošiem 2 policistiem (draugiem). Kuri vispār nesaprata kādēļ nezvanīju notikuma vietā kad apstadināja. Biju taisnīgs un pārliecināts ka tas nav mans radara mērijums otrajā joslā uz Salu tilta.

iuz 23.septembris 2014 15:47
5 0 Atbildēt

piekritīšu. Šādi tepat lielā ātrumā pa jūrmalas šoseju lidoja pa visām trim jolsām (brīvdiena un diezgan satiksme). Man protams ir jāuzmin, ka aiz pirmā kurš aizlidoja kaut kur lido otrais, tas nekas, ka pārkārtojoties skatos spoguļos un arī tā lai max aklās zonas redzētu (paliecoties uz priekšu), un saprotot, ka es ar saviem 120km/h (jā, braucu ātrāk), nepaspēšu apbraukt to kas otrajā joslā, kad ieraudzīju lidojošo moci, vācos atpakaļ, tas ķēms bija ļoti neapmierināts... Un ko darīt ar šādiem? Pat ja man ir visi videoreģistratori, ko tas dod? Neko izņemot melnu pleķi ar uzlocītu nr tur neredzētu... :/ Bet tai pat laikā ir ļoti apzinīgi un godīgi moto braucēji. Eh...

KB 23.septembris 2014 15:49
3 2 Atbildēt

Vērīgs raksts, savas tiesības un pienākumus ir jāzin lai zinātu kā rīkoties attiecīgajā situācijā

Es 23.septembris 2014 15:58
10 2 Atbildēt

Kas jazina vaditajiem kas brauc uz sarkano un triecas ar nenormalo atrumu, sevishki motociklisti - jus esat potencialie liki, slepkavas un nelaimes neseji saviem tuviniekiem!

Pļurkt 23.septembris 2014 23:04
3 8 Atbildēt

Aizveries!

man neviens mocis nekad nav "uzradies" ne no kurienes. Vismaz 2 mašīnas prikšā un 4 aizmugurē redzu braucošu moci. Vēl nekad neesmu pārsteigts pat uz Vācijas autobāņa, kur mocis vilka uz visu cik velk - droši ka tuvu pie 300 km/st.

BET uz auto kapota esmu pabijis, neredzēja pretīmbraucošu moci taisnā, tuiksā ielas posmā, kur es braucu reāli ar 50 km/st!! Vismaz 2 reizes ir bijis, ka acīs skatoties man pretīmbraucošam mocim griež priekšā!!

Lai būtu par potenciālo līķi ir jābūt potenciālajiem slepkavām (aklajiem)!

Visas reizes pilsētā, un visās ātrums nebija pārsniegts ne par desmitdaļu no atļautā!

Vairākas reizes ir bijis uz trases kad lien apdzīt laikā kad es braucu pretīm.... Tālo gaismu uzmirķškināšana atver acis aklajiem!

kasinsh79 24.septembris 2014 16:50
0 3 Atbildēt

Kā izbijis motobraucējs varu tikai piekrist, tepat Rīgā gadījās n'tās situācijas, kad autovadītājs, skatīdamies virsū, griež nost mocim ceļu, aci nepakustinot. Mocim braucot, starp citu, lēnāk nekā pat atļauts. Laikam aklie pie stūres, nezinu...

Harpos 23.septembris 2014 16:54
3 6 Atbildēt

Arī mūs ar sievu pirms mēneša Cēsu CP mēģināja apturēt uz Vidzemes šosejas ar zilajām bākugunīm bez skaņas signāla(sirēnas) un signalizējot ar tālajām gaismām.

Tad kad viņi mums pietuvojās un ruporā bija dzirdams uzaicinājums apstāties, kas arī tika izpildīts. Pēc kā sekoja jautājums kāpēc neapstājāmies un viņiem mums bij jābrauc mums pakaļ 5 km- tam sekoja pretjautājums no mūsu puses: ko nozīmē zilas mirgojošas bākugunis pēc Latvijas CSN un kādas bākugunis un skaņas signāls liek apstāties T/l vadītājam ceļa malā? Katrā ziņā zilās bākugunis neliek apstāties, bet kopā ar skaņas signālu jādod ceļš, bet vai uz tik platas šosejas vietas nepietiek. Atbilde bija sekojoša: Mums Sarkanās un zilās bākugunis ir atļauts lietot tikai kolonnas pavadīšanai - bet kam tad ir domāti CSN?

Bet ziniet dažus km. Iepriekš bija zīme 70 es atbildu, 70 uz zila fona ir ieteicamais braukšanas ātrums nevis maksimālais braukšanas ātrums- tālāk jau es izvēlos sev drošu braukśanas ātrumu , kas nepārsniedz maksimālo noteikto braukšanas ātrumu. Bet beigās tāpat piešuva svešu braukšanas ātrumu par ko tika izrakstīts brīdinājums, jo mums esot bijis 111km/h uz ko es atbildēju ka tā nevar būt jo auto bija iestatīts kruīzā kas pēc spidometra bija 108, bet dabā atbilst 104km/h ne vairāk. Jā bet mūsu radars ir verificēts. Pēc tam veicu testu ar GPS lai man būtu 111km/h man spidometrā bij jādāda vismaz116km/h. Vienīgai neaizdomājos par to ka uz šosejas bij vēl arī citi transporta līdzekļi, kas tur pat viņiem priekśā veica apdzīšanas manevrus. Tā ka tas ātrums ko mums piešuva visdrīzāk bija nolasīts no tiem auto ne no manējā.

Bet reizēm liekās ka tiešām CP ir gatavi Tev piešūt jeb ko par ko Tu neesi pārliecināts vai nezini, bet protam ir arī izņēmumi uz mūsu lielceļiem.

Ziniet savas tiesības un viņi savus pienākumus!

VWfans 23.septembris 2014 23:06
3 2 Atbildēt

Nu bet pārkāpējs tomēr esat! Pats sakāt, ka braucāt ar vismaz 104 km/h vietā, kur drīkst 90 km/h! Par ko tad čīkstat???

Kanibaals 24.septembris 2014 1:24
2 2 Atbildēt

Dīvainu ātrumu kruīzā stādi, parasti jau kādu apaļu ciparu ieliek.

MENTS 23.septembris 2014 17:01
6 7 Atbildēt

E.DŽEKIŅ : Fiška ir pavisa vienkārša - NEPĀRKĀP UN NEBŪS PAR KO ŠŪMĒTIES !

Un vispār - Tev vēl vajadzētu pāris gadus Centrālcietuma akadēmijā pamācīties, nekā no dzīves vēl neesi sapratis ! :))

Pļurkt 23.septembris 2014 23:07
2 5 Atbildēt

Ja neviens par katru cenu nepiekasītos, tad par mentiem nevienu neapsaukātu!

eseris 24.septembris 2014 15:49
2 2 Atbildēt

ment, ja pietrūkst argumentu tad parasti paceļ balsi vai tā kā ku pāriet uz personisku apvainošanu...

TDIOTS 23.septembris 2014 18:03
3 4 Atbildēt

2MENTS -a tu tur ilgāk pamaācijies un visu saprati?

Alberts 23.septembris 2014 18:38
7 14 Atbildēt

Īstā lietas būtība ir tā, ka Ceļu policija uz mūsu ceļiem primāri nodarbojas ar naudas iekasēšanu, nevis drošību. Ieplānot budžetā no autovadītājem iekasēt tos daudzos miljonu ir neētiski un tāpēc pret to ir jācīnās. Ātruma ierobežojumi ir galīgi neatbilstoši un nevajadzīgi bremzē plūsmu. Ir acīmredzami, ka tie vairāk noder policijai ērtai naudas iekasēšanai. Latīņi teica "sinea fect" - likumīgi, bet amorāli. Tāda ir mūsu ceļu policija un ceļa zīmju izvietojums.

Te kādam bija iebildumi pret dzērājšoferiem. Presē visu laiku ir aicinājumi tos sodīt bargāk. Ja spriež pēc publikāciju daudzuma, tad mazgadīgo noziedzība, narkomānija utt pie mums ir nesalīdzināmi mazāka problēma kā dzērājšoferi. Ja izvērtējam mūsu sodu sistēmu, salīdzinam kādu reālo sodu saņem narkodīleris, zaglis, vai laupītājs, tad bieži izrādīsies reāli saņemtais sods sanāks daudz vieglāks, kā cilvēks, kas ar auto braucot neko nav pārkāpis, tikai izelpā puspromile par daudz. Tas man neliekas loģiski. Šāds "dzērājšoferis" 1. zaudē tiesības. 2. zaudē lielu soda naudu. 3. zaudē naudu, kas jāmaksā par autoevakuāciju un stāvvietu. 4. Zaudē brīvību ieslodzījuma dēļ, kā arī naudu ko tajā laikā varētu nopelnīt. 5. Bieži šāda ieslodzījuma dēļ zaudē arī darbu. 6. Ja šis šoferis pieder pie tās grupas, kas dzīvo no algas līdz algai un cīnās ar komunālo maksājumu parādiem, tad viņš riskē zaudēt arī savu dzīvokli. Faktiski šoferis par vienu nodarījumu saņem vismaz četrus sodus! Un soda rezultāts kaitē mūsu sabiedrībai, jo ekonomiski aktīvs, nodokļus maksājošs cilvēks nonāk situācijā, kad vienīgais izdzīvošanas risinājums ir pamest valsti. Bet kriminālnoziedznieks pirmajā reizē parasti saņem nosacītu sodu un var mierīgi zagt tālāk līdz nākamajai pieķeršanas reizei. Pie tam zagļa nodarījumu izvērtē profesionāli juristi tiesā, bet šoferim tiesu spriež ments bez lieciniekiem stāvot uz ceļa! Loģiski rodas jautājums kāpēc valsts ir tik saudzīga pret kriminālnodarījumu iepretim bardzībai pret šoferi?

Vai nebūtu loģiskāk otrādi - pirmajā reizē dzērājšoferi sodīt nosacīti, bet zaglim vismaz tikpat smagu sodu kā šodien šoferim?

p.s. Pašnāvībās pie mums gadā ir krietni vairāk bojā gājušo nekā ceļa negadījumos.

aansis 24.septembris 2014 10:45
3 2 Atbildēt

Valstiskā budžeta papildināšanas politika ir orientēta uz "tūlīt un tagad", nedomājot par ilgtspēju. Un šī principa ietvaros arī ir svarīgāk maksimālos sodus piedzīt nekavējoties, nedomājot par to, ka ilgtermiņā valsts var būt zaudētāja, faktiski "nogremdējot" pārkāpēju, nevis motivējot un dodot iespēju laboties.

Ex 23.septembris 2014 19:03
2 1 Atbildēt

Likumu jaievero abam pusem, bet nu bedzeji ir jasoda bez zelastibas. Zinu daudzus motobraucejus, kam patik nepamanit zizljus... Un lepojas ar to forumos. Kas tas par csn ka begsana skaitas, kad 2x stadina :D aizskriet lidz masinai un nokert ir gruti. Un par to tikai 15 eur sods? Nopietni?

Policists-motociklists 23.septembris 2014 19:38
8 4 Atbildēt

jāsaka, ka diemžēl sava taisnība ir, un pat ļoti liela daļa... taču neaizmirsīsim, ka katrai medaļai ir divas puses... es pats esmu gan policists, gan motociklists... :) tamdēļ arī zinu, kā izskatās no abām pusēm... :) kopumā raksts ir labs

... 23.septembris 2014 20:16
3 1 Atbildēt

Vai šis noteikums attiecas tikai uz motocikliem?

Hā-hāa 23.septembris 2014 23:58
5 3 Atbildēt

Džeriņa kunga biogrāfija zvērā, juristam. Likuma burta kalpam! :D

Kanibaals 24.septembris 2014 1:26
6 6 Atbildēt

Nu daudziem uz papēžiem uzminis tāpēc arī atrada kā iegāzt.

Tiesa 24.septembris 2014 0:11
6 4 Atbildēt

Džeriņš raksta aplamību, jo tas motociklists bija viņa brālis un viņš rakstā izklāsta kā viņam tas izdevīgāk, neatpoguļojot visus faktus.Skaidrs ka ar to viņš pelna naudu, ne jau cīnās par taisnību un tāpēc te plēšš savu pakaļu, lai iegūtu jaunus sekotājus. T/L vadītājiem silts ieteikums: pārziniet savas tiesības un pienākumus kā arī vērts pārlasīt CSN un tad nevajadzēs ieklausīties tajā liekulī!!!

jolanta 24.septembris 2014 1:35
5 2 Atbildēt

LAIKAM NEMAKSĀJI KA TEVI TĀ IZPISA

nWo 24.septembris 2014 6:52
2 4 Atbildēt

Nevajag pārkāpt noteikumus un pārsniegt ātrumu, tad arī nebūs kur piesieties. Motociklisti, tā pat kā velobraucēji, CSN parasti ievēro ļoti nosacīti, bet pēc tam, kad izdrāž, sūdzas, ka viņus nabadziņus šitā ..

aansis 24.septembris 2014 10:26
0 3 Atbildēt

Man pēdējo reizi piesējās par to, ka braucu pa labo joslu. Citu iemeslu nespēja izdomāt. Jāatzīst gan, ka šī tikšanās ar konkrēto CP nebija pirmā un viņa izdoma par apturēšanas iemesliem tika izsmelta jau pirmajā tikšanās reizē. Vai nav ģeniāli - iemesls alkohola pārbaudes veikšanai ir tas, ka braucu pa labo joslu :)

arhīvs 24.septembris 2014 15:38
1 2 Atbildēt

ir tiesas spriedums par šādas nelikumīgas alkopārbaudes prettiesiskumu, tā ka atliek tik piedzīt vēl morālu kompensāciju no mentiem par katru šādu prettiesisku likumpārkāpumu, lai tos izbeigtu un mentus pašus sodītu

konjaks 24.septembris 2014 15:41
3 5 Atbildēt

Hm, var redzēt, ka Tu esi opis ar vecu auto. Realitātē satiksmes ierobežojumi ir netaisnīgi un rezultātā visa auto plūsma pārvietojas krietni ātrāk zināmajās medību vietās piebremzējot. Patiesībā iznāk tā, ka taisnajos tukšajos posmos ātrumu ievēro vairāk, lai gan drošība atļautu to daudz vairāk pārsniegt, jo baidās no CP kasieriem.

Ar moci ir vēl dīvaināk. Ja īpašumā ir litrīgs sešu ātrumu mocis, ar kuru jau pirmajā ātrumā pāris sekundēs var sasniegt 100km/h, tad ir visai dīvaini prasīt vilkties uz 50! Paātrinājums mocim ļauj izvairīties no bīstamām situācijām un ir iespējams gan apbraukt, gan izvairīties no sadursmes daudz efektīvāk kā ar auto. Tā tas ir, bet ierēdņi nekad neatzīs acīmredzamo un ir ieinteresēti saglabāt naudas kāšanas iespēju saglabājot lielos ierobežojumus.

Ierēdņiem piebalsos vienmēr tādi opīši bez smadzenēm kā Tu, kas priecīgi atkārto varas teikto un tā jūtas labāki.

aansis 24.septembris 2014 10:02
3 3 Atbildēt

Jautājums Džeriņa kungam - vai apturot neko nepārkāpušu vadītāju, policistam ir pienākums iepazīstināt ar priekšnieka rīkojumu. Principā visi atrunājas, ka to nav jārāda, jo tas ir iekšējs dokuments. Bet saskaņā ar APL administratīvā akta (policijas darbinieka faktiskā rīcība, ierobežojot brīvu pārvietošanos, ir par tādu uzskatāma) adresātam jebkurā brīdī ir iespējams iepazīties ar visiem lietas materiāiem. Pēc manas, ne jurista, izpratnes sanāk, ka CP vai nu nedrīkst atsaukties uz savu iekšējo dokumentu un tādejādi apturēšanai nav iemesla, vai arī tas kļūst par lietas materiālu un vadītājam ir ar to tiesības iepazīties.

Pļurkt 24.septembris 2014 18:50
0 0 Atbildēt

Šādās situācijās policists man vienmēr ir pateicis kas ir bijis par apturēšanas iemslu, ja tas nebija mans pārkāpums!

alkohola reids, dokumentu klātneesamības reids, ķer noziedznieku, ...

aansis 26.septembris 2014 12:15
0 3 Atbildēt

"Ipazīstināt" nav "pateikt"! Ja ir dots rīkojums, kas pārkāpj normatīvo aktu prasības, tad rīkojuma izdevējs ir sodāms. Ja pārkāpumu izdara izpildītājs, "interperetējot" priekšnieka rīkojumu, sodāms ir izpildītājs.

Un pārkāpums lielākajā daļā gadījumu ir ļoti vienkāršs - profilaktiski (t.i. bez pārkāpuma) atļauts vadītājus ir apstādināt tikai vietās, kur nav aizliegta apstāšanās un stāvēšana.

,,, 24.septembris 2014 11:37
4 3 Atbildēt

Šobrīd izskatās, ka sods šiem motociklistiem ir vienkārši vazāšana pa tiesu. Policisti, kas uzliek šādu "sodu", vadītāja attaisnošanas gadījumā būtu jāsoda paši.

hehe 24.septembris 2014 18:49
4 0 Atbildēt

Kaut kā neveicas tam J.D. Man apmēram 20 gadu laikā nekad nepamatoti pārkāpumus nav CP. Dažkārt arī man sanāk pakonsultēt autobraucējus - praktiski nekad nav tā, ka ir bez vainas, bet sūdzības rakstīt vienmēr grib.. Bet runājot par motociklistiem - nekā personīga, bet nevajag stāstus par baikeriem, kuri pa Rīgu braukā ar 50 km/hvai šosejas uz 90 un nekad nerada avārijas situācijas. Kā reiz atceros vienu slavena motociklista interviju par radio, ka viņš nu nekad nepārkāpj csn un viņa motoklubā arī visi baigi kārtīgie. Pēc pāris stundām, braucot uz māju, šis pats tipāžs kārtīgi atvilka pa Salu tiltu (atpazinu, jo pie luksafora uz Vienības gatves dabūja apstāties).

janka 24.septembris 2014 18:49
1 3 Atbildēt

šitos abus policistus vajag nosītīt atpakaļ uz koledžu pamācīties!!!

AK 24.septembris 2014 22:34
5 0 Atbildēt

Protams, ka ja piekasīsies pie katra likuma burta, policists darīs to pašu. Pēdējo reizi, kad mani apturēja pirms aptuveni gada, apdzinu/apsteidzu vairākas mašīnas uz Tallinas šosejas (visi smuki bija pavākušies malā). Policisti stāvēja pretējā joslā, uzmidžināja ar tālajiem. Es, protams, būtu varējis braukt tālāk un gaidīt, kad mani panāk, un sākt dirsties par to, ka uzmidžināšana neuzliek pienākumu apstāties, bet ko tas man dotu?

Radars uzrādīja 131 vai 132, beigās policists noņēma 10 km nost un protokolā ierakstīja 117, palaida ar tekstu, davai mierīgāk.

Esmu diezgan pārliecināts, ka ja es būtu braucis tālāk un sācis lekties, būtu divi soda punkti viena vietā un daudz lielāks sods.

Es arī neesmu sastapies ar necivilizētiem ceļu policistiem. Vienmēr bijuši korekti, vai runa ir bijusi par ātruma pārsniegšanu, vai pūšanu trubiņā.

Padomājiet, kā tas ir no policista viedokļa. Kāds pārkāpj, jūs uzmidžinat, šis aptur mašīnu, godīgi arī pasaka - jā, atvainojos, pārkāpu, steidzos, nu, gadās. Policists šajā gadījumā nekasīsies - darīs savu darbu un viss. Bet ja policists uzmidžina, mašīna brauc tālāk, jādzenās pakaļ un tad saka, a tu ko, es domāju, ka midžini lai pabrīdinātu par bīstamību priekšā, un vispār, saskaņār ar pantu X, vajadzēja darīt tā un tā! Protams, ka policists būs skābs - pirmkārt, viņam liels darbs/stress, otrkārt, kāds gudrītis viņu pamāca. Meklēs, pie kā piekasīties. Beigu beigās vēl izrakstīs sodu par to, ka nav ugunsdzēšamais vai ka aptieciņa pārak veca.

Es nezinu, man nav iekšās lieki kasīties. Kāpēc tērēt manu un policista laiku un nervus, ja es esmu apzināti pārkāpis likumu? Būsim taču pieauguši, runāsim kā vīri.

Motociklists 25.septembris 2014 2:00
0 3 Atbildēt

Hm... tad mani vienreiz nedrīkstēja apturēt pimpis ar zizli un pārbaudīt dokumentus un par to ka tehnisko biju aizmirsis mājās uzlika sodu 20 Ls, pie tam tā bija pirmā un vienīgā reize, cik ilgā laikā varu pārsūdzēt spriedumu?

aansis 26.septembris 2014 12:17
1 0 Atbildēt

Pirmkārt - sods par aizmirstiem dokumentiem bija 2Ls, tagad 3Eur. Teiktais par 20Ls neatbilst aprakstītajam pārkāpumam.

alexandrs13 25.septembris 2014 9:06
0 2 Atbildēt

ar šadiem paniemieniem ir slaven4K1ui Rēzeknes policisti, vaditaju uzreiz vēd iecirkni uz "obezjanniku" bet moči krav liecot to uz evakuatori salauzot tam visu ko tikaj var, pec tam par mototociklista rekinu nokraso policijas mašinu))) man nav iegas jamelo, viss kas es stastu un stasta raksta autors notika un ar mani, policicists Pudenko kungs joprojam izjut ipašu milestību pret motociklistiem - ta ka laipni lūdzam Rēzekne

Reinis 25.septembris 2014 9:33
179 9 Atbildēt

Ja daži no atsaldētajiem motociklistiem savā galvā var safabricēt ideju, ka "ievērojami pārsniegt atļauto ātrumu ar 1000cc baiku" ir baigi OK, tad viņi visnotaļ ir pelnījuši safabricētu pakaļdzīšanās lietu.

Video redzamais (no TV filmētais ieraksts) un moto vadītāja atrunas, ka viņš nav dzirdējis vai redzējis ekipāžas t/l ir augstākā kaluma bullšits. Tur vismaz 3 reizes policijas t/l piebrauca viņam ļoti tuvu no aizmugures. Viņam paveicās, ka ekipāža lažoja un nepareizos brīžos izmantoja ruporu un tiesas procesā tāda it kā muļķīga detaļa visu procesu var sagrozīt.

Vajag vienkārši braukt kā domājošam cilvēkam un ja pārsniegt ātrumu un tikt pieķertam, tad atbildēt par savu rīcību, nevis testies prom un pēc tam īdēt tiesā, ka, redziet, apturēšanas metodoloģija netika korekti ievērota.

Braucējs 1.septembris 2017 15:48
0 0 Atbildēt

Jā, bet kāpēc vajadzēja beigās motociklistu notriekt, kad viņš jau gandrīz bija apstājies?

Polis 25.septembris 2014 12:04
2 0 Atbildēt

Bračku atmāzēji,tagad tavus klientus vedīšu uz ekspertīzi,kur vairs Alcoqunta mērījumu neapstrīdēsi!:)

esverin 26.septembris 2014 6:52
0 2 Atbildēt

Sviests policistam galvā. Nav ko darīt

Andris 26.septembris 2014 10:09
2 0 Atbildēt

Pēc būtības ieraugot šīs sfēras darbiniekus ir tāda sajūta, ka redzi daudz neizglītotus, nobarotus, uzpūtīgus un savādus tēlus ar zizlīšiem un svilpītēm vizināmies diezgan tehniski piepičkātās ar gaismiņām apkrāmētās mašīnītēs, un ar to visu tikt galā ir tik grūti....

yo 26.septembris 2014 11:54
2 0 Atbildēt

Uzskatu , ka motociklistiem tomer vajadzetu lielakus sodus , jo salidzinot ar to pashu Skandinavijas valsti tur visi brauc mierigak un netrako pa ielu , bet musejiem jau smadzenes ir atrupejushas un nesas ka negudri , protams ir ari brauceji , kas ievero likumus un brauc mierigi. Tas pats gadijums stirnu ielaa kur motociklists bernu ratinos ienesas un pats gaja boja pierada , ka loti daudz brauceji ir ar atsaldetam smadzenem!!!tapec ieverojiet noteikumus un nebus nevienam parpratumi un varesiet braukat mierigi!

os 28.septembris 2014 9:02
2 1 Atbildēt

īstenībā mēz ar močiem braucam diezgan cūciski, arī es, un ir labi ka var atrast šķirbas likumos

s60R 6.janvāris 2015 23:14
0 3 Atbildēt

Elemtāri! Paskaidrojumā norādi ka milicis nerīkojās saskaņā ar CSN 10.Pantu!

Repsis 5.februāris 2015 20:52
2 0 Atbildēt

Eu vechi Satarp baikeriem ir Celu policists,vinsh brauc ar melnu Ninja 1000cc,pielaizhu iespeeju ka tuseejoties ar baikeriem ievaac informaaciju par katru no mums.

Master_D 26.marts 2015 10:14
0 0 Atbildēt

Videoreģistrators kas filmē priekšā un aizmugurē esošo šo problēmu atrisina. Aliekspresī maksā šāda sistēma 100 eiro robežās. Tad būs vienalga, ir poličiem kamera ieslēgta, vai nav.

Master_D 26.marts 2015 10:14
0 0 Atbildēt

Videoreģistrators kas filmē priekšā un aizmugurē esošo šo problēmu atrisina. Aliekspresī maksā šāda sistēma 100 eiro robežās. Tad būs vienalga, ir poličiem kamera ieslēgta, vai nav.

Janka 26.marts 2015 13:45
1 0 Atbildēt

Gāzi grīda

marta 26.marts 2015 20:23
3 0 Atbildēt

Džeriņa kungs to vien zina kā rakstīt par ''kā apiet likumu ar citu likumu''. Nedomāju, ka tas ir labs stils. Būtu labāk palīdzējis likumprojektu izstrādē. Bet pēc kukuļlietas sen uzticība zudusi.

Valodnieks 27.marts 2015 1:04
0 0 Atbildēt

Tātad. CSN 41. Ja tuvojas operatīvais transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu, citiem tajā pašā virzienā braucošo transportlīdzekļu vadītājiem un pretim braucošo transportlīdzekļu vadītājiem (ja nav konstruktīvi izveidota ceļa elementa, kas atdala brauktuvi, piemēram, barjeras, sadalošās joslas) jādod tam ceļš, apturot transportlīdzekli pie ietves vai uz nomales, vai, ja tā aizņemta, - iespējami tuvāk brauktuves labajai malai...

Un vadītājam nav jāsāk brīnīties tur kaut kas tiek pavadīts vai nē - transportlīdzeklis ir jāaptur! 41. punktā nekas nav minēts par to, ka operatīvais transportlīdzeklis drīkst izmantot mirgojošas zilas un sarkanas bākugunis tikai un vienīgi pavadot kolonnu.

Tālāk. Nevajag kaut ko izlaist vai izraut no konteksta. Jā, noteikumu nr.5 75.2. punktā uzskaitīts kur policija "nedrīkst" apturēt t/l. Bet nedrīkst ir pēdiņās, jo pastāv arī šo pašu noteikumu 77. punkts, kurš (ja nav citu iespēju) ļauj policijai apturēt t/l praktiski jebkur, tikai pirms apturētā t/l jānovieto policijas automašīna ar iedegtām zilām bākugunīm. Jā, piekrītu, ka policija bieži aptur pārkāpējus fantastiski bīstamās vietās, piemēram uz bremzēšanas vai ieskrējiena joslām, bet ja raksti, tad uzraksti visu līdz galam, savādāk sanāk nedaudz maldināšana.

Bet tā visā visumā raksts tīri ok.

Assin 27.marts 2015 15:48
1 0 Atbildēt

Ja motociklisi, gar manu māju braucot, nepūlētos izspiest 200 km/h pilsētā, būtu priecīgāks par šo rakstu. Ceru, ka policija uzlabos policistu darba kvalitāti, lai tos slepkavas (ne visi motociklisti tādi ir) dabūtu prom no ielām. Un ceru, ka arvien vairāk motociklisti atradīs atbilstošas vietas lai iztrakotos pēc sirds patikas, neapdraudot citus.

es_pats 27.marts 2015 18:03
1 0 Atbildēt

"un kas šitais te bija pa momentu?" "nūū es nezinu!" ...Policists notrieca motobraucēju, tāds lūk moments!

Aivis 28.marts 2015 11:11
1 2 Atbildēt

Man būs ļoti nepatīkami,, jā 1000cc baiks ar pārsniegtu ātrumu izsmērēsies pret manas mašīnas sāniem tikai tāpēc kā nebūšu skatījies 3reiz. Vai nevar popularizēt braukšanu pēc noteikumiem arī motociklistu vidū. Saprotu, ka mocim ir cita braukšanas dinamika, bet tad labāk iekļaut CSN atšķirīgus ātrumu limitus močiem tā lai tas būtu arī pamatoti droši citiem braucējiem un gājējiem.

28.marts 2015 15:44
2 0 Atbildēt

Džeriņa kungs, Jums laikam trūkst klientu, ka reklamējiet tādus rakstus!!!

Ir daudz zināmu lietu, kurās Jūs zaudējat, bet tādas Jūs nereklamējiet!!!

Izdomājiet kaut ko citu, Jūsu runa un raksti paliek garlaicīgi.... un diezgan jau paredzama....

... 28.marts 2015 16:34
3 0 Atbildēt

bez iemesla jau nestādinātu! :D

cops 28.marts 2015 16:38
2 0 Atbildēt

"džeriņa" kungam no sākuma vajag uzzināt kas ko ir nogalinājis un tad tikai kaut ko rakstīt, nevis izplatīt melus un sagrozītus faktus

es 28.marts 2015 20:01
2 0 Atbildēt

jā jā Džeriņ parādi kaut 1 baikeru(rokeri tā ir cita štelle) kuršs nepārkāpj ātrumu un neiet runa par 2 3 vai 4 km/h

1 28.marts 2015 21:09
1 3 Atbildēt

Kājāmgājēji jau noteikti uzskata, ka mūsu ceļu policija ir augstā līmenī, jo pašiem nav bijusi nekāda, vai minimāla saskarsme ar viņiem.

Pašam centās piešūt sodu par 30km/h ātruma pārsniegšanu, protams nepamatoti, un dēļ tā arī neveiksmīgi.

Tādiem jāliedz strādāt valsts instansēs un jāpiemēro kriminālatbildību, par izspiešanu.

klejotajs 1.aprīlis 2015 12:59
2 0 Atbildēt

džeriņ, vai kāā tevi tur... un citi ceļus satiksmes dalībnieki pohui???

eezelis 1.aprīlis 2015 13:36
3 0 Atbildēt

Viens klauns māca citiem ko un kā darīt, lai pēcāk, nedod Dievs, notriektu pašu klaunu uz ielas, jo redziet 100km/h tāds nieka ātrums vien ir. Motociklistiem savas pārgalvības jāizrāda trasē, nevis uz ielas kur apdraud citus.

edgars kazaaks 26.aprīlis 2015 7:46
0 0 Atbildēt

No pieredzes zinu ka dzerinja kungs maak izdomaat labus staastus, kuros klausoties pasham liekas ka taa ir bijis bet pa laimi pats biju lietaa iesaistiijies un zinaaju patiesiibu. Shim cilveekam ticeet nevar. Vins labi prot apmelot cilveekus. Visi gan jau zina kaapec dzerinja kungs ieniist policiju...nezinat...pajautaajiet vinjam.

Ideāli 26.aprīlis 2015 9:34
1 0 Atbildēt

Tāda sajūta, ka Jūs savās darba vietās esat ideāli. Ganjau arī pagalmus kārtīgi neizslaukat un miskastes aizmirstat pārbaudīt.

Un par motociklistiem runājot. Cik es eju pa pilsētu, retu kurš spēj ilgāk par minūti ieraugot taisnu ceļu noturēt ātrumu līdz 60.

gloria 29.aprīlis 2015 18:56
1 0 Atbildēt

Kas tas ir,ka LV policijai nevar uzticeties...Bail dzivot tada valsti...var tevi apsudzet,notiesat,samaitat dzivi...un viniem nekas???

Ka var tads stradat par likuma sargu??

Par to,ko nodarija tev ....policijas darbinieku nonemt no amata,uzlikt naudas sodu plus cietumsodu,jo vini ir musu sabiedribas atspulgs...

NY 1.maijs 2015 14:40
1 0 Atbildēt

Protams, ka 100% VIENMEER ir jaatiesaajas ar policiju. Kaapeec? Tapeec, ka tas palielina vinnu darba kvalitaati. Kas ir, nevar vissu normaali ierakstiit video....21maja gadsimaa dziivojot , nevar pareizi ierakstiit protokolos. Kur probleema? Pamatskolu nav pabeigussi pat ?? Diemzzeel vienigais , kas nak praataa, ka drossi, ka skolaa beerniibaa abbizzoti lloti. Un tagad atriebjaas visai pasaulei laikam :(

Straadaajot taadu darbu ir jaabuut profesionaalim, neviss iesaacejam.

DND 19.oktobris 2015 12:30
0 0 Atbildēt

Nu, tas viss, protams, nav tikai balts vai melns. Bet kamēr policija būs sodīšanas nevis kārtības ieveišanas režīmā, apčakarēt policiju ir katra pilsoņa pienākums :D.

Man arī kādreiz dzīvē vajadzētu kaut ko pārkāpt un par to izčakarēt poličus, jo esmu sodīts ar 3 mēnešu tiesību atņemšanu par neizdarītu pārkāpumu. Sen tas bija, bet atriebīgas domas vēl joprojām palikušas :D

Chankaishi 31.marts 2017 6:55
0 0 Atbildēt

Kaa kas jaazina - jaamelo, aciis skatoties un jaameklee advokaats Dzherinjsh!:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti